Πατίκας: «Ο Ποστέκογλου είναι ΑΕΚτζης»

Πατίκας: «Ο Ποστέκογλου είναι ΑΕΚτζης»

Πατίκας: «Ο Ποστέκογλου είναι ΑΕΚτζης»

bet365

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Τζίμης Πατίκας με αφορμή τις φιλικές αναμετρήσεις της Ελλάδας με την Αυστραλία αποκάλυψε ότι ο τεχνικός των Socceroos είναι υποστηρικτής της ΑΕΚ.

Ο Τζίμης Πατίκας πέρασε στην ΑΕΚ οχτώ εκπληκτικές σεζόν (1985-1993) κατακτώντας τρία πρωταθλήματα. Φόρεσε 142 φορές την φανέλα της Ένωσης πετυχαίνοντας 27 γκολ. Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του άνοιξε τον δρόμο και σε άλλους Ελληνοαυστραλούς.

Ο ομογενής άσος θεωρούνταν από τους κορυφαίους παίκτες της Ωκεανίας στη δεκαετία του '80, έφτασε μία ανάσα από την Μπαρτσελόνα, ενώ για ένα διάστημα τέθηκε υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Αμπερντίν!

Το 1985 η ποδοσφαιρική του καριέρα έμελλε να αλλάξει για πάντα παίρνοντας μεταγραφή για την ΑΕΚ.

«Κατακτήσαμε αρκετά πρωταθλήματα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας. Ακόμα έχω πολλούς φίλους εκεί. Πολλά από τα παιδιά που παίζαμε μαζί, τώρα κάνουν καριέρα στην προπονητική», υπογράμμισε ο παλαίμαχος Ελληνοαυστραλός επιθετικός για να αναφερθεί στη συνέχεια στον ομοσπονδιακό προπονητή της Αυστραλίας, Άγγελο Ποστέκογλου.

«Ο Άνγκε μεγάλωσε σε μία περιοχή στην Ελλάδα όπου ήταν η έδρα της ΆΕΚ. Έτσι έγινε οπαδός της ΑΕΚ. Για αυτό τα καταφέρνει τόσο καλά», τόνισε αστειευόμενος προσθέτοντας:

«Άλλαξε τα συστήματα. Πλέον το παιχνίδι της Αυστραλίας δεν είναι βαρετό, αλλά όμορφο. Έφερε πολλούς νέους παίκτες. Όλα όσα έχει πετύχει ο Άνγκε είναι θετικά».

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ σχολίασε και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Ποστέκογλου στον Απόστολο Γιάννου.

«Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μοιάσει στον Μαρκ Βίντουκ και να διαθέτει το στιλ του είναι ο Γιάννου, αν και ακόμη δεν τα έχει καταφέρει. Δείχνει καλός από το πρώτο ματς που τον παρακολούθησα».

 

Τελευταία Νέα