Το 1+1 του Σίλβα

Το 1+1 του Σίλβα

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το 1+1 του Σίλβα

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Σίλβα που μετά τον Φιγκέιρας, ο ίδιος ο κόουτς του Ολυμπιακού έβαλε στο παιχνίδι και τον Μάρτινς αλλά...

Πρώτα ο Φιγκέιρας με υπογραφές. Τώρα ο Μάρτινς με τη δήλωση του Μάρκο Σίλβα σε τηλεοπτικό σταθμό της Πορτογαλίας, που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των Ερυθρόλευκων για τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός σε «πνεύμα» Ιβηρικής. Και οι Πορτογάλοι ήδη... 1+1. Ο πρώτος αντί του Σαλίνο. Ο δεύτερος εάν και εφόσον για ένα κομμάτι του ρόστερ που ο μόνος που φαίνεται να αποχωρεί σίγουρος προς αποχώρηση είναι ο Καμπιάσο, καθώς όλοι οι άλλοι κεντρικοί χαφ δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Υπάρχει τρόπον τινά δεδικασμένο. Από την χαμηλότερη «οικονομική ταχύτητα» της Πορτογαλικής αγοράς βρέθηκαν στην Ελλάδα, ποδοσφαιριστές όπως ο Ζέκα και ο Σιμόες. Ή παλιότερα ο Βιεϊρινια. Δεν είναι το πλέον συνηθισμένο αν σκεφτεί κανείς τους πολλούς που πέρασαν και δεν ...ακούμπησαν. Δεν το λες ακριβώς «λεφτά στην τράπεζα». Δεν είναι όμως και απίθανο, στην περίπτωση του Αντρές Μάρτινς ο Ολυμπιακός να βρίσκει και εκείνος έναν ποδοσφαιριστή που τέλος πάντων ποιος... ξέρει.

Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάποτε επέμενε για κάποιον Φουστέρ σε παρόμοια μάλιστα ηλικία. Και έγινε ο Ισπανός μεσο-επιθετικός σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής στο λιμάνι. Τώρα ο Σίλβα δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον του για τον 26άχρονο με τον οποίο συνεργάστηκε πριν από ένα χρόνο στη Σπόρτινγκ. Και μιας και είναι ελεύθερος , φαίνεται πολύ εύκολο να αποτελέσει και γεγονός. «Δεν είναι αλήθεια ότι έχει υπογράψει. Αλλά πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση» φέρεται να δήλωσε ο κόουτς. Και ενώ οι Ερυθρόλευκοι δεν επιβεβαιώνουν, στην Ιβηρική εδώ και ημέρες κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία που σύντομα θα περάσει στα χαρτιά. Για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δεν είναι παράξενο. Προσαρμοσμένος στο οικονομικό πλάνο της ομάδας, ο Μάρκο Σίλβα κοιτάζει ως επί το πλείστον στην αγορά που ξέρει και προφανώς εμπιστεύεται. Εκεί αναζητά περιπτώσεις για το πρώτο «δικό» του ρόστερ στο μεγάλο λιμάνι. Πέρσι βρήκε τους περισσότερους. Φέτος τους αναζητά ο ίδιος. Και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια σειρά από δικές του προτάσεις στην διοίκηση τις επόμενες ημέρες.Το θέμα όμως είναι άλλο. Ο κόουτς είπε χθες στην ίδια συνέντευξη με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για την Πόρτο, ότι θέλει κάποια στιγμή να... δοκιμάσει. Να μετρήσει τις δυνάμεις του, εντός Πορτογαλίας για έναν καλό πάγκο.

Το συμβόλαιο του τελειώνει σε ένα χρόνο με τον Ολυμπιακό. Μαζί και η «ρήτρα» της Σπόρτινγκ που ως το καλοκαίρι του 2017 βάζει ένα εκατ ευρώ στο ταμείο της, σε περίπτωση που ο 39άχρονος θελήσει να γυρίσει στην χώρα του για άλλο κλαμπ. Λογικά ο Σίλβα αυτό περιμένει. Δύσκολα θα επιδιώξει να παραμείνει και τρίτη σεζόν στην Ελλάδα. Και για να μην κρυβόμαστε,δεν είναι και συνηθισμένο να μένει τρίτη σεζόν ίδιος κόουτς σε Ελληνικό πάγκο.

Μήπως όμως για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές το να γεμίσουν το επόμενο τους ρόστερ με...Πορτογαλικές επιλογές; Ήδη υπάρχουν Πάρντο και Σεμπά από τη σεζόν που έφυγε και ας μην είναι Πορτογάλοι. Τώρα ο Φιγκέιρας, ίσως ο Μάρτινς. Και σίγουρα ακολουθούν και άλλοι. Δεν είναι θέμα τα πρόσωπα. Είναι κυρίως τα πολυετή συμβόλαια. Όχι εκείνων που προφανώς θα «πιάσουν». Αλλά όσων δεν θα υπολογίζονται από τον επόμενο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής