Το χρονικό της... άρνησης και το plan B!

Δημήτρης Τομαράς
Το χρονικό της... άρνησης και το plan B!

bet365

Εδώ και μέρες ήταν γνωστή η αρνητική στάση των UEFA / ΕΠΟ για επαγγελματική διαιτησία στην Λίγκα, διότι απλώς δεν γινόταν να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Θα συνεχιστούν οι επαφές.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που είχαν τεθεί οι προτάσεις των 12 για το κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας ήταν γνωστό πως δεν μπορούσε να γίνει αυτό που ζητούσαν βάση πλαισίου και κανονισμών. Και αυτό το γνώριζαν καλά στην Λίγκα. Η διαιτησία δεν μπορούσε να γίνει επαγγελματική και δεν γινόταν να περάσει ποτέ στον πλήρη έλεγχό τους. Από την στιγμή που η ΕΠΟ ζήτησε την γνωμοδότηση της UEFA δεν υπήρχε περίπτωση να εγκριθεί αυτό το πρότζεκτ. Από την περασμένη Δευτέρα είχε αρχίσει ο νέος κύκλος διεργασιών με ΕΠΟ και UEFA ως προς το κομμάτι αυτό.

Οι ενδείξεις παρέμεναν αρνητικές και την Τετάρτη. Και αυτό διότι η Λίγκα ζητάει κάτι που δεν προβλέπεται από την UEFA. Φυσικά δεν προβλέπεται οι Λίγκες να έχουν λόγο στην ΚΕΔ, αφού η Συνθήκη Διαιτησίας προβλέπει τον τρόπο διοίκησής της (σ.σ. ο πρόεδρος είναι παράγοντας και υπάρχει αναπληρωτής και τρία μέλη πρώην διαιτητές).

Την Πέμπτη είχατε διαβάσει στο Gazzetta.gr για τις αρνητικές εξελίξεις για το πρότζεκτ της διαιτησίας. Και σήμερα για τα της νέας επαφής στην ΕΠΟ. Η διαφορά είναι πως η Ομοσπονδία τονίζει ότι είναι θετική στο να έχει ρόλο συμβουλευτικό αλλά και το να κάνει προτάσεις για αρχιδιαιτητή, ποινές και επιβραβεύσεις διαιτητών. Ο Χρήστος Πανόπουλος και η κίνηση των 12 υποστηρίζει άλλο πράγμα...

Νέες συζητήσεις και plan B

Οι μετέχουσες ομάδες στην συνάντηση της Παρασκευής πάντως δίνουν ξανά... παραθυράκι, παρά τις δεσμευτικές δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου και τα περί υπογραφών. Ότι θα υπάρξουν δηλαδή ξανά συζητήσεις με την ΕΠΟ για το κομμάτι της διαιτησίας αλλά και με την διοίκηση της Λίγκας για τα άλλα θέματα. Ακόμα πως υπάρχει στο τραπέζι plan B με αντιπρόταση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα