Μεταγραφικό μάθημα...

Μεταγραφικό μάθημα...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά σενάρια, τον ενθουσιασμό που φέρνουν και την απόφαση του ΠΑΟΚ να μη κινηθεί δυνατά στην Ελληνική αγορά.

Καλοκαίρι-μεταγραφές-σενάρια και όνειρα για ένα... μεγάλο ποδοσφαιρικό χειμώνα που έρχεται. Βιώνουμε το γνωστό σκηνικό, το οποίο φυσικά "πουλάει" στο κοινό το οποίο "διψάει" για ονόματα και μεταγραφολογία.

Αυτό γίνεται και στον ΠΑΟΚ! Μετά το καλό φινάλε στη χρονιά, έγιναν γρήγορα και οι πρώτες μεταγραφές (κυρίως χάρη στην ευχάριστη συγκυρία της προβληματικής Ντνιέπρ) και ο ενθουσιασμός μεγαλώνει. Καλό είναι αυτό! Αλλά καλό είναι να θυμίζουμε αυτό που μας έχει μάθει η εμπειρία τόσων χρόνων. "Οι μεταγραφές δεν "κάνουν" την ομάδα".

Συγκεκριμένα για τον ΠΑΟΚ...

Η οργανωμένη ομάδα του Σάντος το 2008, έκανε δέκα μεταγραφές και κατάφερε να ανέβει επίπεδο και να πάρει από τους... οκτώ ότι καλύτερο. Πρώτα η ομάδα αφομοίωσε σωστά τους παίκτες και έκανε καλό σύνολο και μετά η ποιότητα των παικτών έφτιαξε μία καλή χημεία για να ανεβάσει την ομάδα.

Από εκεί και πέρα ήρθαν και ακόμη "καλύτερες" μεταγραφές. Πιο νέοι, πιο ποιοτικοί με πιο πολλά χρήματα. Ήρθε ο Νάτχο, ο Στοχ, ο Νομπόα, φυσικά και ο Μπερμπάτοφ. Ήρθαν και άλλοι...

Η ομάδα όμως δεν είχε τις σωστές βάσεις, δεν τους έβαλε ομαλά στο σύνολο και οι συγκεκριμένοι δεν ακούμπησαν!

Άρα... καλός ο ενθουσιασμός για κάθε Μάτος και Ματέους (εφόσον υπογράψει) αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι η επιτυχία του ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από τον οποιονδήποτε καλό ή σπουδαίο παίκτη που θα αποκτήσει ο Δικέφαλος του Βορρά. Η επιτυχία θα έρθει από την ομάδα και πώς αυτή θα ταιριάξει τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη και πώς θα φτιάξει το κλίμα, την οργάνωση, τη φιλοσοφία της, στοιχεία που θα βοηθήσουν τον κάθε παίκτη που έρχεται να φανεί και να βοηθήσει και να κάνει τη διαφορά.

Πέρα από την όποια θεωρία όμως και για να εφαρμόσουμε όλα τα παραπάνω στον ΠΑΟΚ, νιώθουμε ότι αυτή η ομάδα, η νοοτροπία της, τα αποδυτήρια, η φιλοσοφία της, όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν πιο έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Έτσι νομίζω... Ο ΠΑΟΚ έβαλε καλές βάσεις και τώρα περιμένει με ανυπομονησία 3-4-5 παίκτες με πιο ισχυρή προσωπικότητα και φυσικά καλύτερη ποιότητα από το Μέσο Όρο της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ποιοτικό πλάγιο μπάκ (Μάτος), έχει υπογράψει με ένα επιθετικό χαφ που μπορεί να προσφέρει γκολ από πίσω, κάτι που έλειπε από την ομάδα (Σάκχοφ), κλείνει έναν πιο δυνατό και καλύτερο πασέρ από τον Ροντρίγκεζ (Τζάλμα) και προχωράει την περίπτωση Ματέους, του Βραζιλάνου που έχει την ικανότητα και την ουσία να προσφέρει αλλά και να κάνει τη διαφορά, στα άκρα, αλλά και ως "δεκάρι" ακόμη και ως σέντερ φορ. (Όπως ο Λούκας από πέρυσι το καλοκαίρι και μετά...).

Από εδώ και πέρα αυτή η ομάδα χρειάζεται μεγάλο τερματοφύλακα, ηγέτη-στόπερ, ειπώθηκε για ένα διαφορετικό εξάρι από αυτά που έχει και φυσικά έναν σέντερ φορ.

* Το... γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κινείται τόσο έντονα στην Ελληνική αγορά είναι απλό και θα το αναλύσουμε τις επόμενες μέρες.

* Διαβάσαμε για την περιπέτεια του διαιτητή Παππά σε ένα γάμο. Και ξαναρωτάμε αυτούς που έχουν μπλέξει και εκτίθενται κάθε Κυριακή στα γήπεδα για να εξυπηρετήσουν το σύστημα: "Αξίζει τον κόπο να ρεζιλεύεσαι για μία-δύο χρονιές και για μερικά μεροκάματα; Αξίζει τον κόπο να τους κάνεις τα χατίρια και μετά να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις στο δρόμο;"
Λάθη κάνουν όλοι. Ο Σιδηρόπουλος και ο Κουκουλάκης και άλλοι. Ο κόσμος όμως ξέρει. Θα περάσουν τα χρόνια και οι σωστοί απλά θα αναφέρονται, ενώ οι εμπλεκόμενοι θα έχουν ακόμη πρόβλημα να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά τους.
Πώς το είπε προχθές ο Μίχελ: "Μα εγώ είδα στα πλέι οφ που δεν έπαιζε ο Ολυμπιακός, ότι η Ελλάδα έχει καλούς διαιτητές. Είδα έναν τελικό με ισορροπημένη διαιτησία. Γιατί όμως ο καλύτερος διαιτητής που είναι και στο Euro δεν σφυρίζει στα μεγάλα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου;"
Τι να του πεις;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.