ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-0

bet365

Με τα δύο γκολ του Κλάους Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ... καθάρισε εύκολα με 2-0 τον Πανιώνιο και ξαναβρέθηκε μόνος στην κορυφή περιμένοντας... δωράκι από το ΟΑΚΑ!

Με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 14ο και 25ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ξεκούραστα τον Πανιώνιο με 2-0 στην άδεια Τούμπα. Ο Δικέφαλος, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο με πολλές χαμένες φάσεις, ίσως το καλύτερο 45λεπτό την φετινή χρονιά. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Εκτός από ένα χαμένο τετ α τετ του Μακ στο 60' κι ένα δυνατό σουτ του Μπαργκάν στο 65' καμία άλλη φάση δεν δημιουργήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της Ν. Σμύρνης έκανε σήμερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στους Σκόνδρα και Βίτορ, αφήνοντας στον πάγκο του Κίτσιου και Τζαβέλλα. Οι Θεσσαλονικείς παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Λέοβατς και στο κέντρο της άμυνας οι Μαλεζάς και Κίτσιου. Αμυντικά χαφ οι Τζιόλης, που πήρε την θέση του τιμωρημένου Χαρίση και Τσίμιροτ. Στον άξονα ο Πέλκας, στις πτέρυγες οι Ροντρίγκες και Μακ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Πανιώνιος ήρθε στην Θεσσαλονίκης με μόλις 17 παίκτες στην αποστολή, αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που είχε πολλές και σημαντικές απουσίες ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αργυρόπουλος, αριστερά ο Ποζατζίδης και στο κέντρο της άμυνας οι Πατσατζόγλου και Ρισβάνης. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος και Σιώπης. Στον άξονα ο Βιγιάλμπα στις πτέρυγες οι Καθάριος και Μασούρας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπαργκάν.

Σοβαρός, πειθαρχημένος και αποφασιστικός εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Οι Θεσσαλονικείς από τα πρώτα λεπτά, έδειξαν διάθεση να τελειώσουν την υπόθεση νίκη. Ο Δικέφαλος επέβαλε ένα τρελό ρυθμό στο παιχνίδι του, με πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου, υποχρεώνοντας τους ελάχιστους φιλάθλους που ήταν στα επίσημα της Τούμπας, αλλά και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης να χειροκροτήσουν αρκετές φορές. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να κλείσει τους χώρους και να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη θα έκαναν οι χαφ του Δικεφάλου. Οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν μόνο το δεύτερο και σε μια δύο φάσεις απείλησε την εστία του Γλύκου.

Κλάους...101 γκολ

Ο Βλάνταν Ίβιτς είδε τις πτέρυγες του αρκετά δημιουργικές με αποτέλεσμα οι Λέοβατς και Σκόνδρας να κάνουν αρκετές φορές το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στο 3ο λεπτό ο Σκόνδρας πάσαρε στον Αθανασιάδη, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 14' ο Τσίμιροτ έφυγε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να τον νικά. Ο Βόσνιος κατάφερε να γυρίσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Αθανασιάδη που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα που από εκεί δεν μπορούσε να αστοχήσει κάνοντας με άνεση το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς στο 25' ζευγάρωσαν τα τέρματα τους και πάλι με τον Κλάους. Μετά από ωραία προσπάθεια του Μακ, ο Σλοβένος έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο να διώχνει αρχικά, αλλά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ από το ύψος του πέναλτι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η ομάδα του Ίβιτς, στη συνέχεια κατέβασε λίγο τον ρυθμό της με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται φτάνοντας συχνά-πυκνά στα καρέ του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν η ομάδα που είχε ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Στο 41' σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Μακ βρήκε τον Ροντρίγκες, με τον πλάγιο επιθετικό να φεύγει σαν βέλος στην επίθεση. Την κατάλληλη στιγμή την πέταξε στον Μακ, με τον Σλοβάκο σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

in Μπερμάτοφ, out Κλάους

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίβιτς απέσυρε τον Αθανασιάδη από τον παιχνίδι, καθώς έκανε το χρέος του περνώντας στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ. Η είσοδος του Βούλγαρου έφερε και κάποιες αλλαγές. Ο Μακ πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Πέλκας δεξιά και ο «Μπέρμπα» σ' ένα ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σλοβάκο επιθετικό.

Ο Πανιώνιος πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα στην μεταφορά της μπάλας. Στο 60' είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου ημιχρόνου για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Μετά από κάθετη πάσα του Πέλκα ο Μακ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, όμως το πλασέ του Σλοβάκου επιθετικού για μια ακόμα φορά κόπηκε. Στο 65' ο Πανιώνιος είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαργκάν. Μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του και με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Γλύκο να πεταχτεί στην γωνία του διώχνοντας σε κόρνερ. Μέχρι και το τέλος του αγώνα το παιχνίδι ήταν κακό χωρίς φάσεις και με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες.

MAN OF THE MATCH: Ο Στέφανος Αθανασιάδης με τα δύο γκολ που πέτυχε σήμερα (26/5) έφτασε τα 101 τέρματα, δίνοντας στον ΠΑΟΚ, μια ακόμα νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των play offs. Ο αρχηγός του Δικεφάλου φαίνεται πως ξανά βρήκε τον εαυτό του μετά από ένα μεγάλο διάστημα αφλογιστίας

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν από μια φάση στο παιχνίδι χωρίς να προσφέρουν θέμα και συγκινήσεις. Ο Δικέφαλος από πολύ νωρίς έδειξε πως σκέφτεται περισσότερο τα παιχνίδια που έρχονται με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Οι πολλές και σημαντικές απουσίες που είχαν οι Νεοσμυρνιώτες επηρέασε αγωνιστικά όλη την ομάδα που δεν έδειξε το καλό πρόσωπο που είχαμε συνηθίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νίκος Παπαδόπουλος, παρότι δέχθηκε δύο γκολ από τον Αθανασιάδη στα οποία δεν φέρει ευθύνη, ήταν πολύ σταθερός στις επεμβάσεις του. Ο 26χρονος τερματοφύλακας σταμάτησε 2 φορές τον Μακ όταν βρέθηκε απέναντι του, ενώ έδειξε μια σιγουριά στις επεμβάσεις του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πανιώνιος αμυντικά δεν τα πήγε και τόσο καλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μέχρι και το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Ο Δικέφαλος που έπαιξε με την μπάλα κάτω δημιούργησε πολλά ρήγματα από τα άκρα με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να βρουν τις λύσεις.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ιωάννης Δελφάκης είχε ένα ήσυχο απόγευμα στην Τούμπα. Λίγα σφυρίγματα, καθόλου κάρτες, γενικά πέρασε απαρατήρητος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έκανε ακόμα μια νίκη στην προσπάθεια που κάνει για τερματίσει στην πρώτη θέση των play offs. Με δύο γκολ του Αθανασιάδη στο πρώτο ημίχρονο οι θεσσαλονικείς πήραν μια δίκαιη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο που δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα εξαιτίας των απουσιών. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα δύο μεγάλα παιχνίδια που έρχονται με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα