Το θέλουν παίκτες-Σαββίδης-κόσμος, το αξίζει ο Ίβιτς

Το θέλουν παίκτες-Σαββίδης-κόσμος, το αξίζει ο Ίβιτς

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το νέο θετικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ και... όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ που περνάει από την Τούμπα.

Πέμπτο παιχνίδι στα πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα. Αυτή η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ είναι σα νίκη! Με όλη τη σημασία της…

Ο ΠΑΟΚ «τελείωσε» τον Πανιώνιο, χθες τελείωσε και την αξιόμαχη ομάδα της ΑΕΚ, τώρα έχει το τελευταίο ραντεβού και με τον Παναθηναϊκό!

Η ΑΕΚ τον προσπερνούσε με δύο βαθμούς, αλλά από την πέμπτη αγωνιστική δεν μπορεί πια να τον ακολουθήσει. Την κέρδισε στην Τούμπα, έφερε ισοπαλία στην Αθήνα και δίνει ραντεβού μαζί της για την επόμενη χρονιά. Για πιο μεγάλα ματς. (Μπράβο στην ΑΕΚ για την φετινή της πορεία. Μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει το Ελληνικό ποδόσφαιρο με τέτοια παρουσία της Ένωσης, την οποία του χρόνου περιμένουμε ακόμη πιο ποιοτική, με πολλούς περισσότερους μεγάλους παίκτες).

Όπως αναμένονται το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν ήταν καθόλου θεαματικό και κρίθηκε σε ελάχιστες στιγμές, όπου και τα δοκάρια έπαιξαν το ρόλο τους.

Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ να δείξει ότι είναι ανώτερος και τα κατάφερε όσο το ματς παίζονταν 11 κόντρα σε 11. Δεν απειλήθηκε καθόλου, σε διάστημα όπου έβγαλε ωραίες φάσεις και έφθασε σε σημαντικές ευκαιρίες.

Μετά την αποβολή κλείστηκε, συσπειρώθηκε και άντεξε με ευκολία. Το μόνο πρόβλημα που καταγράφηκε ήταν όταν και η ΑΕΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο. Τότε η ομάδα του ΠΑΟΚ έβγαλε ένα φόβο, έκανε πολλά αβίαστα λάθη, απειλήθηκε μία-δύο φορές και δεν κατάφερε να περάσει πολλές φορές με αξιώσεις το κέντρο.

Έστω και έτσι δικαιούταν το θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν παραμένει πανάξια πρώτος, ο ΠΑΟΚ δεν χάνει από κανέναν και το φετινό όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ (αυτό θα σημαίνει η συμμετοχή στα προκριματικά) βρίσκεται στο μυαλό των παικτών του, του κόσμου, του Ιβάν Σαββίδη που στις 01:30 πήγε στο αεροδρόμιο να συγχαρεί τους παίκτες, να τους τονώσει το ηθικό και να αγκαλιάσει όσο πιο θερμά μπορούσε τον Ίβιτς.

Οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ (είναι ανώτερος των άλλων), η πίστη και το πάθος που βγάζουν οι παίκτες του, η συμμετοχή και η παρουσία του Σαββίδη (είναι κοντά στην ομάδα… ποικιλοτρόπως, εδώ και καιρό) είναι στοιχεία που δείχνουν πόσο πολύ θέλουν την πρωτιά.

Την Τρίτη και η Τούμπα θα δείξει ότι το θέλει ακόμη περισσότερο…

Και όλα αυτά θα δικαιώσουν την μεθοδική δουλειά του Βλάνταν Ίβιτς, που διαχειρίζεται την κατάσταση με τον ιδανικότερο τρόπο! Και το αξίζει γιατί κάνει αυτά που μπορεί, αυτά που ξέρει και αυτά που ο ΠΑΟΚ (με τις ιδιαιτερότητές του) χρειάζεται.

* Χθες ρωτούσαμε για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανταπεξέλθει πνευματικά στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα. Η απάντηση δόθηκε. Η απόδοση δεν ήταν η καλύτερη, ένας… φόβος βγήκε μετά το 60΄ όπου και η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αλλά η δουλειά έγινε με τον τρόπο που έπρεπε και με φοβερό πάθος για την επίτευξη του στόχου. Όλοι όσοι βλέπουν τα βλέμματα των παικτών, έχουν καταλάβει πλέον ότι αυτοί το θέλουν περισσότερο από όλους.

Την Τρίτη δεν θα είναι μόνοι τους στην τελευταία μεγάλη μάχη. Η Τούμπα θα έχει πάνω από 22-25 χιλιάδες κόσμο και θα αποδειχθεί ότι και οι ΠΑΟΚτσήδες το θέλουν περισσότερο από όλους τους άλλους που… δεν πολυνοιάζονται και δεν πηγαίνουν στο γήπεδο.

* Το γράψαμε για τον Κύζα στη Λεωφόρο, το επαναλαμβάνουμε και τώρα για τον Κομίνη: Οι κανονισμοί σωστά τηρήθηκαν για τον Τζαβέλλα (όπως τότε για τον Τζιόλη). Η ΑΕΚ όμως γιατί δεν έμεινε με εννιά όπως ορίζουν οι κανονισμοί για την αγκωνιά του Μπαρμπόσα στον Κίτσιου στο 77΄; Το είδε (και αυτός και ο τέταρτος) το καταλόγισε, τη δεύτερη κίτρινη που θα άλλαζε τα τελευταία 15 λεπτά γιατί δεν την έβγαλε και προστάτευσε έτσι την ΑΕΚ;
Ούτε σφαγή είχαμε, ούτε επηρεασμό του αποτελέσματος, ούτε 80-20 έπαιξε, ούτε πρόθεση φάνηκε να έχει για να αδικήσει οποιονδήποτε αλλά… οι κανονισμοί γιατί δεν ισχύουν για όλους;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.