Τα πλεονεκτήματα του Ίβιτς

Τα πλεονεκτήματα του Ίβιτς

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα πλεονεκτήματα που έχει ο Βλάνταν Ίβιτς ενόψει της νέας σεζόν.

Τα πλεονεκτήματα του Ίβιτς

Η σεζόν 2015-2016 τελείωσε και πάμε να δούμε πώς ξεκινάει η επόμενη. Ο ΠΑΟΚ από το βράδυ της Τρίτης έχει τεχνικό διευθυντή και προπονητή που θα "τρέξουν" την επόμενη ομάδα. Θυμίζουμε ότι για τον Δικέφαλο του Βορρά ο Ιβάν Σαββίδης έχει λύσει όλα τα άλλα θέματα και ΤΟ  ζητούμενο είναι η πρόοδος στο αγωνιστικό. Η δημιουργία μεγάλης ομάδας που θα διεκδικεί τους μεγαλύτερους στόχους. 

Ο Σαββίδης εδώ και 15 μέρες είχε αποφασίσει να εμπιστευθεί τον Ίβιτς στην τεχνική ηγεσία, κάτι που επικύρωσε το βράδυ της Τρίτης. (Κατά πάσα πιθανότητα και χωρίς να βάζουμε το χέρι στη φωτιά, αυτό θα έκανε σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό). 

Η επιλογή έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα και αυτή τη στιγμή καταλαβαίνουμε ότι έχει γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία. Όσοι διαφωνούν και περίμεναν έναν πιο έμπειρο τεχνικό, δεν εκφράζουν τόσο έντονα τη θέση τους. 

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς θα πετύχει, ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι και σίγουρος ότι ο ίδιος ο Σέρβος θα είναι επιτυχημένος ή θα αποτύχει. (Αν κάποιος είναι βέβαιος για το ένα ή το άλλο ας το καταθέσει από τώρα...). 

Θεωρώ ότι η επιτυχία του Ίβιτς εξαρτάται περισσότερο από τον ΠΑΟΚ! Ο νέος προπονητής χρειάζεται πολύ μεγάλη στήριξη και στα δύσκολα θα κριθούν όλοι και όλα.  

Τέτοιο καιρό πέρυσι, έγραφα για τον Τούντορ:  "Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα αμφισβητηθεί. Επειδή δεν έχει το προπονητικό «background» δεν θα πάρει πίστωση χρόνου και θα κρίνεται μέρα-μέρα. Εντός και εκτός ομάδας. Θα το αντέξει; Θα το διαχειριστεί;
Ότι και να γραφθεί όμως, ότι και να γίνει, υπάρχουν πολλές επιλογές και αρκετοί δρόμοι που μπορεί να οδηγήσουν σε επιτυχία. Αυτούς τους ξέρει κυρίως ο Άρνεσεν και εκεί θα προσπαθήσει να οδηγήσει  τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του.
Υπάρχει όμως και μία επιλογή που θα οδηγήσει 100% στην αποτυχία. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποτύχει ο Τούντορ, θα είναι να μην στηριχθεί από τον ΠΑΟΚ. Και τι σημαίνει στήριξη; Εμπιστοσύνη στις δύσκολες στιγμές, εκεί όπου κοινό-Τύπος-περίγυρος θα αμφισβητούν.  Εκεί θα δοκιμαστεί και ο Κροάτης, αλλά κυρίως ο ΠΑΟΚ. Γιατί και το πρόσωπο και το πλάνο δεν γίνεται να κριθεί σε 5-6 μήνες, αλλά σε 1,5-2 χρόνια"
Ο Τούντορ πέρασε την κρίση του αρχές Νοεμβρίου. Εκεί αντί να στηριχθεί, πιέστηκε με απίστευτο τρόπο! Ότι έγινε πριν τους αγώνες με την Κράσνονταρ τον επηρέασαν στο 100%. Εκεί ο Κροάτης τα έχασε!  
Αυτά δεν πρέπει να πάθει ο Ίβιτς από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ!
Εδώ επάνω θέλω να σταθώ στα πλεονεκτήματα που έχει ο Βλάνταν Ίβιτς. Όλα αυτά που διαθέτει και πιστεύω ότι θα τον βοηθήσουν πολύ στο έργο που αναλαμβάνει. 
1) Γύρω από το πρόσωπό του, έχει δημιουργηθεί η απαραίτητη θετική αύρα. Ο Ίβιτς έχει κερδίσει την καλή αντιμετώπιση όλου του οργανισμού που λέγεται ΠΑΟΚ. 

2) Ο Ίβιτς ξέρει πολύ καλά όλα αυτά τα εμπόδια που θα εμφανίσει μπροστά του, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ! Ξέρει καλά και θα περιμένει τι θα γίνεται μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα. 

3) Ο Σέρβος προπονητής δεν χρειάζεται καθόλου χρόνου να μάθει τον ΠΑΟΚ, τον περίγυρο και φυσικά το ρόστερ που έχει. Γρήγορα μπορεί να αποφασίσει ποιοι του κάνουν και ποιοι όχι για... να πάει παρακάτω. 

4) Πάνω απ' όλα. Ο Βλάνταν Ίβιτς ξέρει καλά τον Ιβάν Σαββίδη. Έχει δει το καλό πρόσωπο του μεγαλομετόχου και σίγουρα του έχουν πει ή ήδη γνωρίζει και το πώς μπορεί να "αγριέψει" και να του δημιουργήσει πιεστικές καταστάσεις. 

5) Ο Ίβιτς έχει κερδίσει τα αποδυτήρια και αυτό το κατάφερε έχοντας τη γνώση του ΠΑΟΚ! Τι λένε οι παίκτες; "Αυτός ο προπονητής απορρόφησε την πίεση που μας ασκείται". Μεγάλη υπόθεση. Φυσικά έχει και την προσωπικότητα (μεγάλο του πλεονέκτημα και σαν παίκτης) για να επιβληθεί σε μικρούς και μεγάλους. 

6) Προπονητικά ο Ίβιτς ξέρει καλά ότι για τον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα είναι πάνω από όλα. Μεγάλο εφόδιο για να συνεχίσει. 

7) Από εκεί και πέρα έχει καλό ασκησιολόγιο στην προπόνηση, έχει τημ με το οποίο συνεργάζεται με κλειστά τα μάτια. 

Φυσικά δεν ξέρουμε πώς θα διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, δεν ξέρουμε πώς θα διαχειριστεί την προετοιμασία, έχουμε καλά δείγματα για τον κόουτς, περιμένουμε και τις επιλογές του στις μεταγραφές (σε συνεργασία με τον Μίχελ). 

Συμπερασματικά: Το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω για κανέναν (εκτός του Σάντος). Αλλά... Νιώθω ότι ο Ίβιτς έχει πολλά προτερήματα (σε σχέση με αυτό που σημαίνει ΠΑΟΚ και αυτό που θα του ζητήσει ο ΠΑΟΚ) και μπορεί πραγματικά να πετύχει πολλά. 
Αρκεί να στηριχθεί στα δύσκολα. Εκεί όπου ακόμη και πολλοί που τώρα τον "αγαπάνε" τότε θα τον "κυνηγάνε". 

Best of internet