Δώνης: «Δεν επιστρέφω Ελλάδα, σκέφτομαι Γερμανία»

Δώνης: «Δεν επιστρέφω Ελλάδα, σκέφτομαι Γερμανία»

Gazzetta team
Δώνης: «Δεν επιστρέφω Ελλάδα, σκέφτομαι Γερμανία»

bet365

Ο Τάσος Δώνης μίλησε για την χρονιά που ολοκληρώθηκε στη Λουγκάνο, το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον...

Αναλυτικά όσα είπε στον Σπορ FM:

Για το γεγονός ότι η Ζυρίχη πήρε το Κύπελλο, αλλά έχει υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία: «Είναι σημαντικό το τρόπαιο, αλλά είναι άσχημο να γραφτεί στην ιστορία ότι υποβιβάστηκε ομάδα στην οποία έχεις αγωνιστεί».

Για τον προπονητή του, Ζντένεκ Ζέμαν: «Εντάξει, είναι μεγάλος προπονητής και έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες. Έχει την ίδια φιλοσοφία εδώ και πολλά χρόνια. Μου έκανε καλό εμένα και έχει βγάλει αρκετούς παίκτες. Στο θέμα της επικοινωνίας υπήρχε ένα θέμα, διότι δεν μιλάει πολύ και πρέπει μόνος σου να χειριστείς το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά είναι μεγάλος προπονητής».

Για τις θέσεις που αγωνίζεται στην επίθεση και τη φετινή του πορεία: «Μπορώ να παίξω και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Δεν είμαι ο κλασικός επιθετικός και παίζω συνήθως δεύτερος επιθετικός. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η χρονιά για εμένα, έφθασα τραυματίας στην ομάδα. Έπαιξα τρία παιχνίδια στη δεύτερη ομάδα και στη συνέχεια πήρα πολλά παιχνίδια στην πρώτη ομάδα».

Για το μέλλον του και αν σκέφτεται να επιστρέψει στη χώρα μας: «Ελλάδα σε καμία περίπτωση πιστεύω ακόμα. Έχω συμβόλαιο με τη Γιουβέντους, αλλά δεν πιστεύω ότι μου ταιριάζει να αγωνιστώ τώρα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Έχεις κλειστούς χώρους και είναι δύσκολο για νεαρούς ποδοσφαιριστές. Το ιδανικό πρωτάθλημα για εμένα θα ήταν το γερμανικό, διότι έχει πολλούς κενούς χώρους. Θα πρέπει να μιλήσω εγώ και ο μάνατζερ μου με τη Γιουβέντους. Ίσως πάω δανεικός για έναν χρόνο, για να βελτιωθώ, να ανέβει η τιμή μου».

Για το πώς νιώθει για την απόφαση που είχε πάρει στα 15 του να αποχωρήσει από την Ελλάδα:«Πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή που έφυγα τόσο νωρίς από την Ελλάδα, αξίζει να κάνεις αυτή τη θυσία. Στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν υπάρχει μέλλον και οι ομάδες που κάποτε εμπιστευόντουσαν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, δεν το κάνουν πλέον. Πιστεύω ότι είναι το ιδανικό για έναν νέο παίκτη να πάει στο εξωτερικό. Εδώ μας μαθαίνουν πολλά πράγματα. Υπάρχει κάθε εβδομάδα τακτική. Έμαθα πολλά από τον Φάμπιο Γκρόσο, είμαι χαρούμενος πολύ που αγωνίστηκα στη Γιουβέντους. Δίνουν μεγάλη βάση στην Ακαδημία και στα νέα ταλέντα. Υπάρχει η φιλοσοφία ότι θα πρέπει να δοθεί ένας νέος παίκτης δανεικός, αλλά οι νέοι βελτιώνονται στις Ακαδημίες της Γιουβέντους».

Για τον Κύπριο, Γρηγόρη Καστάνο που ανήκει στη Γιουβέντους: «Είναι πολύ καλό παιδί και καλός παίκτης. Στα 16 έφυγε από την Κύπρο. Έκανε καλή χρονιά φέτος, πέτυχε σημαντικά γκολ και έχει πολύ μέλλον μπροστά του».

Για το αν θα σκεφτόταν να γίνει μπασκετμπολίστας: «Υπάρχει ένα θέμα ύψους, διότι είμαι 1.80. Πιστεύω ότι δεν θα ασχολιόμουν με κάποιο άλλο άθλημα. Το αγαπάω πολύ το ποδόσφαιρο».

 

Τελευταία Νέα