Ο ένας από Βαλένθια και Μπενφίκα, οι άλλοι από…

Ο ένας από Βαλένθια και Μπενφίκα, οι άλλοι από…

Ο ένας από Βαλένθια και Μπενφίκα, οι άλλοι από…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει μέσα από το blog του στο Gazzetta.gr την μεταγραφική δραστηριότητα των μεγάλων ομάδων. 

Ποια είναι η κατάσταση στην μεταγραφική αγορά στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή;

Βλέπουμε πολύ απλά τον Ολυμπιακό να διεκδικεί παίκτες από τη Βαλένθια (Πιάτι, Αντερλάν), την Μπενφίκα (Λισάντρο) και την Πόρτο (Ζοσουέ) κι από την άλλη τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να παίρνουν ελεύθερους από τη Ντνίπρο τους Λεονάρντο, Σακόφ, Τσιγκρίνσκι και από την τούρκικη Γκενκλεμπιρλίγκι τον Ντζαλμά, παίκτες (σχεδόν όλοι 30άρηδες).

Αυτή δεν είναι η κατάσταση; Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο μεθαύριο. Μπορεί κι ο Ολυμπιακός αύριο να κάνει τελικά το ίδιο. Κι ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να πάρουν γνωστούς και καλούς παίκτες από την Μπενφίκα και την Πόρτο και την Βαλένθια.

Αλλά προς το παρόν, αν θέλουμε να περιγράψουμε την κατάσταση με τη μεταγραφική δραστηριότητα των μεγάλων ομάδων μας (για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, εξ ου και δεν τον αναφέρω), ισχύει ακριβώς αυτό το πράγμα: από τη μία ο Ολυμπιακός ψάχνεται να φέρει σημαντικούς παίκτες από σημαντικούς συλλόγους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας (έχοντας ήδη αγοράσει από τη Σεβίλλη τον Φιγκέϊρας) κι από την άλλη οι ανταγωνιστές του φέρνουν ελεύθερους παίκτες από την Ντνίπρο.

Και, παρεμπιπτόντως, επειδή η Ντνίπρο πέρσι έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και τον Ολυμπιακό, να υπενθυμίσω ότι στην περσινή πορεία της ο Τσιγκρίνσκι είχε μηδέν συμμετοχές, ο Σακόφ έπαιξε βασικός σε ένα ματς (συν δύο ημίχρονα) και μόνο ο Λεονάρντο είχε μία σοβαρή παρουσία μετά το Μάρτιο (πριν ήταν επί μήνες τραυματίας).

Προσέξτε, για να μην γίνει καμία παρερμηνεία: εγώ δεν υποστηρίζω ότι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ κάνουν κακές μεταγραφές κι ο Ολυμπιακός πάει να κάνει τις καλές. Μπορεί να βγουν χρυσάφι οι μεταγραφές που κάνουν οι άλλοι κι ο Ολυμπιακός να φέρει παίκτες από την αφρόκρεμα και να αποτύχουν.

Εγώ απλά κάνω την περιγραφή της κατάστασης. Κι η κατάσταση είναι αυτή…

Παρεμπιπτόντως-και προς επίρρωση αυτού του κομματιού-οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει από τη Ντνίπρο κι άλλο ελεύθερο παίκτη, τον Ματέους, που είναι 33 στα 34.

 

Best of internet