Ο... Γιουβεντίνος Ζιντάν

Gazzetta team
Ο... Γιουβεντίνος Ζιντάν

bet365

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε για επιχειρηματικούς λόγους στο Τορίνο και μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Μετά την κατάκτηση του Champions League ως προπονητής της Ρεάλ, ο Γάλλος επέστρεψε στο Τορίνο, το οποίο επέλεξε ως την πόλη στην οποία άνοιξε την πρώτη, εκτός Γαλλίας, σχολή του για ποδόσφαιρο 5x5, με την ονομασία Ζ5. Εχοντας καλέσει στα εγκαίνια και τον γενικό διευθυντή της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα, ο Ζιντάν έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα.

«Είμαι συγκινημένος. Για μένα η Ιταλία είναι το Τορίνο, έζησα πέντε χρόνια στη Γιουβέντους και η Γιούβε είναι αυτή που με έκανε σπουδαίο ποδοσφαιριστή, με έφτιαξε ως προσωπικότητα, όλοι εδώ μου έδωσαν πολλά. Η Γιουβέντους είναι πάντα στην καρδιά μου. Ηθελα το πρώτο Z5 εκτός Γαλλίας να είναι εδώ, στο Τορίνο, γιατί εδώ έχω πολλούς φίλους, όπως για παράδειγμα τον Κριστιάνο, ο οποίος θα διευθύνει τη σχολή. Στην Ιταλία αρέσει σε όλους να παίζουν ποδόσφαιρο και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα για να παίξω κι εγώ με τον κόσμο εδώ», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε και για μεταγραφικά...

«Ο Αλβαρο ωρίμασε πολύ στην Ιταλία γιατί έπαιξε καλά. Τα πήγε πολύ καλά στη Γιουβέντους και ξέρω ότι η Γιούβε τον θέλει για ακόμη ένα χρόνο. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι ακόμη η ώρα να μιλήσουμε για αυτό» είπε σχετικά με το θέμα του Μοράτα ενώ ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να ντυθεί Μπιανκονέρο ο Ισκο, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη Γιούβε και στο αν είναι έτοιμη για να κατακτήσει το Champions League.

«Μπορεί να κατακτήσει τα πάντα, έχει δυναμώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να κάνει ένα σπουδαίο Champions League. Εγώ όμως είμαι ο προπονητής της Ρεάλ, πράγμα που σημαίνει ότι ελπίζω να νικήσουμε εμείς και του χρόνου. Θέλω πάντα το καλύτερο για την Γιούβε, η οποία έχει μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά πράγματα», ήταν η απάντηση του Γάλλου, για να κάνει ένα σχόλιο αμέσως μετά για τον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος φοράει τη φανέλα του: «Εκανα καλά πράγματα με το Νο21 στη Γιούβε, μετά ο Πίρλο και τώρα φοράει αυτή τη φανέλα ένας νεαρός που τα πάει πάρα πολύ καλά. Μου έχουν πει ότι εκτός από καλός ποδοσφαιριστής είναι και σοβαρός, έχει το μυαλό του στο κεφάλι του».

Αναφερόμενος στον Πολ Πογκμπά, ο Ζιντάν είπε ότι «είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, θα τον ήθελαν όλες οι ομάδες αλλά είναι της Γιουβέντους και πρέπει να σεβόμαστε το κλαμπ», για να ερωτηθεί στο τέλος αν στο μέλλον θα επιστρέψει για να αναλάβει προπονητής της Κυρίας.

«Οταν άρχισα, είπα ότι μια μέρα θα μου άρεσε να προπονήσω την εθνική Γαλλίας αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα. Είμαι στη Ρεάλ, νίκησα ως βοηθός του Αντσελότι και τώρα ως προπονητής. Η Γιούβε; Ποτέ δεν ξέρεις το μέλλον... Η Γιουβέντους ήταν σημαντική για μένα και δεν ξέρεις, μπορεί μια μέρα να επιστρέψω στο Τορίνο, έτσι θα χαρούν και οι πολλοί φίλοι που έχω εδώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα