Το ευρωπαϊκό καλεντάρι για τις 5 ομάδες

Το ευρωπαϊκό καλεντάρι για τις 5 ομάδες

bet365

Στις 26 Ιουλίου θα παίξει ο ΠΑΟΚ το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 28 Ιουλίου ξεκινάνε ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και οι παγίδες που κρύβονται για τον Ολυμπιακό, Στις 7 Ιουλίου το πρώτο ματς για Πανιώνιο.

Η σεζόν τελείωσε μετά και την λήξη των play off και πλέον γνωρίζουμε οριστικά και τις ευρωπαϊκές θέσεις και των πέντε ομάδων. Ουσιαστικά το μόνο που έμενε ανοιχτό ήταν το ποια ομάδα θα έκανε την προσπάθειά της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τελικά αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Εχοντας οριστικά την τελική βαθμολογία σας παρουσιάζουμε όλες τις σημαντικές ημερομηνίες και για τους πέντε εκπροσώπους μας στην Ευρώπη. Μάλιστα ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι η μοναδική από τις πέντε που ξέρει ήδη τους πιθανούς αντιπάλους για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για τους «ερυθρόλευκους». Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα πρέπει να δώσουν δύο προκριματικούς για να μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι στο γκρουπ των πρωταθλητών και από τις 20 όμαδες που θα βρεθούν στον τρίτο προκριματικό έχει (με διαφορά) την ψηλότερη βαθμολογία (70.940). Οι ημερομηνίες λοιπόν που έχουν σημειώσει στην Πλατεία Αλεξάνδρας είναι οι εξής:

15 Ιουλίου: Κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ
26/27 Ιουλίου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
2/3 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Ακόμα δεν μπορεί να γνωρίζει πιθανούς αντιπάλους. Αυτοί θα προκύψουν από τον πρώτο και τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδεικτικά θα σας γράψουμε όμως πως βάσει δυναμικότητας (και ειδικής βαθμολογίας) είναι πιθανό να βρει απέναντί του ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Αστάνα, η Ρόζενμποργκ, η Αστάνα, η Αστρα, η Σερίφ, η Σκεντερμπέου κ.α. (πάντα με την προϋπόθεση ότι αυτές οι ομάδες θα προκριθούν).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα μπει στους ισχυρούς ανάμεσα σε 20 ομάδες (10 ισχυροί και 10 ανίσχυροι) και εάν προκριθεί θα περιμένει την κλήρωση για τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τις άλλες 9 ομάδες που θα έχουν προκριθεί. Οι επόμενες (σημαντικές) ημερομηνίες είναι οι εξής:

5 Αυγούστου: Κλήρωση για τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ
16/17 Αυγούστου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
23/24 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα είναι μόνιμα στους ισχυρούς (είπαμε έχει την υψηλότερη βαθμολογία) εντούτοις το έργο του δε θα είναι εύκολο μιας και θα βρει απέναντί του πρωταθλήτριες ομάδες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν προκριθεί θα μπει γι' ακόμα μια χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό γύρο θα μπει στην κλήρωση για τα play-off του Europa League, εάν αποκλειστεί από τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπει στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League.

Για να έχετε μια εικόνα για τις άλλες πρωταθλήτριες που θα περάσουν από την ίδια διαδικασία με αυτή του Ολυμπιακού σας γράφουμε ότι είναι πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν ως αντιπάλους στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ (πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχουν προκριθεί τα φαβορί και ο Ολυμπιακός) όμαδες όπως: η Μπάτε Μπορίσοφ, η Λέγκια Βαρσοβίας, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Λουντογκόρετς, η Κοπεγχάγη. Σαφώς σε κάθε κλήρωση ο Ολυμπιακός θα είναι το φαβορί αλλά σίγουρα δεν θα έχει και... δεδομένη την πρόκρισή του.

ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξέρει ήδη τους πιθανούς αντιπάλους του για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ημερομηνίες που έχουν σημειώσει στην Τούμπα είναι οι εξής:

15 Ιουλίου: Κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ
26/27 Ιουλίου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
2/3 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι:
Σαχτάρ (Ουκρανία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχίας)

Προφανώς και το έργο του ΠΑΟΚ είναι δύσκολο και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εάν προκριθεί. Εκει θα περιμένουν σίγουρα η Σίτι, η Πόρτο και η Βιγιαρεάλ και θα περιμένει να δει τι γίνει με τ' άλλα ζευγάρια για να ξέρει σίγουρα την πεντάδα που θα βρει απέναντί του στην κλήρωση της 5ης Αυγούστου. Εάν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό θα πάει στα play-off του Europa League και θα βρίσκεται στους ισχυρούς όσον αφορά την κλήρωση. Εάν αποκλειστεί από τα play-off τους Τσάμπιονς Λιγκ τότε θα μπει κατευθείαν στους ομίλους του Europa.

ΑΕΚ

Δεν έχει διαφορά η 2η θέση στα play off από την τρίτη. Ούτε φυσικά ότι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας η «Ενωση». Θα είχε νόημα εάν η Σεβίλλη κατάφερνε το θαύμα (κι έφτασε πολύ κοντά είναι η αλήθεια). Δηλαδή να κατακτούσε και το Europa League (το έκανε κόντρα στην Λίβερπουλ) και το Κύπελλο Ισπανίας (έχασε την ευκαιρία με την Μπαρτσελόνα με τους Καταλανούς να παίζουν για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες).

Ετσι η «Ενωση» θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Πιθανότατα στους ανίσχυρους σ' ένα γκρουπ 58 ομάδων. Γράφουμε πιθανότατα γιατί υπάρχει το σενάριο (τραβηγμένο μεν, σενάριο δε) ν' αποκλειστούν δέκα ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία από την ΑΕΚ ώστε να βρίσκεται στους ισχυρούς. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ μπαίνει με πολύ χαμηλή βαθμολογία μιας και απουσίαζε από την Ευρώπη (7.940). Οι σημαντικές ημερομηνίες που έχουν «κυκλώσει» στα Σπάτα είναι οι εξής:

15 Ιουλίου: Κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
28 Ιουλίου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
4 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Εάν η ΑΕΚ προκριθεί θα βρεθεί στα play-off του Europa League, ένα βήμα πριν την είσοδο της στους ομίλους (σύνολο 44 ομάδες). Προφανώς θα είναι κι εκεί στους ανίσχυρους ελπίζοντας σε μια όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκή κλήρωση. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν (σε αντίθεση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που ένας τυχόν αποκλεισμός από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε στέλνει στα προκριματικά ή τους ομίλους του Europa).

Εάν προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό του Europa τότε οι ημερομηνίες που θα την «καίνε» είναι οι εξής:

5 Αυγούστου: Κλήρωση για τα play off του Εuropa League
18 Αυγούστου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
25 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Οπως και να 'χει το έργο της «Ενωσης» θα είναι δύσκολο μιας και θα πρέπει να κυνηγήσει δύο προκρίσεις ως (όπως όλα δείχνουν) ανίσχυρη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ισχύει ό,τι και για την ΑΕΚ. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις ημερομηνίες. Γιατί η (σημαντική) διαφορά του Παναθηναϊκού με την «Ένωση» είναι πως με την βαθμολογία που έχει (14.940) θα είναι στους ισχυρούς και στον τρίτο προκριματικό γύρο αλλά και στα play off εάν προκριθεί φυσικά.

Οι ημερομηνίες που έχουν σημειωμένες στο Κορωπί είναι οι εξής:
15 Ιουλίου: Κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
28 Ιουλίου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
4 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Οπως γράφουμε οι 14.960 βαθμοί του Παναθηναϊκού του αρκούν (έστω και οριακά) να βρίσκεται στους ισχυρούς και στην κλήρωση των play off εάν φυσικά προκριθεί. Τι σημαίνει αυτό; Οτι σαφώς θα έχει ευκολότερο έργο σε σχέση με αυτό της ΑΕΚ. Οι ημερομηνίες για τα play off είναι:

5 Αυγούστου: Κλήρωση για τα play off του Εuropa League
18 Αυγούστου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
25 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα βρει απέναντί του ομάδες επιπέδου Καμπάλα. Ομως μετά το περσινό ευρωπαϊκό φιάσκο προφανώς δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα δεδομένο για τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η ομάδα με το δυσκολότερο έργο. Ο Πανιώνιος θα ξεκινήσει από πολύ νωρίς τις υποχρεώσεις του και θα μπει στο δεύτερο προκριματικό γύρο (66 όμαδες). Εκεί θα βρίσκεται στους ισχυρούς και έχει την ευκαιρία να προχωρήσει ένα βήμα και να συναντήσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στον τρίτο προκριματικό γύρο. Οι ημερομηνίες που έχουν σημειώσει στη Νέα Σμύρνη είναι:

20 Ιουνίου: Κλήρωση για τον 1ο και 2ο προκριματικό γύρο του Europa League
7 Ιουλίου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι του Πανιωνίου
14 Ιουλίου: Θα γίνει η ρεβάνς

Εάν δει κανείς τους πιθανούς αντιπάλους του Πανιωνίου (δεν υπάρχουν οριστικοί αντίπαλοι για καμία ομάδα από αυτές που θα μπουν στο Europa League) τότε θα διαπιστώσει πως είναι του... χεριού του. Κι από εκεί και πέρα εάν καταφέρει να προκριθεί θ' αρχίσουν τα πολύ δύσκολα για τους «κυανέρυθρους». Στον τρίτο προκριματικό θα συναντήσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αλλά με τους 5.940 βαθμούς που έχει θα είναι στους ανίσχυρους. Ωστόσο εάν προκριθεί οι ημερομηνίες που θα κοιτάξουν στη Νέα Σμύρνη είναι οι εξής:

15 Ιουλίου: Κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
28 Ιουλίου: Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι
4 Αυγούστου: Θα γίνει η ρεβάνς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα