Η τρίτη συνάντηση ΕΠΟ - Λίγκας για διαιτησία

Η τρίτη συνάντηση ΕΠΟ - Λίγκας για διαιτησία

bet365

Η τρίτη συνάντηση ΕΠΟ - Λίγκας για το θέμα της διαιτησίας για άλλη μία φορά δεν ανέδειξε οριστική συμφωνία των δύο πλευρών παρά το θετικό κλίμα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Λίγκας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η τρίτη συνάντηση, στα γραφεία της ΕΠΟ, μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Super League, με αντικείμενο την πρόταση των 16 ΠΑΕ - μελών του Συναιτερισμού αναφορικά με την αναβάθμιση βασικών πτυχών του συστήματος διαιτησίας του πρωταθλήματος για τη νέα χρονιά.
Στην συνάντηση η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη και από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γ. Καραμελίδη, ενώ τη Super League εκπροσώπησαν οι Γ. Μποροβήλος και Χ. Πανόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύθηκε προς τους εκπροσώπους της Super League ότι, το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου, θα ενημερώσει την διοργανώτρια αρχή για το αν η πρόταση που υπεβλήθη θα τύχει θετικής ή αρνητικής απάντησης. Από την ΕΠΟ πάντως δεν έκαναν το παραμικρό σχόλιο πάνω στο τι συζητήθηκε, ωστόσο ανέφεραν πως η απάντηση προς την Λίγκα μπορεί να πάει πιο μετά από τις 10 Ιουνίου.
Τα δεδομένα πάντως σε σχέση με την τελευταία φορά που τα έχουμε αναλύσει δεν έχουν αλλάξει. Μπορεί οι δύο πλευρές να μπήκαν σε πιο τεχνικές και ουσιαστικές λεπτομέρειες αλλά οι διαφωνίες παραμένουν διαφωνίες.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει λοιπόν ως προς την κουβέντα για τις προτάσεις της Λίγκας για την εν γένει αναβάθμιση της διαιτησίας από την ΕΠΟ μπαίνει... stop στο κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς δεν προβλέπεται από την συνθήκη διαιτησίας της UEFA. Δεν γίνεται δηλαδή αυτήν την στιγμή οι διαιτητές να έχουν ως μοναδική τους ασχολία το ποδόσφαιρο. Η UEFA αυτό που θέλει είναι διαθεσιμότητα όποτε καλείται ο εκάστοτε διαιτητής να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του και πολύ καλή φυσική κατάσταση αλλά και διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Όχι όμως επαγγελματική... αποκλειστικότητα.
Επίσης στο κομμάτι της διοίκησης της διαιτησίας δεν προβλέπεται να μπορεί να περάσει στα χέρια της Λίγκας και να την διαχειρίζεται αυτή και μόνο αυτή αποκλειστικά. Η Λίγκα θα ήθελε να ψηφίζει για το εάν θα μένει ή θα φεύγει η ΚΕΔ αλλά αυτό που μάλλον θα συμφωνηθεί θα είναι να κάνει τις εισηγήσεις της επ' αυτού και να λαμβάνονται σοβαρά στα υπ' όψιν. Να γίνουν διεργασίες δηλαδή για να υπάρξει ένα τέτοιο πλαίσιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα