Ο Πουλίδο είναι αστέρι…

Ο Πουλίδο είναι αστέρι…

Ο Πουλίδο είναι αστέρι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr δύο πράγματα για τον Άλαν Πουλίδο…

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο θέμα της απαγωγής του Πουλίδο, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι πολύς κόσμος στο Μεξικό είχε...εκνευριστεί με αφορμή την πρωτοφανή κινητοποίηση των τοπικών αρχών για τη διάσωση του άσου του Ολυμπιακού!

Το σκεπτικό, όπως διατυπώθηκε στα social media, ήταν απλό: "Κάθε μέρα στο Μεξικό γίνονται δεκάδες απαγωγές κι ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή, την Ταμαουλίπας, αλλά "ουδείς ασχολείται". Τώρα, που αφορούσε διάσημο ποδοσφαιριστή, κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός της χώρας".

Που θέλω να καταλήξω εγώ: ο Πουλίδο είναι πράγματι διάσημος στο Μεξικό. Μην κοιτάτε που εδώ ακόμη δεν έχει μπορέσει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Στην πατρίδα του είναι μεγάλο αστέρι. Για να καταλάβετε: φέτος στο πρωτάθλημα Μεξικού σκίζουν ο Χάρα κι ο Μπενίτες, συμπτωματικά δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Χάρα, που μάλιστα πήρε χθες το πρωτάθλημα με την άσημη Πατσούκα, έβαλε ολόκληρη τη σεζόν 18 γκολ. Ο δε Μπενίτες, που παίζει στην πιο φημισμένη Κρουζ Αζούλ, έβαλε 15 γκολ. Αναφέρομαι σε όλες τις διοργανώσεις και βάζω και τα γκολ του στην εθνική Παραγουάης.

Λοιπόν ο Πουλίδο στην τελευταία του σεζόν στο Μεξικό, είχε σημειώσει με την Τίγκρες, σημαντικό σύλλογο της χώρας, 29 γκολ, μαζί με αυτά στην εθνική ομάδα! Κάνω τη σύγκριση για να αντιληφθείτε τι αστέρι είναι ο Πουλίδο στο Μεξικό. Πριν συγκρουστεί με την Τίγκρες, ο Άλαν ήταν στέλεχος της εθνικής ομάδας του Μεξικού και μέσα στις πρώτες επιλογές για την επίθεση. Είχε κληθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μην κοιτάτε που λόγω της ρήξης του με το ποδοσφαιρικό σύστημα στο Μεξικό, τον έχουν έκτοτε στην απέξω.

Δεν είναι κανένας τυχαίος ο Πουλίδο. Μπορεί να μην έχει βρει ακόμη τα βήματά του στον Ολυμπιακό, στο βαθμό που κάποιος θα περίμενε από ένα τέτοιο γκολτζή, δεν μπορώ να ξέρω τι καριέρα θα κάνει εδώ αφού αυτά τα πράγματα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, αλλά ο Άλαν είναι αστέρι στο Μεξικό…

Τέλος πάντων, το θέμα τώρα είναι ότι όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού, που από την πρώτη στιγμή αγωνιούσε και συμπαραστάθηκε στον Άλαν και στους δικούς του, είναι ανακουφισμένη χαίρεται που το παιδί είναι καλά. 

Best of internet