Ίβιτς: «ΠΑΟΚ με σεβασμό και αγωνιστές»

Ίβιτς: «ΠΑΟΚ με σεβασμό και αγωνιστές»

Ίβιτς: «ΠΑΟΚ με σεβασμό και αγωνιστές»

bet365

Διαφορά στη νοοτροπία, αλλά και τη μαχητικότητα όσων φορούν τη φανέλα, θα πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για να γίνει το επόμενο βήμα και να μπορέσει ο σύλλογος να πρωταγωνιστήσει, σύμφωνα με τον Βλάνταν Ίβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε στην παρουσίασή του, ο νέος μόνιμος κόουτς του «δικεφάλου του βορρά»:

Για τα χαρακτηριστικά των παικτών που ψάχνει η ομάδα: "Μιλώντας αρχικά για την επίθεση, εδώ στην Ελλάδα κυρίως παίζεις κόντρα σε κλειστές άμυνες. Για αυτό και χρειάζεσαι παίκτες που θα σου κάνουν τη διαφορά και θα είναι καλοί στο σκοράρισμα. Για τα αμυντικά χαφ, θα πρέπει να χτίζουν το παιχνίδι, να έχουν καλή πάσα, να είναι επιθετικοί όσον αφορά στην άμυνα. Με αυτά που έχουμε και αυτά που θέλουμε, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτόν τον παίκτη. Όσον αφορά στον κεντρικό αμυντικό, εκτός από το τακτικό κομμάτι και την τεχνική, πρέπει να φέρουμε έναν παίκτη που θα έχει ταχύτητα. Το ψάχνουμε, το συζητάμε... Θέλω να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και πρέπει να έχουμε παίκτες με ταχύτητα πίσω".

Για το θέμα των θλάσεων: "Ένα από αυτά που μπορούν να μας βελτιώσουν είναι ακριβώς αυτό που χτίζουμε τώρα. Έχω στο μυαλό μου κάποια πράγματα για την αιτία των θλάσεων. Μπροστά μου είναι η προετοιμασία, θα οργανώσω το τιμ και θα φέρω και κάποιους έξτρα ανθρώπους για το θέμα της αποθεραπείας. Η προετοιμασία μας θα είναι σχεδόν πέντε εβδομάδες, μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Για μένα είναι πολύ σημαντικές οι τρεις πρώτες εβδομάδες. Θυμάμαι και από τότε που έπαιζα και όσο παρακολουθώ και διαβάζω, όταν μία ομάδα έχει 60 παιχνίδια το χρόνο και παραπάνω, πρέπει να έχει καλές βάσεις όσον αφορά στην αποθεραπεία. Πρέπει να γίνονται καλές θεραπείες, να προετοιμάζεται ο οργανισμός, να μπορεί ο παίκτης να επαναφέρει τον οργανισμό του. Θέλω να έχω 17-18 μπορεί και 20 παίκτες που θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι. Όταν υπάρχουν τόσο παιχνίδια, χρειάζεται να έχεις και πολλούς παικτες για να κάνεις και το ροτέισον που θέλεις".

Για το θέμα του τερματοφύλακα: "Υπάρχει σκέψη για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα. Όταν φέρνεις έναν τερματοφύλακα, τον φέρνεις για να είναι πρώτος, όχι δεύτερος ή τρίτος. Ο Γλύκος στα τελευταία επτά, οκτώ παιχνίδια ήταν πολύ καλός. Τον εκτιμώ, τον γνωρίζω και η σκέψη μου είναι να έχουμε τον έναν τερματοφύλακα για να ανταγωνίζεται μαζί του και ανά στιγμή να έχω τη δυσκολία να επιλέξω τον έναν και να μην ξέρω τι να κάνω. Όσον αφορά στον Βελλίδη, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά του. Ξεκίνησε και έπαιξε από την πρώτη στιγμή και είναι μεγάλος επαγγελματίας, δουλεύει καθημερινά στο 100%, δεν έχω κανένα θέμα, αλλά η απόφαση μας είναι να φέρουμε έναν τερματοφύλακα, που θα μπορεί να παλέψει για να είναι βασικός. Ψάχνουμε, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη και όπως είπε και ο πρόεδρος, μόλις γίνει η μεταγραφή θα το μάθετε. Θέλω να πω κάτι... Για μένα η ομάδα ξεκινάει από το Νο1 και είναι πολύ σημαντική η απόφαση που θα πάρουμε, για αυτό συζητάμε, παίρνουμε πληροφορίες και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να φέρουμε έναν καλό τερματοφύλακα, για να γίνει το Νο1. Θα είναι καλό να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ τους".

Για το Champions League: "Είπαμε και πριν, υποσχέσεις στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δώσεις. Δεν υπάρχει λογική πριν ξεκινήσει η σεζόν να μιλάς και να δίνεις υποσχέσεις. Θα προσπαθήσουμε και θα δώσουμε ότι μπορούμε και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και στο Κύπελλο. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο του ΠΑΟΚ, οι παίκτες που θα έρθουν και αυτοί που θα είναι εδώ να είναι ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και να είναι ικανοί να κερδίσουν σε κάθε παιχνίδι, κάθε αντίπαλο".

Για το αν θα βασιστεί στο 4-3-3 την επόμενη σεζόν: "Προτίμηση μου όσον αφορά στο σύστημα είναι να παίξουμε με 4-3-3 με δύο αμυντικά χαφ, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Όταν κάνεις ένα σχεδιασμό και αυτό κάνουμε από την αρχή, προσπαθείς να φέρεις καταάλληλους παίκτες στις κατάλληλες θέσεις. Μπορεί να παίξουμε όμως και 4-4-2 και 4-1-4-1. Εξαρτάται από τους παίκτες μου και την ομάδα που θα έχω απέναντι μου. Εννοείται ότι θα προσπαθήσω νω βρω το δικό μας σύστημα, αλλά πάντα εξαρτάται από πολλά πράγματα το τι μπορείς να αλλάξεις σε κάθε παιχνίδι".

Για το πλάνο: "Είπα πριν λίγο ότι δεν υπόσχομαι κάτι, όσον αφορά στα τρόπαια. Εννοείται κυνηγάμε ότι μπορούμε και αυτό θα κάνουμε. Θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να μάθουμε στους παίκτες που θα έρθουν τι είναι ο ΠΑΟΚ, τι ζητάει... Πρέπει όλοι να έχουν πειθαρχία και συγκέντρωση. Ο καθένας από εμάς πρέπει να καταλάβει τι είναι αυτή η ομάδα και να τη σέβεται. Από την πρώτη μέρα, μέχρι και την τελευταία πρέπει να είμαστε όλοι επαγγελματίες. Καταλαβαίνω τι ζητάει ο κόσμος και πρέπει να ξέρει, ότι οι παίκτες ξέρουν που βρίσκονται. Θέλουμε να προσφέρουμε χαρές και στον κόσμο και στον μεγαλομέτοχο και στους εαυτούς μας".

Για το τι είναι αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ για να κάνει το βήμα παραπάνω: "Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ κατά τη γνώμη μου, είναι να είναι αγωνιστής μέχρι το τέλος. Να παλέψει από την 1η αγωνιστική, μέχρι την τελευταία για τους στόχους του. Στα προηγούμενα χρόνια μπορεί να δόθηκαν μεγάλες υποσχέσεις, να ειπώθηκαν πολλά πριν ξεκινήσει η χρονιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι πάνω σε αυτό. Πρέπει να έχουμε αρκετούς παίκτες, που θα μπορούν κάθε στιγμή να είναι στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουν αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Κι όταν το λέω αυτό, εννοώ σίγουρα 17-18 μπορεί και 20 παίκτες, που θα παίζουν σε τρεις διοργανώσεις και θα βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που ζητάω εγώ από αυτούς".

Για το θέμα των δανεικών και τις δικές του εισηγήσεις: "Γνωρίζω όλα τα παιδιά που έπαιξαν πέρυσι. Έχω άποψη για όλους, κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα συνεχίσουν σαν δανεικοί και κάποιοι μπορεί να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τον ΠΑΟΚ. Αυτό μπορώ να πω τώρα για τους δανεικούς παίκτες".

Για το αν νιώθει έτοιμος για αυτά που ακολουθούν: "Μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα με το στομάχι... Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πρέπει να έχει γερό στομάχι και να ξέρει τι τον περιμένει και τι έχει μπροστά του. Δεν έχω πρόβλημα με τις ευθύνες, αυτές τις αναλαμβάνω εγώ και οι παίκτες μου. Εμείς θα δουλεύουμε κάθε μέρα, θα προετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια, θα κάνουμε αναλύσεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε όλοι χαρούμενοι μετά από κάθε παιχνίδι".

Για το αν έχει ζητήσει κάποιες εγγυήσεις για τη δουλειά του: "Δεν έχω ζητήσει τίποτα σαν εγγύηση και δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Υπάρχει εμπιστοσύνη, είμαι τόσα χρόνια εδώ. Ποτέ δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Για τον τρόπο δουλειάς, είμαι ικανοποιημένος, ψάχνουμε να βρούμε κατάλληλες λύσεις για να "ανεβάσουμε" επίπεδο την ομάδα και αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και σαν προπονητής προσπαθώ από την πλευρά μου, για να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τον ΠΑΟΚ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

Για τις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της νέας σεζόν και το δικό του ρόλο: "Όπως είπε και ο πρόεδρος, όταν ήρθα δεν ήξερα αν θα συνεχίσω ή όχι, αλλά πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που είχαμε και έπρεπε να κάνουμε ότι καλύτερο για να πετύχουμε τους στόχους μας, μιλούσαμε συνέχεια για τις μεταγραφές, για τους παίκτες που πρέπει να έρθουν για του χρόνου. Εκείνη τη στιγμή ήμουν εγώ ο προπονητής, οπότε ήθελαν τη γνώμη μου. Τι πιστεύω για τους παίκτες που έχουμε, τι χρειάζεται η ομάδα... Έχουμε τσεκάρει τους παίκτες. Έχω πάρει πληροφορίες, όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για το χαρακτήρα, τον τρόπο δουλειάς και τον επαγγελματισμό του καθένα. Και όταν παίρνω αυτές τις πληροφορίες, από διάφορες πλευρές, παίρνω και την απόφαση να τους αποκτήσουμε αν είμαι ικανοποιημένος από όλα αυτά που με ενδιαφέρουν".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα