Oταν είσαι Παναθηναϊκός είσαι μοναδικός!

Oταν είσαι Παναθηναϊκός είσαι μοναδικός!

Oταν είσαι Παναθηναϊκός είσαι μοναδικός!

bet365

Ο Tασος Νικολογιάννης γράφει για το μεγάλο επίτευγμα της ομάδας του Ουέμπλει στις 2 Ιουνίου 1971 , που μόνο ο Παναθηναϊκός από τις ελληνικές ομάδες μπορεί να το ξαναπετύχει κάποια στιγμή και έφθασε άλλες δύο φορές κοντά στο να το πετύχει

Oσα χρόνια και αν περάσουν η ιστορία, ότι γράφει δεν ξεγράφει. Και η ιστορία έχει γράψει ότι στις 2 Ιουνίου 1971 ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης και έχασε από τον Αγιαξ με 2-0. Ο Αγιαξ εκείνης της εποχής ήταν η σημερινή Μπαρτσελόνα. Για τέτοια μπάλα μιλάμε. Οσα χρόνια και αν περάσουν η ιστορία θα γράφει ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που έχει φθάσει σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης. Και αν κάποια ελληνική ομάδα μπορεί να το ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ μόνο ο Παναθηναϊκός θα είναι. Μπορεί τώρα η ομάδα να περνάει μία μεγάλη αγωνιστική κρίση , αλλά τα όσα έχει πετύχει στην Ευρώπη(τελικός, ημιτελικοί, προημιτελικοί), που είναι μοναδικά για Ελληνική ομάδα, έχουν δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό dna, που έχει αυτή η φανέλα. Και το οποίο κάποια στιγμή θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στον δρόμο των επιτυχιών στην Ευρώπη.

Νοιώθω στενοχώρια διότι δεν έζησα από κοντά εκείνη την μεγαλειώδη πορεία του Παναθηναϊκού προς το Ουεμπλει. Ζηλεύω αυτούς, που την έζησαν και φυσικά αυτοί που έγραψαν την ιστορία έχουν ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα στο μυαλό όλων των φίλων του Παναθηναϊκού. Ημουν πιτσιρικάς τότε ο πατέρας μου με είχε πάρει στο γήπεδο στην Λεωφόρο στο ματς με την Εβερτον , αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι τίποτα. Ημουνα πολύ μικρός, οριακά για να θυμάμαι.

Η πορεία της ομάδας προς το Ουέμπλει έρχεται στις μνήμες μας κάθε χρόνο τέτοια ημέρα. Και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τότε παίκτες της ομάδας και φυσικά τον μεγάλο Πούσκας, που έκαναν κάτι, που δεν έχει ξαναγίνει από ελληνική ομάδα. Δύο φορές ο Παναθηναϊκό παραλίγο να κάνει το ίδιο , αλλά δεν τα κατάφερε. Το 1985 αποκλείστηκε από την Λίβερπουλ και το 1996 αποκλείστηκε από τον Αγιαξ, που και τότε έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Ημέρες σαν την σημερινή μας κάνουν να νοιώθουμε περήφανοι, που είμαστε Παναθηναϊκοί. Ναι έχουμε την πίκρα μας για την ομάδα σήμερα, αλλά η ιστορία δεν ξεγράφει. Και όταν είσαι Παναθηναϊκός είσαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. Και επειδή είσαι μοναδικός και κάποιοι δεν μπορούν ούτε να πλησιάσουν αυτό, που έχεις κάνει σαν Παναθηναϊκός , βγάζουν αυτές τις αηδίες και τις σαχλαμάρες περί χούντας και όλα τα σχετικά. Και θα σπεύσουν κάποιοι , που δεν μπορούν να χωνέψουν το μεγάλο κατόρθωμα του Παναθηναϊκού το 1971 να γράψουν αυτές τις αηδίες από κάτω . Δεν πειράζει . Ούτε στα όνειρά τους δεν θα ζήσουν αυτοί, αυτά, που έχουμε ζήσει στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.