ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

bet365

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0, στην... μάχη του ΟΑΚΑ! Η Ένωση έμεινε εκτός πρωτιάς και την Τρίτη στον «Δικέφαλο του Βορρά» κόντρα στον Παναθηναϊκό κάνει και το Χ για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η μία από τις δύο ισοπαλίες που ήθελε ο ΠΑΟΚ για να πάρει την 1η θέση στα πλέι οφ, είναι γεγονός. Οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ με στόχο να μη χάσουν και το κατάφεραν, μένοντας στο 0-0 με την κουρασμένη ΑΕΚ. Από ένα δοκάρι (Ροντρίγκες στο 11', Αραβίδης στο 66') και μία αποβολή (Τζαβέλλας στο 32', Πέκχαρτ στο 49') οι δύο ομάδες, ζήτησε πέναλτι η Ενωση για σπρώξιμο του Λέοβατς στον Μπαρμπόσα (25'). Χειροκρότημα για τους Κιτρινόμαυρους στο τέλος του ματς.

Το ματς θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για την ΑΕΚ μετά το λάθος των Γλύκου-Τζιόλη στο 6', λόγω της πίεσης του Πέκχαρτ, αλλά το πλασέ του Γιόχανσον προς την κενή εστία έφυγε άουτ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν καλή αφού στο 11' η μπάλα βρήκε στο δοκάρι από το δυνατό σουτ του Ροντρίγκες, για να χρειαστεί στο 17' η επέμβαση του Ανέστη στην κοντινή προβολή του Αθανασιάδη, μετά το γύρισμα του Μακ από αριστερά, για να μείνει το 0-0. Γενικά οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση ως το 25' αφού είχαν καταφέρει να περιορίσουν τον Μάνταλο, με συνέπεια η ΑΕΚ να δυσκολεύεται στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού της.

Παρ' όλα αυτά, στο 25' ο Μπαρμπόσα πήγε να δώσει τη λύση με ατομική ενέργεια αλλά βρέθηκε στο έδαφος από την πίεση του Λέοβατς, με την Ενωση να ζητάει πέναλτι και τον διαιτητή Κομίνη να μην δείχνει βούλα. Στο 32', πάντως, έδειξε -όπως έπρεπε- την κόκκινη κάρτα στον Τζαβέλλα για το φάουλ στον Πέκχαρτ που έβγαινε τετ α τετ, μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Μάνταλου. Με 10 παίκτες πλέον, ο Βλάνταν Ιβιτς έδωσε εντολή στον Τζιόλη να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας, για να βγει το ημίχρονο χωρίς γκολ αφού η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στην τελική πάσα ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μακ-Ροντρίγκες, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Νίκος Παναγιωτάρας έβαλε τον Αραβίδη αντί του Μπακάκη για να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 αλλά γρήγορα τα πλάνα του ανατράπηκαν με την αποβολή Πέκχαρτ... Η δεύτερη κίτρινη στον φορ της ΑΕΚ στο 49', επειδή βρήκε τον Βίτορ στην προσπάθεια για ανάποδο ψαλίδι, μάλλον ήταν υπερβολική αφού δεν έβλεπε τον αντίπαλο αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Σημασία είχε το πώς θα εξελισσόταν το ματς, με την Ενωση να έχει μεγαλύτερη διάθεση και να παίζει πιο επιθετικά, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ξεκάθαρα έπαιζε για την ισοπαλία.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πίσω και πρόσεχαν συνεχώς την άμυνα τους, η οποία πάντως είχε προβλήματα από τον Αραβίδη. Είτε με φάουλ που κέρδιζε ο επιθετικός της Ενωσης γύρω-γύρω από την περιοχή, είτε με το οριζόντιο δοκάρι στο 66', με κοντινό πλασέ, μετά το φάουλ του Μάνταλου και την κεφαλιά-πάσα του Αρθο. Η ΑΕΚ πίεζε, χωρίς όμως να αποφύγει και κάποια λάθη στο κέντρο, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ αφού ήταν κυρίως στην άμυνα και το μόνο που είχε να επιδείξει στο δεύτερο μέρος ήταν ένα καλό σουτ του Κάτσε που απέκρουσε ο Ανέστης (75').

Ο Παναγιωτάρας έριξε στον αγώνα τον Πλατέλλα αντί του Γιόχανσον, στέλνοντας τον δεξιά για να γυρίσει στον άξονα ο Μάνταλος, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν προσεκτικός στην άμυνα, «έτρωγε» και τον χρόνο με κάθε ευκαιρία και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, παρά το γεγονός ότι στο τέλος μπήκε και ο Μπουονανότε αντί του Κολοβέτσιου για την ΑΕΚ.

Man of the match: Ο Σιμόες έκανε πολλά κλεψίματα, είχε πολλά τρεξίματα και προσπαθούσε μέχρι τέλους για να δώσει την λύση στην ΑΕΚ. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Βίτορ, ο οποίος καθάρισε πολλές φάσεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Αδύναμος κρίκος: Από ωραίος έγινε μοιραίος ο Πέκχαρτ αφού ήταν αυτός που πήρε την αποβολή του Τζαβέλλα και με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αποβλήθηκε και αυτός. Μπορεί να μην έβλεπε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά με την απόφαση του να πάει για ανάποδο ψαλίδι έδωσε το δικαίωμα στον Κομίνη, αφού βρήκε τον αντίπαλο του, να του δείξει δεύτερη κίτρινη.

Στο ύψος του: Ο Ανέστης. Σταθερός κάτω από τα δοκάρια, έκανε μεγάλη επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Αθανασιάδη στο 17', μετά το γύρισμα (είχε βγει η μπάλα) του Μακ από αριστερά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Πέκχαρτ με την αποβολή του.

Το στραγάλι: Ο Κομίνης σφύριζε πολύ, υπερβολικά πολύ και δεν βοηθούσε να γίνειματς. Φαίνεται να υπάρχει σπρώξιμο του Λέοβατς στον Μπαρμπόσα, στη φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ, αλλά προφανώς έκρινε ότι δεν ήταν αρκετό. Σωστές οι δύο αποβολές με το γράμμα του νόμου, θα μπορούσε να δείξει κι άλλες κίτρινες στους Θεσσαλονικείς και ειδικά στον Γλύκο, ο οποίος είχε αρχίσει τις καθυστερήσεις από το 53ο λεπτό.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει και το γεγονός ότι έπαιζε άνα 2-3 μέρες και για ένα δοκάρι (του Αραβίδη) ή την κόκκινη του Πέκχαρτ, δεν κατάφερε να γίνει φαβορί για την έξοδο στο Champions League. Αυτό τον τίτλο, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, τον έχει πλέον ο ΠΑΟΚ, ο οποίος χειρίστηκε έξυπνα το ματς από τον πάγκο, κάνοντας και τις σωστές, αφού το αποτέλεσμα μετράει στο τέλος, καθυστερήσεις.

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (89' Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46' Αραβίδης), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάτσε, Τζιόλης (58' Μαλεζάς), Χαρίσης (66' Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.

Η βαθμολογία σε 5 ματς

1. ΠΑΟΚ 11

2.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10

3. ΑΕΚ 9

4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η και τελευταία)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Πανιώνιος-ΑΕΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα