Η παρτίδα για τον Ρομπέρτο

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η παρτίδα για τον Ρομπέρτο

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για την Εσπανιόλ που θέλει και τον 30άχρονο πορτιέρο που το σκέφτεται. Και πλέον μένει να «αποφασίσει» ο Ολυμπιακός το μέλλον ενός μεταγραφικού «φλερτ» που ήδη... εξελίσσεται.

Τέλος εποχής λοιπόν στο λιμάνι. Για τον Νταβίδ Φουστέρ. Για έναν αληθινό «αρχηγό» από εκείνους που ακόμη και τώρα που έφτασε η ώρα του αποχωρισμού, έχεις την αίσθηση ότι θα είναι για πάντα εκεί. Στην συνείδηση όλων. Έναν από εκείνους που πρόλαβε να αφήσει ανεξίτηλο σημάδι. Που έγινε «ένα» με την Ερυθρόλευκη φανέλα. Δύσκολη η απόφαση. Δυσκολότερη η ανακοίνωση της. Και ακόμη πιο δύσκολο θα είναι τη Δευτέρα, για τους Πειραιώτες. Όταν ο Νταβίδ Φουστέρ θα περάσει για τελευταία φορά από τον Ρέντη, προκειμένου να (από)χαιρετήσει.

Και μιας και για εκείνον άνοιξε ο δρόμος; Δεν μπορεί να ξέρει κανείς, αν αυτή θα είναι η μοναδική πραγματικά «ηχηρή» Ισπανική αποχώρηση από το Ερυθρόλευκο ρόστερ. Διότι από ότι φαίνεται τις επόμενες ημέρες η «παρτίδα» που θα παιχθεί θα έχει το όνομα του Ρομπέρτο.

Δεν ήρθε τυχαία στην Ελλάδα, τη Δευτέρα ο Μαριάνο Αγκιλάρ. Ο σούπερ ατζέντης, συνεργάτης του Ζόρζε Μέντες στην εταιρία Doyen. Στην αρχή πιστέψαμε ότι ο λόγος της άφιξης του, ήταν πιθανότατα ο –επίσης πελάτης του- Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες. Όπως προκύπτει όμως, ο Ισπανός μάνατζερ άλλο είχε κατά νου παίρνοντας το αεροπλάνο για την Αθήνα. Ήρθε για να κάνει μια πρώτη συζήτηση με την διοίκηση του Ολυμπιακού, για τον Ρομπέρτο. Και την προοπτική της Εσπανιόλ.

Νέος προπονητής στη Βαρκελώνη, ο Κίκε Φλόρες. Είχε τον Ρομπέρτο μαζί του, το 2009 στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον ξέρει. Γνωρίζει την πρόοδο του. Και επί της ουσίας, τον έχει ήδη τοποθετήσει στην κορυφή της λίστας του, στην αναζήτηση με τίτλο «βασικός τερματοφύλακας». Σε μια εποχή μάλιστα που ο «Σούπερμαν» φέρεται και πάλι να σκέφτεται την επιστροφή του στην πατρίδα.

Η Εσπανιόλ εδώ και μερικούς μήνες διαθέτει νέο ιδιοκτήτη (Rastar Group). Διαθέτει και ζεστό Κινεζικό χρήμα. Έχει την φιλοδοξία να ξεφύγει από τη μετριότητα. Και προφανώς αντιλαμβάνεται ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω. Για τον Ρομπέρτο λοιπόν ο πειρασμός είναι μεγάλος. Διότι οι Καταλανοί και το σχετικά «μεγάλο» του συμβόλαιο μπορούν να καλύψουν μια χαρά. Και τον Ολυμπιακό να ικανοποιήσουν οικονομικά ώστε να προκύψει αυτή η μεταγραφή. Αλλά και να του δώσουν του 30άχρονου πορτιέρο, την ευκαιρία να είναι «βασικός» σε μια ομάδα που αν μη τι άλλο, θέλει να επαναδιαπραγματευτεί την «θέση» της στο Ισπανικό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι Μαδρίτη, που θα ήταν το «τέλειο» για εκείνον ώστε να είναι κοντά στα παιδία του. Αλλά είναι μόλις 600 χιλιόμετρα μακριά. Περίπου 3.000 λιγότερα σε σχέση με την Αθήνα. Και αυτή η λεπτομέρεια έχει σίγουρα την σημασία της.

Με βάση τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, πρόταση –ακόμη- δεν υπάρχει προς τον Ολυμπιακό. Είναι όμως πιθανό τα επόμενα 24ώρα να συμβεί και αυτό. Και εκεί είναι που το πράγμα θα... δυσκολέψει.
Διότι οι Ερυθρόλευκοι προφανώς δεν θέλουν να αφήσουν τον Ρομπέρτο. Τον καλύτερο ξένο τερματοφύλακα που είδαμε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έναν από τους «αρχηγούς» της ομάδας. Έναν από τους πλέον αγαπητούς της κερκίδας.

Από την άλλη όμως, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, το «οικογενειακό» του θέμα, πιθανότατα δύσκολα θα την αποφύγουν την «περιπέτεια». Έχουν μιλήσει μαζί του για αυτό. Και πέρσι. Και φέτος. Και ουσιαστικά του έχουν δώσει το δικαίωμα, ώστε να πάρει ο ίδιος την απόφαση.

Οι προθέσεις πιθανότατα θα φανούν από τις οικονομικές απαιτήσεις που θα προβάλουν, αν και όταν έρθει η ώρα της διαπραγμάτευσης. Αν προκύψει deal, λογικά θα συμβεί στα 2-3 εκατ ευρώ. Πολύ λιγότερα από όσα θα ζητούσε ο Ολυμπιακός υπό άλλες συνθήκες. Και σίγουρα λιγότερα από όσα στην πραγματικότητα αξίζει ο Ρομπέρτο –για τους Πειραιώτες- στα 30 του χρόνια.

Οι επόμενες ημέρες προφανώς θα φέρουν και τις απαντήσεις. Προς το παρόν ο Ρομπέρτο συνεχίζει τις διακοπές του στην Ίμπιζα. Χθες για να αποχαιρετήσει τον Ρομπέρτο, το μήνυμα που έγραψε στα social το συνόδευε με μια φωτογραφία τους. Οι δύο τους να σηκώνουν μαζί το κύπελλο του πρωταθλητή. Ο Φουστέρ δεν θα είναι εδώ για να προσπαθήσει να το επαναλάβει. Μένει να δούμε, αν τουλάχιστον θα το κάνει και για τους δύο ο Ρομπέρτο. Ή αν σύντομα οι δύο τους θα χωρέσουν στην ίδια «φωτογραφία» σε κάποια συνάντηση τους, στα γήπεδα της Primera Division.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής