Ο... σωτήρας Γιαννιτσάνης! (pics & vid)

Νίκος Μαρούδας
Ο... σωτήρας Γιαννιτσάνης! (pics & vid)

bet365

Ο Πανελευσινιακός κατάφερε να μείνει στη Football League, κάτι το οποίο δεν θα είχε συμβεί χωρίς τον Νίκο Γιαννιτσάνη. Το gazzetta.gr και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ελευσίνας, εξηγούν το γιατί...

Οι τίτλοι τέλους για την φετινή χρονιά έπεσαν στον Πανελευσινιακό, με το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό από αυτό που διαγραφόταν στην αρχή της σεζόν. Η ομάδα της Ελευσίνας άρχισε απογοητευτικά την χρονιά, όμως μετά τις αποχωρήσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Εργοτέλη, είδε πως μπορεί να τα καταφέρει...

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που τελικά έφερε την παραμονή. Ο σημαντικότερος λόγος που ήρθε αυτή, ήταν ο Νίκος Γιαννιτσάνης! Ο 22χρονος επιθετικός, το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκός και συνέχισε την καριέρα του στη Football League με την φανέλα του Πανελευσινιακού. Η αρχή δεν ήταν αυτή που ήθελε ο νεαρός επιθετικός, καθώς δεν έβρισκε θέση στην βασική εντεκάδα και ο χρόνος του ήραν περιορισμένος... Ο ίδιος μέσω του gazzetta.gr, θυμάται: «Στην αρχή της χρονιάς ταλαιπωρήθηκα από ένα διάστρεμμα το οποίο με είχε αφήσει πίσω... Σιγά – σιγά βρήκα τον ρυθμό μου μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις».

Το 2016 όμως ήταν εντελώς διαφορετικό! Μόλις στο δεύτερο σερί του 90λεπτο κατάφερε να βρει για πρώτη φορά δίχτυα και να ξορκίσει την... κατάρα από πάνω του! Στις 17/1 άρχισαν όλα, όταν κόντρα στον Αχαρναϊκό έκανε το 1-0 στο τελικό 1-1, με την ομάδα του να παίρνει έναν σημαντικό βαθμό...

«Για μένα ήταν μια προσωπική δικαίωση... Κάθε επιθετικός χαίρεται όταν σκοράρει και παίρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ήταν το πρώτο μου επαγγελματικό τέρμα και ήμουν πολύ χαρούμενος γι' αυτό», σχολιάζει ο ίδιος για το πρώτο του αυτό τέρμα

Γκολ και βαθμός ή βαθμοί!

Μετά τον Αχαρναϊκό ήρθαν ακόμα δύο σερί τέρματα και μάλιστα γκολ-βαθμοί! Την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας με την Καλλιθέα, ο Πανελευσιναικός πήρε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα με γκολ ποιου άλλου, του Γιαννιτσάνη που διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Ακόμα ένα τέρμα που έδωσε βαθμούς, πρώτο το οποίο συνοδεύτηκε με τρίποντο, με τον ίδιο να μας λέει: «Σίγουρα ήταν το πιο σημαντικό μέχρι τότε... καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι μέσα σε ένα ημίχρονο σε μια δύσκολη έδρα και να πάρουμε τους πρώτους 3 βαθμούς μακρυά από το γήπεδό μας».

Επόμενο... θύμα, ήταν η Λαμία. Ο 22χρονος επιθετικός και πάλι άνοιξε το σκορ στην Ελευσίνα, αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Ωστόσο το 1-1 έδωσε ακόμα έναν σημαντικό βαθμό στον Πανελευσινιακό, κόντρα σε μια ομάδα που τότε κυνηγούσε και την σωτηρία.

Μετά από αυτά τα πρώτα τρία τέρματα του Γιαννιτσάνη που ήταν και 5 βαθμοί, ήρθαν τρία δύσκολα ματς και ισάριθμες ήττες για τον Πανελευσινιακό. Από Λάρισα (0-2), από Κέρκυρα (3-0) και από Παναιγιάλειο (0-2). Με λίγα λόγια no γκολ ο Γιαννιτσάνης, no... party!

Και ξανά προς την δόξα τραβά...

Τρία ματς χωρίς γκολ ήταν αρκετά μέχρι να έρθει το... ξέσπασμα! Θύμα, η Παναχαϊκή, όταν στο άνετο 1-4, ο Γιαννιτσάνης σκοράρει για πρώτη φορά δύο τέρματα. Μετά έρχονται δύο ήττες από Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλων Σμύρνης (ένα ματς που τελικά πήρε στα χαρτιά ο Πανελευσινιακός), όπου και πάλι ο Γιαννιτσάνης δεν σκοράρει και η Ελευσίνα δεν παίρνει τίποτα εντός γηπέδου.

Όμως το επόμενο ματς είναι αυτό που έδειξε για τα καλά πως όσο ο Έλληνας επιθετικός βρίσκει δίχτυα, ο Πανελευσινιακός δεν πρέπει να φοβάται τίποτα! Δύσκολη έξοδος στις Σέρρες, με τον Πανσερραϊκό να προηγείται 2-0 στο ημίχρονο και έδειχνε να στέλνει ακόμα πιο κοντά στη Γ' τον Πανελευσινιακό... Υπολόγισε όμως χωρίς τον Γιαννιτσάνη, που με δύο υπέροχα τέρματα φέρνει το ματς στα ίσα και δίνει έναν σπουδαίο βαθμό στην ομάδα του.

«Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι... Τα χρονικά περιθώρια για εμάς στένευαν... Ήμασταν σε μια δύσκολη κατάσταση βαθμολογικά και χρειαζόμασταν βαθμούς... Όπως είπα και πριν αν έχεις ψυχολογία όλα είναι πιο εύκολα... Αν με έβαζες να διαλέξω πιο ήταν πιο όμορφο, ειλικρινά δε ξέρω ποιο θα διάλεγα... Ήταν σίγουρα τα δύο πιο όμορφα γκολ που έχω σημειώσει μέχρι σήμερα», θυμάται και σχολιάζει ο ίδιος στο gazzetta.gr.

Τα 2 γκολ... σωτηρίας!

Τελικά ο Πανελευσινιακός έφτασε να παίζει την παραμονή του μέχρι τέλους, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων που είχε μετά το ματς στις Σέρρες και με τον Γιαννιτσάνη να μη σκοράρει... Προτελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Καλλιθέα, η Ελευσίνα ήθελε μόνο νίκη και στο 3' ο πρώτος σκόρερ της ομάδας βρίσκει για 8η φορά δίχτυα και δείχνει τον δρόμο στην ομάδα του για να φτάσει τελικά στη νίκη με 2-1.

Το... κερασάκι στην τούρτα όμως μπήκε την τελευταία αγωνιστική στη Λαμία. Νίκη ή ισοπαλία ήθελε ο Πανελευσινιακός για να πανηγυρίσει την παραμονή του. Μέχρι το 84', οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 1-0 και έσωζαν την Ζάκυνθο. Όμως σε εκείνο το λεπτό μίλησε και πάλι ο... σωτήρας, Νίκος Γιαννιτσάνης. Κάθετη μπαλιά στον νεαρό επιθετικό, που από πλάγια δεξιά με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τον ίδιο στα 9 τέρματα και κράτησε τον Πανελευσινιακό στη Football League.

Πως ένιωσε όμως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αυτά τα δύο σημαντικά τέρματα; Αρχικά αναφέρεται στο πέναλτι που σημείωσε με την Καλλιθέα. «Στο ματς με την Καλλιθέα σκόραρα με πέναλτι. Ξέραμε πως αν εκμεταλλευτούμε την έδρα μας θα έχουμε πολλές πιθανότητες να παραμείνουμε στη κατηγορία και μαζί με την ήττα της Ζακύνθου φτάσαμε πιο κοντά», ενώ σε ότι αφορά το γκολ με την Λαμία, όπως τονίζει δεν θα το ξεχάσει ποτέ...

«Το γκολ με την Λαμία δεν θα το ξεχάσω ποτέ... Ήταν το πιο σημαντικό και το πιο ουσιαστικό μου τέρμα. Τα συναισθήματά μου ήταν πολύ έντονα εκείνη την στιγμή. Νιώθω διπλά χαρούμενος που με αυτό το τέρμα βοήθησα την ομάδα μου σε αυτόν τον... τελικό για εμάς! Είναι ένα γκολ που το αφιερώνω στην οικογένειά μου, που ήταν εκεί μαζί μου, όπως άλλωστε κάνουν πάντα...».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα 7 από τα 9 φετινά τέρματα του Γιαννιτσάνη με τον Πανελευσινιακό (λείπουν τα δύο με την Παναχαϊκή, καθώς δεν υπάρχουν στιγμιότυπα από το παιχνίδι αυτό):

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα