Αυστραλία - Ελλάδα 1-0

Αυστραλία - Ελλάδα 1-0

Αυστραλία - Ελλάδα 1-0

bet365

Η Εθνική μας προβλημάτισε στο πρώτο φιλικό με την Αυστραλία τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση κι η ομάδα του Ποστέκογλου, που ήταν καλύτερη πήρε τη νίκη με γκολ του Λέκι στην τελευταία φάση του αγώνα (94').

Λίγες οι καλές στιγμές για την Εθνική στο πρώτο φιλικό με την Αυστραλία και ελάχιστες οι στιγμές που έκανε τον αντίπαλο να ανησυχήσει. Οι παίκτες του Ποστέκογλου ήταν καλύτεροι, είχαν φάσεις για να νικήσουν, ένα δοκάρι, ένα ακυρωθέν γκολ και στο τέλος πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Λέκι στο 94'.

Ο Σκίμπε για να καταφέρει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να στείλει την Εθνική στο Μουντιάλ θα πρέπει να δουλέψει πολύ σε αρκετούς τομείς.

Έτσι ξεκίνησε

Ο Σκίμπε προχώρησε σε αλλαγές, δοκιμάζοντας το κλασικό 4-4-2. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια κι οι Τοροσίδης - Σταφυλίδης μαζί με τους Παπασταθόπουλο και Οικονόμου ήταν στο κέντρο της άμυνας.

Μανιάτης και Σάμαρης αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα κι οι Γιαννιώτας - Χριστοδουλόπουλος ήταν στα άκρα της επίθεσης με τους Διαμαντάκο και Βέλλιο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Αμυντικά στο πρώτο μέρος είχαμε θεματάκια. Θα πρέπει να δείξει βελτίωση και στον επιθετικό κομμάτι. Σ' αυτά τα φιλικά, όσο γραφικό κι αν ακούγεται, ο Σκίμπε θα πρέπει να μοντάρει την ομάδα του. Αυτό είναι το θέμα.

Προβλήματα μπρος και πίσω

Η Εθνική μας ξεκίνησε καλά, μιας και μόλις στο 3' ο Βέλλιος πήρε την κεφαλιά στη σέντρα του Τοροσίδη, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Όσο δυναμικά ξεκινήσαμε άλλο τόσο κακή ήταν η συνέχεια, μιας κι η ομάδα του Αγγελου Ποστέκογλου είχε τις φάσεις για να πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα.

Αποτέλεσμα της πίεσης των γηπεδούχων ήταν και ένα κόρνερ από το οποίο προήλθε ο τραυματισμός του Καρνέζη, μόλις στο 14'. Ο Καπίνο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και αργότερα αποδείχθηκε καθοριστικός.

Οι Αυστραλοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερνς στο 26', με τον πρώτην παίκτη της ΑΕΚ να κάνει το πλασέ απέναντι από τον Καπίνο, το οποίο όμως πέρασε... πολύ άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιέντινακ έπιασε ένα σουτ αλλά είδε την προσπάθειά του να φεύγει άουτ.

Η μεγαλύτερη στιγμή όμως ήρθε στο 32' όταν κι ο Μίλιγκαν είδε τον Καπίνο εκτός εστίας, αλλά το σουτ του έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43' ο Μανιάτης βρήκε τον Κρουζ, μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε την παράβαση.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Καπίνο νίκησε τον Γιάννου στο τετ α τετ που βγήκαν.

Τελικά, δεν άντεξε

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι της και να σπάσει τον ρυθμό των Αυστραλών.

Παρόλα αυτά, όμως, δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Στο 60' ο Βέλλιος καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε, ενώ στο 70' ο Χολέμπας είδε τη σέντρα του να απομακρύνεται από τον Τζέντινακ.

Πιο πριν ο Καπίνο μάζεψε ακόμη μια προσπάθεια των Αυστραλών, με τον Μίλιγκαν να κάνει τακουνάκι, αλλά ήταν σε ετοιμότητα ξανά ο πορτιέρε του Ολυμπιακού.

Στο 72' ο Γιάννου άφησε τη θέση του στον Κέιχιλ, ο οποίος αποθεώθηκε από τους περίπου 40.000 θεατές που ήταν στο «ANZ Stadium».

Στο 75' ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 81' η Αυστραλία ήρθε πιο κοντά στο γκολ από ποτέ. Ο Σένσμπερι είδε το σουτ του να μην βρίσκει τελικά στόχο, σε μια φάση που η Εθνική μας στάθηκε τυχερή.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας βρήκε ωραία τον Βέλλιο, ο οποίος δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Κάτι που δεν έκαναν οι Αυστραλοί στο 90' όταν ο Κέιχιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός θεώρησε ότι η εκτέλεση κόρνερ του Γκέρσμπαχ πέρασε εκτός γηπέδου.

Ό,τι δεν έγινε σε 90', συνέβη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λέκι. Ετσι, η Εθνική μας ηττήθηκε στο πρώτο φιλικό επί αυστραλιανού εδάφους.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζ (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος και Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας).

 

Τελευταία Νέα