Η γνώμη ενός άσχετου από μπάσκετ

Η γνώμη ενός άσχετου από μπάσκετ

 Η γνώμη ενός άσχετου από μπάσκετ

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την γνώμη του για το πρωτάθλημα στο μπάσκετ!

 

Από μπάσκετ εγώ δεν σκαμπάζω. Ούτε παρακολουθώ από κοντά. Αλλά φυσικά θέλω να το πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα.

Απλά πιστεύω ότι παρά το 2-1 και το αβαντάζ της έδρας, όχι απλά ακόμη τίποτα δεν τέλειωσε, αλλά και ότι τα πάντα είναι εντελώς ανοικτά. Και χρειάζεται ο Ολυμπιακός συγκέντρωση στο μάξιμουμ για να το πάρει. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν ξέρω αν έχει καλή η, μέτρια ομάδα, αλλά αν μη τι άλλο δείχνει απολύτως ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό.

Και τα τρία παιχνίδια έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες και στην ελάχιστη διαφορά. Κι οι δύο ομάδες έχουν κάνει νίκη εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ισορροπία τρόμου.

Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 2-2 στο ΟΑΚΑ. Γιατί και μαθηματικά στον αθλητισμό είναι πολύ δύσκολο μία ομάδα να κάνει τρεις σερί νίκες σε τέτοιο επίπεδο επί μίας άλλης σε ντέρμπι. Κι ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη δύο μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Πάντα θεωρητικά, ο Ολυμπιακός θα κάνει το 3-2 στο ΣΕΦ, αφού θα παίζει ένα πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι του.

Αλλά όλα αυτά είναι ακριβώς έτσι-θεωρητικά.

Δεν ξέρω μήπως τον Ολυμπιακό τον συνέφερε να μην τα δώσει όλα τώρα στο ΟΑΚΑ, με τραυματία και τον Πρίντεζη, ώστε να εμφανιστεί πιο φρέσκος στο ΣΕΦ, αν εκεί τελικά αποδειχθεί ότι θα εξελιχθεί στον τελικό των τελικών. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει νόημα για πανηγυρισμούς τώρα. Το πρωτάθλημα θέλει ακόμη μεγάλη μάχη.

Ο Παναθηναϊκός και τα δύο παιχνίδια τα έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Σπανούλη. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να γνωρίζει ότι θα συμβεί το ίδιο πράγμα και σε τρίτο ματς. Άρα, πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος, λέω εγώ ο άσχετος, κυριολεκτικά όμως, από μπάσκετ.

Τώρα, για τα περί διαιτησίας, εγώ ακούω ένα πράγμα απ΄όλους, μα όλους, τους μπασκετικούς Ολυμπιακούς: όχι και να μιλάει ο Παναθηναϊκός για διαιτησία.

 

Best of internet