Μπάρτσα και Ρεάλ πάντα κερδίζουν

Μπάρτσα και Ρεάλ πάντα κερδίζουν

Μπάρτσα και Ρεάλ πάντα κερδίζουν

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία διαφορετική ανάλυση ενόψει του Ρεάλ-Ατλέτικο.

Έριχνα μία ματιά στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2000 και δώθε. Και νομίζω ότι έχουν ενδιαφέρον κάποια συμπεράσματα.

Κατ΄αρχάς, με εξαίρεση τον τελικό του 2004 (Πόρτο-Μονακό 3-0), μόνο ομάδες (συγκεκριμένα 14) από τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ισπανικό, αγγλικό, γερμανικό, ιταλικό) έχουν φτάσει σε τελικό! Και το τρόπαιο έχουν πάρει εννιά από αυτές στους 16 τελικούς.

Πραγματικά έχει μεγάλη σημασία να σταθούμε στο ότι τα δύο θηρία από την Ισπανία, η Μπαρτσελόνα κι η Ρεάλ, όποτε φτάνουν σε τελικό, πάντα κερδίζουν! Η Μπάρτσα και τις τέσσερις φορές κι η βασίλισσα και τις τρεις! Άρα, η Ρεάλ έχει απόψε την ευκαιρία να ισοφαρίσει την Μπαρτσελόνα και να κάνει κι αυτή το τέσσερα στα τέσσερα.

Υπάρχει κι άλλη μία ομάδα που δεν έχει χάσει σε τελικό, η Ίντερ, αλλά με μόνο μία παρουσία. Αντίθετα, σε τέσσερις παρουσίες η μεγάλη Μπάγερν έχει από δύο νίκες και ήττες. Με τρεις παρουσίες Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Μίλαν, αλλά οι Άγγλοι έχουν ένα τρόπαιο κι οι Ιταλοί δύο. Δύο παρουσίες για Τσέλσι και Λίβερπουλ, με ένα τρόπαιο για την κάθε μία.

Μόνο η Πόρτο λοιπόν έσπασε (στην κυριολεξία η εξαίρεση που αποτελεί τον κανόνα!) το κλειστό κλαμπ των οκτώ κορυφαίων ομάδων που παίρνουν στη νέα χιλιετία το Τσάμπιονς Λιγκ! Οι δύο της Ισπανίας, οι δύο της Ιταλίας, η Μπάγερν κι οι τρεις αγγλικές.

Απομένει να δούμε αν η Ατλέτικο μπορεί απόψε να μπει σε αυτό το γκρουπ! Ήδη δοκίμασε μία φορά πρόπερσι κι απέτυχε. Η Γιουβέντους, πάντως, έχει ήδη δύο τελικούς με δύο ήττες, όπως κι η Βαλένθια. Κι από έναν οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άρσεναλ και Μπάγερ Λέβερκουζεν. Όλες κι αυτές ομάδες από τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ακόμη και το ζευγάρι Πόρτο-Μονακό του 2004 είναι από τα δύο πρωταθλήματα που ακολουθούν τα μεγάλα τέσσερα, το πορτoγαλικό και το γαλλικό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.