Ιβιτς: «Μόνο τους τρεις βαθμούς»

Ιβιτς: «Μόνο τους τρεις βαθμούς»

Ιβιτς: «Μόνο τους τρεις βαθμούς»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να νίκησε και σχετικά εύκολα τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη εντούτοις ο Βλάνταν Ιβιτς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του κάτι το οποίο τόνισε και μετά το τέλος του παιχνιδιου.

«Κρατάω μόνο 3 πόντους. Μόνο τη νίκη. Δεν ήταν αυτή που έπρεπε η εικόνα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μας».

Στην συνέντευξη Τύπου είπε για:

Τα πολλά λάθη της ομάδας: «Κάναμε αρκετά λάθη σήμερα. Χάσαμε λίγο τη συγκέντρωση που είχαμε και που θα ήθελα να έχουμε. Η απόδοση μας δεν ήταν αυτή που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και τρίτο παιχνίδι στα πλέι οφ. Η ομάδα αυτή έχει ξεκινήσει πρώτη από όλες τις άλλες στις διοργανώσεις φέτος, είχε πολλά παιχνίδια. Δε θέλω να βρω δικαιολογίες, αλλά με τόσα λάθη που κάναμε σήμερα... Είναι καλό που κερδίσαμε, προχωράμε και προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτά που δεν ήταν καλά και να τα διορθώσουμε στο επόμενο παιχνίδι». 
 
Το εάν υπολόγιζε στη συγκομιδή των 7 βαθμών μετά τα τρία πρώτα ματς στα πλέι οφ: «Μπροστά μας είναι μόνο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Τα άλλα δύο παιχνίδια είναι μακριά. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Το λέω και στους παίκτες. Δε μπορούμε να χαλαρώνουμε, έχουμε ακόμα 4,5 ώρες ποδόσφαιρο. Έδωσαν τόσες μάχες. Έμειναν άλλες 4,5 ώρες, όλοι θέλουμε να πετύχουμε. Το καλό είναι ότι εξαρτάται από τον εαυτό μας και αυτό το κρατάμε. Δε μετρήσαμε τους πόντους πριν τους πάρουμε. Σα στόχος, σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε. Βλέπουμε τον εαυτό μας και μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Είναι καλό που εξαρτιόμαστε από τον εαυτό μας». 
 
Την κατάσταση του Βίτορ και την επιστροφή του Μπερμπάτοφ: «Μπορούσε να παίξει και σήμερα, γιατί γύρισε τις τελευταίες 5-6 μέρες και έκανε προπονήσεις με την ομάδα. Μιλώντας με το γιατρό μας ενημέρωσε ότι αν μπορούμε να τον προστατεύσουμε στο επόμενο παιχνίδι κι έτσι, πήραμε την απόφαση να τον αφήσουμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι καλά και στο επόμενο παιχνίδι θα είναι διαθέσιμος να παίξει. Για τον Μπερμπάτοφ, είχε πολύ καιρό να παίξει. Μπήκε μέσα και μας βοήθησε. Έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, μας έδωσε ηρεμία». 
 
Την αλλαγή της εικόνας της ομάδας από τότε που ανέλαβε: «Και ο Ιγκόρ Τούντορ είναι ένας καλός προπονητής και είχε το δικό του σχέδιο. Εγώ ήρθα μετά, μπορεί να βλέπουμε διαφορετικά την ομάδα. Έχω αλλάξει κάποιους παίκτες, το σύστημα. Έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μετά από μένα μπορεί να έρθει κάποιος άλλος και να το αλλάξει. Δε μπορώ να σταθώ στον προηγούμενο προπονητή, σίγουρα προσπάθησε να κάνει ότι μπορούσε καλύτερα». 
 
Την διαχείριση της πίεσης που έχει γίνεις πολύς λόγος από το ξεκίνημα της σεζόν: «Από την αρχή όταν ήρθα, είπα ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ποιότητα. Πίεση στον ΠΑΟΚ υπάρχει και πάντα και θα υπάρχει. Έτσι είναι όταν είσαι σε μια ομάδα που έχει να κερδίσει τίτλο πολλά χρόνια. Και όταν ήμουν παίκτης υπήρχε το ίδιο. Πρέπει να το συνηθίσεις, αν δεν έχεις έρθει από μια μεγάλη ομάδα, να μάθεις ποιος είναι ο σύλλογος και να μπορείς να μπεις στα βαθιά. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες που μπορεί να είναι 7-8 μήνες εδώ αλλά μπορεί να μην καταλαβαίνουν κάποια πράγματα και λόγω της γλώσσας. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να υπάρχει σοβαρότητα, πάνω απ όλα στην προπόνηση. Αν υπάρχει εκεί, μπορεί να υπάρχει και στο γήπεδο». 
 
Το πως μπορεί να αλλάξει το θέμα των λαθών ειδικά των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Τέτοια παιχνίδια με λάθη υπάρχουν και δυστυχώς θα υπάρχουν. Όταν δε βγαίνουν κάποια απλά πράγματα, γίνονται λάθη. Σήμερα χάναμε μπάλες, δεν είχαμε κίνηση χωρίς τη μπάλα ειδικά στο πρώτο 25λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. 2-3 φορές όταν αλλάξαμε γρήγορα τη μπάλα, κάναμε 2-3 καλές φάσεις. Ο αντίπαλος εκτός του πέναλτι είχε 2-3 σουτ από απόσταση. Λάθη γίνονται, το θέμα είναι όλοι να καταλάβουμε τι κάναμε λάθος και να κάνουμε αυτοκριτική. Ξεκινώντας από τον εαυτό μου, αυτό προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες. Αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Ήταν ένας μεγάλος ΠΑΟΚτσής και μας άφησε πριν δύο χρόνια. Είναι για αυτόν η νίκη».

Best of internet