Βέρτζος: «Ευλογία να παίζεις στην ΑΕΛ» (pic)

Βέρτζος: «Ευλογία να παίζεις στην ΑΕΛ» (pic)

Βέρτζος: «Ευλογία να παίζεις στην ΑΕΛ» (pic)

bet365

«Επιβράβευση της μεγάλη προσπάθειας της ΑΕΛ, χαρακτήρισε την άνοδο ο Άγγελος Βέρτζος, που αποθέωσε μέσα από το gazzetta.gr τον κόσμο των «βυσσινί», ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την νέα σεζόν. ΛΑΡΙΣΑ, αποστολή: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

Με τις δυσκολίες της χρονιάς να επισκιάζονται από την επιτυχία της ανόδου, ο Άγγελος Βέρτζος μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή της ΑΕΛ στα μεγάλα σαλόνια, εκεί που ανήκει δηλαδή, χωρίς να κρύψει την αισιοδοξία του για την νέα σεζόν. Ο έμπειρος αμυντικός των «βυσσινί», δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον κόσμο του συλλόγου, αυτόν που δίνει επιπλέον δυναμική και κάνει το «αλογάκι» μία ξεχωριστή ομάδα, για την οποία, όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι τιμή και ευλογία να αγωνίζεται.

«Είναι μία επιβράβευση για τον κόπο και την προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας μέσα στην σεζόν, τα δώσαμε όλα για να ξεπεράσουμε όσες δυσκολίες συναντήσαμε, όμως άξιζε γιατί ήρθε η άνοδος την οποία θέλαμε τόσο πολύ και εμείς, όπως και όλοι στην πόλη. Είχε καιρό η ομάδα να βρεθεί εκεί που αξίζει, στην μεγάλη κατηγορία και γι αυτό πιστεύω ότι πανηγυρίστηκε τόσο πολύ και το χάρηκε ο κόσμος. Αυτά για την φιέστα, όμως, γιατί τώρα αρχίσουν τα δύσκολα. Ή πιο σωστά, τα πιο δύσκολα Από την επόμενη ημέρα της φιέστας, όλα αυτά πρέπει να γίνουν μία ευχάριστη ανάμνηση και να ξεκινήσουμε την δουλειά. Έχουμε υψηλούς στόχους και ελπίζω πως δε θα γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και αρμόζουν σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΛ».

Πριν πάμε στους στόχους, να μιλήσουμε πρώτα για την σεζόν που κλείνει και για τις δυσκολίες στις οποίες αναφέρθηκες;

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή όλα επισκιάζονται από αυτή τη χαρά που μας δίνει η άνοδος. Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, τίποτα δεν είναι εύκολο. Το ξέρουμε μόνο εμείς από μέσα αυτό. Μπορεί όποιον και να ρώταγες, να έλεγε πως αποκλείεται να μην ανέβει αυτή η ομάδα, αλλά δεν ήταν έτσι, δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε, πως καταφέραμε στις δύσκολες στιγμές να σταθούμε στα πόδια μας και να φτάσουμε μέχρι το τέλος, με το κεφάλι ψηλά, με την άνοδο δική μας».

Υπήρξε κάποιο… μυστικό για την επιτυχία;

«Όχι μυστικό, το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και εμείς μπήκαμε στην σεζόν πάρα πολύ καλά. Αυτό μας έδωσε πολλά πλεονεκτήματα, πέρα από την βαθμολογία. Πιστέψαμε ακόμα περισσότερο στους εαυτούς μας, το έκανε κι ο κόσμος στην πορεία και όλα πήραν σιγά σιγά τον δρόμο τους».

Την επόμενη ημέρα της ΑΕΛ πως την βλέπεις;

«Θέλω να ελπίζω και το πιστεύω, ότι θα είναι λαμπρή. Όπως της αρμόζει. Αν αναλογιστούμε τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν και μας γίνουν αυτά μάθημα, ώστε να μην επαναληφθούν, υπάρχουν όλα τα φόντα κατά την γνώμη μου για να τα πάμε περίφημα».

Μπορεί η ΑΕΛ να πρωταγωνιστήσει και πάλι;

«Δεν χωράει αμφισβήτηση αυτό, είναι ένα γεγονός. Μόνο και το όνομα της ΑΕΛ, μπορεί να δώσει την ώθηση. Είναι μία μεγάλη ομάδα, «καταδικασμένη» να πρωταγωνιστεί, δεν μπορεί να συμβιβάζεται στην μετριότητα. Και πιστεύω ότι η μεγάλη κατηγορία έχει ανάγκη την ΑΕΛ, πρέπει να έχουμε τέτοια γήπεδα, γεμάτα γήπεδα, ομάδες με κόσμο και ιστορία, αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Η δυναμική του κόσμου είναι σημαντικό, όμως, μήπως προσθέτει σε εσάς και ένα βάρος, μία πίεση; Οι απαιτήσεις είναι πάντα ψηλά…

«Σίγουρα ισχύει αυτό, υπάρχει μεγάλη πίεση όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα, όμως έτσι είναι αυτά. Και φέτος υπήρχε αυτό, γιατί είχαμε και νεανικό ρόστερ, που δεν ξέρει πως να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε οι πιο έμπειροι να τους καθοδηγούμε και όπως φάνηκε, αυτό βοήθησε και όλα πήγαν καλά. Δημιουργήσαμε ένα καλό… μείγμα, ταλέντου και εμπειρίας, που μας οδήγησε στην επιτυχία. Του χρόνου, βέβαια, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλάζει το επίπεδο, όμως είμαι σίγουρος πως θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και προσθήκες, για να εμπλουτίσουμε το ρόστερ μας όσο και όπως χρειάζεται για να αντέξουμε το βάρος και να κάνουμε μία καλή χρονιά, τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για τον κόσμο που μας στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μας. Το αξίζει ο κόσμος της Λάρισας».

Πόσο σας βοήθησε ο κόσμος σε όλα όσα πετύχατε;

«Το έχω πει ξανά, όλοι το λένε, αλλά είναι η πραγματικότητα και δεν γίνεται να την παραβλέψεις. Τα λόγια είναι περιττά, δε θέλω να γίνομαι γραφικός, αλλά η ΑΕΛ είναι ο κόσμος της. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και για εμένα, που έχω εμπειρίες, πόσο μάλλον για τους πιο νέους ποδοσφαιριστές Είναι ευλογία Θεού να αγωνίζεται με αυτή τη φανέλα, μπροστά σε αυτό το κοινό. Το ποδόσφαιρο είναι επιβίωση, ειδικά στις ημέρες μας που τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα, όμως εγώ έχω την… πολυτέλεια να το χαίρομαι ακόμα και στα 33 μου, γιατί είναι κάτι διαφορετικό, όταν ζεις αυτές τις καταστάσεις είναι μαγικό, είναι αλλιώς»

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα