Ματέους: «Ελεύθερος κι ωραίος» και… στόχος του ΠΑΟΚ! (vids)

Ματέους: «Ελεύθερος κι ωραίος» και… στόχος του ΠΑΟΚ! (vids)

Ματέους: «Ελεύθερος κι ωραίος» και… στόχος του ΠΑΟΚ! (vids)

bet365

Ο Λέιτε Νασιμέντο Ματέους αποτελεί, όπως έχει αποκαλύψει το Gazzetta.gr, βασικό μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ. Δείτε τον Βραζιλιάνο ακραίο, που έμεινε ελεύθερος από την Ντνίπρο.

Το όνομα του «Ματέους» ή «Μότε», όπως τον αποκαλούσαν στο Ντνιπροπετρόφσκ, είναι πολύ ψηλά στη λίστα του Σλοβάκου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εδώ και αρκετές ημέρες έχει ξεκινήσει επαφές με τους ατζέντηδες του Βραζιλιάνου αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ιταμπαϊάνα της πατρίδας του, αλλά από το 2006 βγάζει το ψωμί του στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα τον μάθαμε για τα καλά από τις περσινές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Ντνίπρο στο Europa League….

Αν και είναι «γεμάτα» 33 ετών, γεννημένος στις 15 Ιανουαρίου 1983, θεωρείται μια ιδανική λύση σε περίπτωση που τελικά πωληθεί ο Ρόμπερτ Μακ αν και μπορεί εκτός από τα πλάγια να αγωνιστεί και ως «δεκάρι».

Πήγε τον Ιανουάριο του 2011 στην Ντνίπρο και κατάφερε μέσα σε 5,5 χρόνια να εξελιχθεί σε ηγετική μορφή του συλλόγου. Δεν το λέμε εμείς, διαβάστε τι έγραφαν γι’ αυτόν οι φίλοι της ουκρανικής ομάδας στο επίσημο φόρουμ την ημέρα που ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας.

Ο Ανδρέας, οπαδός και πρώην εργαζόμενος στην ομάδα, έγραψε ότι «ο Ματέους είναι ένας από εκείνους που αξίζουν να μείνουν στην ομάδα, και μετά το τέλος της καριέρας του». Ένας άλλος φίλος της ομάδας υποστήριξε ότι «ήταν ένα από τα καλύτερα πόδια στην ιστορία της ομάδας του Δνείπερου» και πολλά άλλα εγκωμιαστικά σχόλια. «Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου!», ένας άλλος, ενώ όπως σημείωναν «αν δεν έχει προβλήματα υγείας μπορεί άνετα να παίξει σε υψηλό επίπεδο».

Όλα αυτά συνέβησαν στις 25 Μαΐου όταν ο Ματέους αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του για δεύτερη φορά με την Ντνίπρο και να μείνει ελεύθερος. Το πρώτο συμβόλαιο είχε λήξει το καλοκαίρι του 2013, αλλά τότε ανανέωσε για τρία χρόνια με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους. Στα έξι χρόνια που αγωνίστηκε στην Πορτογαλία, με Μπράγκα, Μπείρα Μαρ και Σετούμπαλ, κατάφερε να πάρει και το πορτογαλικό διαβατήριο, να μην πιάνει θέση ξένου, αν και αυτό δεν έπαιξε καθόλου ρόλο στη μεταγραφή του από την Μπράγκα στη Ντνίπρο, τον Ιανουάριο του 2011, αντί σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία τον ήθελαν να συνεχίζει στην Κίνα. Ο ίδιος δεν ήταν αρνητικός στην προοπτική αυτή, άλλωστε τα χρήματα και σ’ αυτή την περίπτωση παίζουν τον πρώτο λόγο, αλλά τελικά καμία πρόταση δεν έφτασε στην Ουκρανία από την… Άπω Ανατολή. Αυτό που προέκυψε εκείνες τις ημέρες είναι η εισήγηση του Μίρον Μάρκεβιτς προς τη διοίκηση της Ντνίπρο να πουλήσει τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Τα οικονομικά προβλήματα και τα χρέη του παρελθόντος αποτελούν «θηλιά στο λαιμό» της διοίκησης. Πρόσφατα η Επιτροπή Ελέγχου και η Πειθαρχική της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας εξέδωσε απόφαση για χρέη της Ντνίπρο προς τον Χουάντε Ράμος και το βοηθό του. Αν μέχρι την 1η Ιουλίου ο σύλλογος δεν εξοφλήσει το χρέος τότε θα υπάρξει απαγόρευση για μεταγραφές. Παράλληλα, η ΟΥΕΦΑ έχει αποκλείσει την ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβάσεις των κανόνων του Financial Fair Play και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές με υψηλά συμβόλαια, όπως ο Ματέους, έχουν κληθεί να βρουν την επόμενη ομάδα τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα