Τα 8 κορυφαία μαθήματα fair play (vid)

Gazzetta team
Τα 8 κορυφαία μαθήματα fair play (vid)
Αυτές είναι οι περιπτώσεις που μας έκαναν να αγαπήσαμε την πιο str8 πλευρά του ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν μερικές στιγμές στο γήπεδο που χαρίζουν περισσότερο θέαμα ακόμη και από το πιο μαγευτικό γκολ. Είναι εκείνες οι στιγμές που οι παίκτες μεταμορφώνονται σε καθημερινούς, αυθεντικούς ανθρώπους για να αναδείξουν την πιο αληθινή πλευρά του ποδοσφαίρου και να επιβεβαιώσουν ότι ακόμη και στο πιο σκληρό παιχνίδι το fair play και ο σεβασμός στον αντίπαλο έχουν πάντα θέση.

Όταν είδαμε τη νέα καμπάνια του αρώματος STR8 LIVE TRUE, SprayYourTruth.com, που προσκαλεί τον καθένα να μοιραστεί την κάθε αληθινή στιγμή του, εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να εστιάσουμε στα… δίχτυα.

Από τον Ντέμη Νικολαΐδη μέχρι τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, λοιπόν, αυτοί είναι οι παίκτες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη δική μας μνήμη γιατί ξέρουν από μπάλα αλλά και για έναν ακόμη (πιο σημαντικό) λόγο: γιατί ξέρουν να βγάζουν την πιο str8 πλευρά τους στη σέντρα, την πιο κρίσιμη στιγμή.

8. Πάολο Ντι Κάνιο (Γουέστ Χαμ - Έβερτον)

Είναι το πρώτο fair play που σου έρχεται στο μυαλό. Μπορεί να έχει αρκετές άσχημες στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Πάολο Ντι Κάνιο, όμως έχει πρωταγωνιστήσει και σε μια φανταστική φάση. Σε αγώνα κόντρα στην Έβερτον, ενώ είχε τη δυνατότητα να πετύχει γκολ σε κενή εστία, σταμάτησε τη φάση επειδή ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας είχε πέσει στο έδαφος! Γιατί όχι;

7. Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ - Ιωνικός)

Το αξιομνημόνευτο fairplay του Ντέμη που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί στα ελληνικά γήπεδα. Τελικός κυπέλλου Ελλάδος 2000. Με το σκορ να είναι στο 0-0, ο Νικολαΐδης ύστερα από κόντρα έβαλε γκολ με το χέρι του στα δίχτυα του Στρακόσια. Δεν πανηγύρισε όμως και αμέσως ζήτησε από τον Δούρο να μη μετρήσει το γκολ. Το κάρμα του έκανε τη χάρη και του επέτρεψε να σκοράρει στον τελικό, λίγα λεπτά μετά.

6. Κοστίν Λαζάρ (Ραπίντ - Οτελούλ)

O πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Κοστίν Λαζάρ σε παιχνίδι της Ραπίντ με την Οτελούλ παραδέχτηκε πως δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε πέναλτι κάποιο μαρκάρισμα που είχε δεχτεί. Αρχικά ο διαιτητής είχε δείξει τη βούλα, αλλά στη συνέχεια πήρε πίσω την απόφασή του.

5. Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Κύπελλο Αγγλίας, σεζόν 1998-99. Με το σκορ να είναι ισόπαλο, ο Μπέργκαμπ καταφέρνει να σκοράρει ύστερα από μη τήρηση του fair play από τον Κανού, καθώς η Σέφιλντ είχε πετάξει την μπάλα πλάγιο άουτ για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν παίκτη που ήταν τραυματίας. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Βενγκέρ ζήτησε να μην μετρήσει το σκορ και οι δύο ομάδες να παίξουν επαναληπτικό. Δέκα ημέρες μετά το παιχνίδι επαναλήφθηκε με την Άρσεναλ να κερδίζει 2-1.

4. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Στουτγκάρδη - Μπάγερν Μονάχου)

Ο Καλίντ Μπουλαρούζ της Στουτγκάρδης βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ πάνω στον Σβαϊνστάιγκερ και ο Γερμανός προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί να πείσει το διαιτητή να αλλάξει την απόφασή του και να μην αποβάλει τον αντίπαλό του.

3. Μίροσλαβ Κλόζε (Νάπολι - Λάτσιο)

Ο Κλόζε πετυχαίνει ένα γκολ που θυμίζει το γνωστό χέρι του Θεού του Μαραντόνα, ωστόσο ο Γερμανός το παραδέχεται μόνος του αμέσως την παραβίαση στο διαιτητή και τελικά το γκολ δεν μετράει. Πόσο πιο str8 συμπεριφορά;

2. Άαρον Χαντ (Νυρεμβέργη - Βέρντερ Βρέμης)

Ο Άαρον Χαντ της Βέρντερ Βρέμης πέφτει μέσα στην περιοχή της Νυρεμβέργης χωρίς ο αντίπαλός του να τον είχε ακουμπήσει. Ο διαιτητής δίνει αμέσως πέναλτι. Ωστόσο, ο Γερμανός πάει στον διαιτητή και του επισημαίνει πως έκανε βουτιά μόνος του με τον διαιτητή να παίρνει πίσω την απόφασή του. Respect.

1. Όλοι οι παίκτες του Άγιαξ (Άγιαξ - Καμπούρ)

Ίσως το πιο αστείο fair play που έχει γίνει ποτέ. Ο 19χρονος τότε πιτσιρικάς Γιαν Βερτόγκεν του Άγιαξ, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει τη μπάλα στην αντίπαλη ομάδα πετυχαίνει ένα ανεπανάληπτο γκολ από τα 50 μέτρα! Η αντίδρασή του αμέσως μετά το γκολ είναι όλα τα λεφτά. Στην επόμενη φάση, οι παίκτες του Άγιαξ αφήνουν αυτούς της Καμπούρ να σκοράρουν ανενόχλητοι.

Και κάπου εδώ έφτασε η στιγμή να πεις τη δική σου αλήθεια και να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό – εντός ή εκτός γηπέδου – με τη βοήθεια του νέου αρώματος Str8 Live True.

Κάν’ το σωστά και μπες στην κλήρωση για πολλά δώρα μέσα από το Spay your own truth. Απλώς ακολούθησε πιστά τα τέσσερα βήματα του διαγωνισμού και συμπλήρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ποια είναι τα βήματα;

1. Κάνε εγγραφή.

2. Σκέψου τη δική σου αλήθεια που θέλεις να μοιραστείς και γράψε για αυτή.

3. Κάνε την αλήθεια σου γνωστή. Τροποποίησε το κείμενό σου ή την εικόνα σου σύμφωνα με την επιλογή σου.

4. Κάνε κλικ στο κουμπί “spray your truth” και αυτομάτως μπαίνεις στην κλήρωση για τα δώρα.

Ακόμη, οι λάτρεις της αδρεναλίνης θα μοιραστούν τη δική τους αλήθεια με κωδικό SKATE για να είναι οι νικητές της Original skateboard σανίδας από το Color Skates Shop ή με κωδικό BASKET για να κερδίσουν μια προπόνηση με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και μαζί με 3 φίλους τους να παίξουν με την ομάδα του STR8 στο 3on3 streetball tournament (στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου που διοργανώνει ο ΠΣΑΚ). Το Σάββατο 25 Ιουνίου όλοι θα πάνε και στο «Skateful 8 years of colors party» που διοργανώνει το Color Skate Shop παρέα με το STR8 και το νέο του άρωμα, LIVE TRUE.

Περισσότερες πληροφορίες για το Str8 και όλους τους διαγωνισμούς εδώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα