Από τον Μπλαχίν στον Σάκοφ

Από τον Μπλαχίν στον Σάκοφ

Από τον Μπλαχίν στον Σάκοφ

bet365

Ο Εβγκέν Σάκοφ γράφει με το… καλημέρα ιστορία στην Τούμπα! Είναι ο πρώτος Ουκρανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί ο Όλεγκ Μπλαχίν, που κάθισε δύο φορές στον ασπρόμαυρο πάγκο.

Δύο, λοιπόν, είναι οι Ουκρανοί που από διαφορετικά πόστα έχουν «υπηρετήσει» τον ΠΑΟΚ. Πρώτος ήταν ο Όλεγκ Μπλαχίν. Εργάστηκε σε δύο διαφορετικές σεζόν στην Τούμπα ως προπονητής του «Δικεφάλου».

Η πρώτη ήταν την διετία 1993-1994. Πήγε στον ΠΑΟΚ τον Φεβρουάριο του ’93, όταν ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς έφυγε για τον Ολυμπιακό και ο Μπλαχίν έκανε το αντίθετο δρομολόγιο «Πειραιάς – Τούμπα», αναλαμβάνοντας τον «Δικέφαλο», ενώ ίδια χρονιά είχε καθίσει για 23 παιχνίδια στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Την επόμενη σεζόν απολύθηκε μετά από μια βαριά ήττα με 5-2 στην Ξάνθη και ξαναεπέστρεψε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 1998 για να αντικαταστήσει τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος μεσούσης της προετοιμασίας στα «3-5 Πηγάδια» αποφάσισε να παραιτηθεί.

Το δεύτερο πέρασμα του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν πολύ σύντομο. Μόλις τέσσερις αγώνες. Αποκλεισμός από τους Ρέιντζερς στην Ευρώπη και δύο ήττες στο πρωτάθλημα από Ιωνικό και Άρη έφεραν πίσω τον… Αναστασιάδη.

Ο Σάκοφ γίνεται ο πρώτος Ουκρανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας και η Ουκρανία η 50η στη λίστα των χωρών που έχουν τροφοδοτήσει με ποδοσφαιριστές τον «Δικέφαλο».

Για τους λάτρεις των αριθμών είναι ο 159ος ξένος ποδοσφαιριστής, που θα αγωνιστεί με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα