Αδούλευτος, απροστάτευτος, Αρετόπουλος!

Αδούλευτος, απροστάτευτος, Αρετόπουλος!

Αδούλευτος, απροστάτευτος, Αρετόπουλος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επιβεβαίωση στην Τούμπα τριών στοιχείων που πρέπει να προβληματίζουν τον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη θέση στα πλέι-οφ με το 1-1 της Τούμπας και δικαίως θα κυνηγήσει το θαύμα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δικαίως, καθώς παρουσιάστησε πιο ανταγωνιστικός και στα έξι παιχνίδια, ο Ίβιτς έκανε την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ του κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρουσίασε έναν «δικέφαλο» σοβαρό, αποτελεσματικό και με συγκεκριμένο πλάνο. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία των πλέι-οφ δεν παίρνει το καλο εισιτήριο και σε αυτό το παιχνίδι έμαθε ή για την ακρίβεια επιβεβαίωσε τρία σημαντικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να τον προβληματίσουν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:

1) ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΣ

Σε παιχνίδι... τελικό, σε ματς όπου θες την νίκη και μόνο την νίκη, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μόλις 1 καθαρή ευκαιρία και αυτή με τον Πέτριτς στο φινάλε του παιχνιδιού. Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν σε ακόμη ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι επί Στραματσόνι ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει για αρκετή ώρα μέσα στο γήπεδο, δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης και αρκέστηκε στην άμεση μετάβαση της μπάλας σε Κλωναρίδη και Λέτο, οι οποίοι από... μόνοι τους δεν ήταν ικανοί να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ βαραίνει πέρα για πέρα τον Αντρέα Στραματσόνι και δικαιολογίες για τον Ιταλό δεν υπάρχουν. Είναι οκτώ μήνες στο Κορωπί, η επιλογή παικτών είναι δική του και σίγουρα θα έπρεπε να παρουσιάζει έναν Παναθηναϊκό πολύ ανώτερο από αυτόν που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα.

2) ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι στα πλέι-οφ ότι παραμένει απροστάτευτος από τις εις βάρος του διαιτησίες. Οι ρέφερι δεν τον σέβονται, με αποτέλεσμα να βλέπουμε διαιτησίες που παραπέμπουν σε ομάδα που κυνηγά την παραμονή της στην κατηγορία. Ανύπαρκτη η κόκκινη του Κουκουλάκη στον Βιγιαφάνιες, ορισμός και «χειρουργείο» από τον Αρετόπουλο στην Τούμπα και η... ζωή συνεχίζεται.

Σε αυτό τον τομέα η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει βαθμό κάτω από την βάση. Στην σεζόν όπου τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν μία χαρά σφυρίγματα, το «τριφύλλι» συνεχίζει να... απολαμβάνει διαιτησίες που του στερούν αποτελέσματα, του στερούν την ψυχική του ηρεμία και δεν του επιτρέπουν να διεκδικεί επί ίσοις όροις την νίκη.

Το πόσο «λίγος» παρουσιάζεται ο Παναθηναϊκός στα κέντρα αποφάσεων το αντιλαμβάνεσαι από την ποινή δύο αγωνιστικών στον Βιγιαφάνιες για το... τίποτα και την έφεση που έπεσε στο κενό. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να γνώρισε τόσες δικαστικές ήττες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να μην κέρδισε κάτι, έστω και το παραμικρό σε κάποια σημαντική υπόθεση.

Ο προπονητής όταν δεν νικά... χαιρετά, οι παίκτες όταν είναι αδιάφοροι μένουν εκτός αποστολής, οι τεχνικοί διευθυντές όταν κάνουν αποτυχημένες μεταγραφές φεύγουν. Στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ που μετρά την μία ήττα πίσω από την άλλη(αποκορύφωμα το φιάσκο του CAS το καλοκαίρι του 2015) τι πρέπει να γίνει ακόμη για να υπάρξει αλλαγή; Έχει και η ανοσία τα όρια της...

3) ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο τύπος αυτός... σεληνιάζεται όταν βλέπει Παναθηναϊκό. Στο ματς του πρώτου γύρου ντήθηκε Παπουτσέλης με το πέναλτι έξω από την περιοχή και απόψε παρέδωσε μαθήματα «χειρουργείου» με ακατονόητες αποφάσεις σε όλη την διάρκεια του ματς υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε κάθε παιχνίδι που παίζει το «τριφύλλι» το 90-10 είναι το δικό του 50-50. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, βρίσκει και τα κάνει. Απλά δεν πρέπει ποτέ ξανά να σφυρίξει τον Παναθηναϊκό...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 6, Νάνο 4, Μέστο 4, Μολέδο 6, Κουτρουμπής 4, Ζέκα 5, Αμπέντ 3, Λουντ 6, Εβανζελίστα 3, Κλωναρίδης 5, Λέτο 4, Μπουμάλ 4, Βλαχοδήμος 3, Πέτριτς 6(αν τον έβαζε πιο νωρίς από το 80' ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να απειλήσει περισσότερο).

Υ.Γ1: Το επιχείρημα «να δούμε έναν προπονητή αφού κάνει προετοιμασία» προφανώς και είναι σωστό, ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δηλαδή τον Φάμπρι έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει σε προετοιμασία; Με αυτά τα ποσοστά νικών και με αυτή την εικόνα αξίζει ο Στραματσόνι να επιχειρήσει να «χτίσει» τον νέο Παναθηναϊκό;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.