«Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος σύλλογος»!

«Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος σύλλογος»!

Gazzetta team
«Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος σύλλογος»!

bet365

Ο Γκάρι Ροντρίγκες, από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού ΠΑΟΚ, μιλάει για τη χρονιά που έφυγε και βάζει ψηλά τον πήχη για την επόμενη, που έρχεται…

Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, λίγο πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του προκειμένου να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του ενόψει του σημερινού αγώνα με το Σάο Τομέ και Πρινσίπε για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, μίλησε για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ.

-Αν γυρίσουμε στην πρώτη ημέρα που ήρθες στην Θεσσαλονίκη και φτάσουμε μέχρι το σήμερα που τελείωσε η πρώτη χρονιά, πως πήγαν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ; Όπως τα περίμενες; Καλύτερα ή χειρότερα;

«Ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Οι προσωπικοί στόχοι που είχα θέσει ήταν να βελτιώνομαι καθημερινά για να βοηθάω καλύτερα την ομάδα. Τελικά τα πράγματα πήγαν καλά στο τέλος. Πήραμε το εισιτήριο στα προκριματικά του Champions League κάτι που κανείς δεν περίμενε την κακή μας χρονιά στο πρωτάθλημα. Αν και στο μυαλό μου πίστευα ότι μπορούμε να κατακτήσουμε περισσότερα πράγματα και να πάμε καλύτερα στη διάρκεια της σεζόν, διότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να διεκδικεί υψηλότερους στόχους».

-Οι απαιτήσεις σου θα είναι μεγαλύτερες για την επόμενη σεζόν;

«Οι προσδοκίες μου ναι, θα είναι μεγαλύτερες. Θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και καιρό η ομάδα δεν έχει πάρει ένα τρόπαιο και μια μεγάλη ομάδα αυτού του επιπέδου αξίζει να κερδίζει περισσότερα».

-Τελικά ο ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερη ομάδα από όσο πίστευες ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη;

«Ναι είναι μεγαλύτερος από ότι πίστευα! Δεν το ήξερα αυτό τόσο καλά, αλλά πλέον έχω καταλάβει πόσο μεγάλη ομάδα είναι…»

-Τι είναι αυτό που κάνει μια ομάδα μεγάλη;

«Ο τρόπος που ζεις μέσα στην ομάδα, ο κόσμος και το ίδιο το κλαμπ. Η αίσθηση που σου βγάζουν όλα αυτά μαζί… Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Πρέπει να το ζεις καθημερινά εδώ για να το καταλάβεις».

-Μια από τις κρίσιμες στιγμές της χρονιάς ήταν η απόλυση του Τούντορ. Τι πήγε στραβά με αυτόν;

«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο Τούντορ είναι καλός προπονητής, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν είχε και τύχη. Ίσως σε μια άλλη ομάδα να τα καταφέρει καλύτερα».

-Πως σχολιάζεις την απόφαση για την παραμονή του Ίβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν;

«Είμαι χαρούμενος για αυτόν. Έκανε πολύ καλή δουλειά αν και ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έδειξε ότι ήταν εκεί για μας και εμείς ήμασταν εκεί για αυτόν. Η ομάδα έγινε ένα και αυτός ήταν ο λόγος που καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στα play off εκεί που δεν μας υπολόγιζε κανείς. Ξεκινήσαμε με μηδέν βαθμούς, με προβλήματα και χάρη στη δουλειά του Ίβιτς τερματίσαμε στην πρώτη θέση».

-Η σεζόν πάντως δεν κύλησε συνολικά καλά για τον ΠΑΟΚ, παρά το καλό φινάλε…

«Είναι απογοητευτικό να αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και να αντιλαμβάνεσαι κάποια στιγμή ότι χάνεις τις ελπίδες σου να κατακτήσεις κάτι μεγάλο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια ομάδα που αντέχει να είναι ας πούμε στη μέση της βαθμολογίας. Στο μυαλό όλων ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να πετύχει σπουδαία πράγματα».

-Το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν ποιο ήταν;

«Νομίζω αυτό με τον Παναθηναϊκό στο τέλος. Παίζαμε για κάτι σημαντικό όπως είναι ένα εισιτήριο για το Champions League. Όλοι ήμασταν κουρασμένοι, με πέντε παιχνίδι σε δέκα μέρες, όμως αυτό που αισθανόμασταν στη διάρκεια του αγώνα ήταν απερίγραπτο. Παίξαμε δυνατά, τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε κάτι σημαντικό και τα καταφέραμε».

-Η χρονιά ήταν δύσκολη για τον ΠΑΟΚ και με μακρά διάρκεια. Θα άντεχες να παίξεις άλλους δυο αγώνες αν χρειάζονταν;

«Όχι… με τίποτα. Είμαι εξουθενωμένος και πλέον δεν μπορώ να παίξω άλλο ποδόσφαιρο φέτος. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει για όλους στην ομάδα. Έχουμε ανάγκη από ξεκούραση».

-Έχεις πετύχει κάποια πολύ όμορφα γκολ φέτος. Τι θέλεις να πετύχεις την επόμενη χρονιά σε ατομικό επίπεδο;

«Πάντα βάζω ψηλά τον πήχη. Θέλω να δείξω τι αξίζω. Φέτος ήταν δύσκολα. Είχα τραυματισμούς που δεν είχα αντιμετωπίσει πριν στην καριέρα μου. Ελπίζω να είμαι υγιής και να είμαι περισσότερο σημαντικός για την ομάδα από όσο ήμουν φέτος».

-Αυτό που έγινε με τους τραυματισμούς που το αποδίδεις;

«Δεν ξέρω πραγματικά… Δεν μπορώ να το εξηγήσω».

–Το επόμενο σημαντικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ θα είναι στα προκριματικά του Champions League. Έχεις προτίμηση σε κάποιον από τους πιθανούς αντιπάλους;

«Όχι καμία. Πρόκειται για καλές ομάδες και πιστεύω ότι όποιος και να είναι ο αντίπαλος θα γίνουν δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια».

–Η μεγαλύτερη έκπληξη για σένα ποια ήταν;

«Νομίζω ο κόσμος του ΠΑΟΚ αλλά και ο τρόπος ζωής στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος είναι φιλόξενος και πολύ ζεστός. Η πόλη είναι πολύ ωραία, δεν υπάρχει εγκληματικότητα και είναι ωραία να ζεις εδώ. Δεν έχω να πω κάτι κακό για τη ζωή μου στην Ελλάδα».

-Φαντάζεσαι το ενδεχόμενο να παίζεις στον ΠΑΟΚ και να μην είναι ο Μακ στο άλλο άκρο της επίθεσης;

«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί υπάρχουν όλα αυτά τα μεταγραφικά σενάρια. Ο Ρόμπερτ Μακ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και όλοι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταλάβουν ότι παίκτες τέτοιου επιπέδου δύσκολα μένουν μακριά από τα κορυφαία πρωταθλήματα της. Από την άλλη είναι δεδομένο ότι ο Μακ έκανε σπουδαία δουλειά στον ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας. Εγώ προσωπικά ελπίζω να μείνει γιατί είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Αν πάντως φύγει του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια».

-Έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο για τη διαιτησία στην Ελλάδα;

«Όχι καλύτερα να μην κάνω… Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην μιλήσω!»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα