Hvala, Mladen Petric!

Hvala, Mladen Petric!

Hvala, Mladen Petric!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για ότι θα θυμόμαστε από την νίκη του- ξανά προβληματικού- Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου. Το αντίο του τεράστιου Μλάντεν Πέτριτς.

Αυτό το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου θα ξεχαστεί γρήγορα, πολύ γρήγορα, αν δεν έχει ήδη ξεχαστεί! Το παιχνίδι δεν είναι για πολλά σχόλια. Το «τριφύλλι» παρουσίασε ότι παρουσιάζει τους μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του ο Αντρέα Στραματσόνι. Μία ομάδα που δεν κυριαρχεί πάνω στο χορτάρι, μία ομάδα που δεν παράγει ευκαιρίες, ένα σύνολο που περιμένει τα πάντα από τους παίκτες που ξεχωρίζουν για την προσωπικότητά τους στα δύσκολα, μία ομάδα που εδώ και οκτώ μήνες δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή βελτίωση. Αλίμονο αν αποτελούν δικαιολογία οι απουσίες. Απέναντι στις ρεζέρβες των «κυανέρυθρων» που έχουν παραδώσει πνεύμα και σώμα εδώ και καιρό, ο Παναθηναϊκός νίκησε με το στανιό, με το ζόρι, χάρη σε ένα... τσαφ, στο τραγικό λάθος των στόπερ του Πανιωνίου και την εκτελεστική δεινότητα του Σεμπάστιαν Λέτο. Τα «καμπανάκια» έγιναν καμπάνες Μητρόπολης και ακόμη και αν το «τριφύλλι» κάνει το διπλό στην Τούμπα και κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι-οφ, θα πρέπει να το σκεφτεί μία, δύο και τρεις φορές παραπάνω αν τα όσα δείχνει η ομάδα στο γήπεδο είναι σημάδια ανησυχητικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ή σημάδια καλής δουλειάς του προπονητή!

Το παιχνίδι, λοιπόν, θα ξεχαστεί αλλά αυτό που θα θυμόμαστε για πάντα είναι το συγκινητικό, γεμάτο συναίσθημα αντίο του Μλάντεν Πέτριτς! Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες της Λεωφόρου μπορεί να μην αποζημιώθηκαν από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, είχαν όμως την ευκαιρία να δουν το φινάλε της καριέρας ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή! Ενός ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους «killer» των ευρωπαϊκών γηπέδων στα 00's, ενός ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα στα 33 του και ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στην πορεία πρωταθλητισμού την περυσινή σεζόν, η οποία θα είχε εντελώς διαφορετική κατάληξη αν δεν ζούσαμε στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο τεράστιος Κροάτης αποχωρεί με highlight την γκολάρα στο 2-1 επί του Ολυμπιακού και τον τρελό πανηγυρισμό μέσα στην βροχή, ένα βράδυ που τον έβαλε για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών!

Δεν έκρυψα ποτέ πως ήταν αδυναμία μου. Αυτά που έκανε στις προετοιμασίες και το ποδοσφαιρικό του παρελθόν σε έπειθαν πως με την κλάση του και μόνο μπορούσε να βοηθήσει αρκετά τον Παναθηναϊκό. Όταν η ομάδα λειτουργούσε κανονικά(2014-2015) και όταν εκείνος δεν είχε προβλήματα χάρη στην δουλειά που έριξε με τον Γιούσεφ Φος, ήταν καθοριστικός και ακόμη καλύτερος στον ρόλο που του βρήκε ο Αναστασίου στην κορυφή του ρόμβου σαν «δεκάρι». Κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος. «Ξεφτίλισε» το κομμάτι της άμπαλης Ελλάδας που τον είχε για... τελειώμενο και απέδειξε πως σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε. Την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2015 κάναμε παρέα... ρεβεγιόν στο «Καλαφάτης» σε μία συνέντευξη που απόλαυσα και απολαύσατε, σε μία συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες, μία κατάθεση ψυχής! Μπορείτε να την ξαναδείτε εδώ.

Αυτά τα δυόμισι χρόνια, ο Πέτριτς ήταν υπόδειγμα ποδοσφαιριστή και ανθρώπου, διδάσκοντας επαγγελματισμό και σωστή νοοτροπία στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Αν το κλαμπ θέλει να αλλάξει άμεσα επίπεδο, θα πρέπει στην μεταγραφική περίοδο να ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές αυτής της νοοτροπίας, με προσωπικότητες που θα έρθουν και θα βάλουν σφραγίδα σε όλα τα επίπεδα.
Τεράστιε παιχταρά σε ευχαριστούμε από καρδιάς. Hvala Mladen Petric...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 5, Χουχούμης 6, Μαρινάκης 4, Μολέδο 8, Κουτρουμπής 6, Ζέκα 6, Εβανζελίστα 7, Αμπέντ 5, Βλαχοδήμος 4, Πέτριτς 6, Λέτο 7, Μπουμάλ 5, Κλωναρίδης 5, Μέστο 5

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.