Γκιρτζίκης vs αντιπολίτευση ΕΠΟ!

Γκιρτζίκης vs αντιπολίτευση ΕΠΟ!

bet365

Η αντιπολίτευση της ΕΠΟ πανηγυρίζει από χθες για το 32+5. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης διαλαλούσε το 37+5. Ποιά είναι όμως η εικόνα των προεκλογικών συγκεντρώσεων;
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την αντιπολίτευση της ΕΠΟ που έχει την στήριξη των τριών (σ.σ. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), στην Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο Makedonia Palace βρέθηκαν 32 Ενώσεις και ενώ έχουν διασφαλίσει και την στήριξη άλλων 5 για τις εκλογές του Οκτωβρίου. Άρα 37.
Πάμε τώρα στο... παρασύνθημα. Η ΕΠΣ Αχαϊας είχε άνθρωπό της εκεί αλλά μέσω δήλωσης του προέδρου της διέψευσε πως στηρίζει την κίνηση αυτή. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου ήταν προσκεκλημένος ωστόσο όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Νέας Κρήτης δήλωσε στους δημοσιογράφους να μην τον υπολογίζουν ως μία εκ των Ενώσεων.
«Εάν είναι εδώ 32 Ενώσεις, πείτε ότι είναι 31. Εμένα να μην με υπολογίζεται», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ.
Επίσης αντιμετώπισε με χιούμορ την παρουσία των Ενώσεων στις συναντήσεις της αντιπολίτευσης και πριν λίγες ημέρες του Γκιρτζίκη: «Σήμερα είναι εδώ 32 Ενώσεις και πριν λίγες ημέρες ο Γκιρτζίκης είχε 37. Σύνολο 69. Με αυτές που λένε ότι δεν μπόρεσαν να πάνε στη μία ή στην άλλη συγκέντρωση φτάνουμε τις 80, όταν ξέρουμε ότι η δύναμη της ΕΠΟ είναι 53. Δεν ξέρω, μπορεί να μεγάλωσε το ελληνικό έθνος. Μήπως πήραμε πίσω τα μικρασιατικά παράλια, την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο;».
Μάλιστα ο Τζώρτζογλου φέρεται να ενοχλήθηκε από την παρουσία των Αχιλλέα Μπέου και Θωμά Μητρόπουλου. Κατά τα άλλα στην συνάντηση της Θεσσαλονίκης έδωσαν το παρών οι εξής:
1) Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ, 2) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, 3) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωσεκανήσου 4) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, 5) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, 6) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, 7) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας, 8) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, 9) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, 10) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, 11) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, 12) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, 13) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, 14) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, 15) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, 16) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, 17) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, 18) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, 19) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, 20) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, 21) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας, 22) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, 23) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, 24) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φλώρινας, 25) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας, και 26) ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Επίσης εκεί ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Λέσβου, ο Γ.Γ. της Ένωσης Σάλας, αυτός της ΕΠΣ Αργολίδας καθώς και αντιπροσωπείες από τις ΕΠΣ Σερρών, Καβάλας, Αχαϊας και Καστοριάς. Τέλος εκεί παρέστη και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Όπως αναφέρει το Soccerplus ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει μαζί του τα 53 από τα 63 σωματεία της Ένωσης. Θυμίζουμε πως η ΕΠΣ Χαλκιδικής έχει μπει σε δικαστικές περιπέτειες με αφορμή την Γ.Σ. και την προσπάθεια για διενέργεια εκλογών.
Από τις προαναφερθείσες Ενώσεις υπάρχουν κάποιες που είναι ανοιχτά κατά του Γκιρτζίκη. Με την ΕΠΣ Κυκλάδων τα έχει... σπάσει ενώ υπάρχει και ανοιχτό μέτωπο και με την ΕΠΣ Αθηνών και κυρίως τον πρόεδρό της.
Οι Ενώσεις που πήγαν στον Γκιρτζίκη
Όσον αφορά στην συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ - με την πλευρά του να κάνει λόγο για στήριξη 37 Ενώσεων + 5, άρα 42 (σ.σ. οι Ενώσεις είναι 55) - επί αθηναϊκού εδάφους ενδεικτικά παρόντες ήταν πρόεδροι ή εκπρόσωποι από τις ακόλουθες Ενώσεις: Ρέθυμνο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Χίος, Λέσβος, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία,, Κορινθία, Αχαϊα, Ηλεία, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Λευκάδα - Πρέβεζα, Πειραιάς, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Θεσπρωτία, Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Έβρος, Θράκη, Φθιώτιδα, Ξάνθη, Καστοριά, Άρτα και Φωκίδα (οι δύο τελευταίες είχαν στείλει εκπρόσωπο). Ήτοι 36.
Πρόεδροι που πήγαν και στους δύο!
Με τους πρόεδρους τους εκπροσωπήθηκαν και στις δύο συγκεντρώσεις οι ΕΠΣ Δράμας, Δωδεκανήσων, Ξάνθης, Πιερίας, Πρέβεζας - Λευκάδας, Φθιώτιδας και Χίου. Εκτός αυτού οι Ενώσεις που εκπροσωπήθηκαν από τους προέδρους τους στην συγκέντρωση της αντιπολίτευσης και από εκπροσώπους στη συγκέντρωση του Γκιρτζίκη είναι οι Ανατολικής Αττικής, Άρτας και Φωκίδας.
Τέλος αυτές που είχαν προέδρους τους στην συγκέντρωση του Γκιρτζίκη και εκπροσώπους στην συνάντηση της Θεσσαλονίκης είναι οι Λέσβου, Σερρών, Καβάλας, Χαλκιδικής και Αχαϊας. Η Αχαϊα πάντως - όπως αναφέραμε και πιο πάνω - φαίνεται να στηρίζει Γκιρτζίκη, καθώς διέψευσε πως υποστηρίζει την κίνηση των... απέναντι.
Οι Ενώσεις που έχουν εκλογές και προβλήματα
Υπάρχουν και... προβληματικές Ενώσεις. Υπό ποιά έννοια; Υπό το πρίσμα πως έχουν εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο, γεγονός που μπορεί να αλλάξει το status τους και να πάνε από εκεί που ήταν στην μία στην άλλη πλευρά.
Οι ΕΠΣ που έχουν προγραμματισμένες εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο είναι της Ανατολικής Αττικής, της Δράμας και των Χανίων. Η ΕΠΣ Καστοριάς που πήγε και στους δύο έχει διοίκηση Πρωτοδικείου ενώ η ΕΠΣ Καρδίτας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Για την ΕΣΠ Χαλκιδικής έγινε μνεία πιο πάνω. Ο πρόεδρός της στηρίζει την διοίκηση της ΕΠΟ, όμως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (σ.σ. που είναι στην άλλη πλευρά) λέει πως εκπροσωπεί 53 από τις 63 ομάδες. Κάτι που εάν ισχύει αλλάζει τους συσχετισμούς. Εξάλλου όπως είναι γνωστό η αντιπολίτευση της ΕΠΣ Χαλκιδικής έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας τη σύγκλιση έκτακτης ΓΣ για να καταθέσει πρόταση μομφής.
Ως ένα συμπέρασμα λοιπόν αυτό που αβίαστα βγαίνει είναι πως υπάρχουν ακόμα αρκετές Ενώσεις - ερωτηματικά. Που αμφιταλαντεύονται. Που πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις και των δύο πλευρών. Που πάνε στην μία πλευρά και μετά λένε πως υποστηρίζουν την άλλη. Και φυσικά πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως η αντιπολίτευση δεν έχει παρουσιάσει ακόμα υποψήφιο πρόεδρο. Τον βασικό αντίπαλο του Γιώργου Γκιρτζίκη δηλαδή.
 

Τελευταία Νέα