Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0

bet365

Το ημερολόγιο έγραψε 23 Μαΐου ώστε ο κεφάτος Παναθηναϊκός να κερδίσει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν! Το εύκολο 3-0 επί της κουρασμένης ΑΕΚ, έστειλε τους «πράσινους» στην κορυφή των πλέι οφ με... συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ντέρμπι της Λεωφόρου, νίκησε 3-0 την... άδεια από δυνάμεις ΑΕΚ και πήρε την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Έτσι έπαιξαν

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-2 σε ρόμβο και μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Λουντ είναι του Αμπέντ που έμεινε εκτός αποστολής. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μέστο και ο Μολέδο με τον Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουτρουμπής αμυντικό χαφ, με τους Ζέκα και Λουντ μπροστά του. Ο Βιγιαφάνιες επιτελικός μέσος και μπροστά ο Λέτο με τον Μπεργκ.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παναγιωτάρας διατήρησε το 4-2-3-1 και την ενδεκάδα του ματς με τον Πανιώνιο, με μονοχά μία διαφοροποίηση. Τον Μπακάκη αντί του κουρασμένου Γκάλο. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία της «Ένωσης». Δεξιά στην άμυνα ο Μπακάκης, αριστερά ο Ντιντάκ και ο Άρθο με τον Κολοβέτσιο δίδυμο στα μετόπισθεν. Σιμόες και Γιόχανσον τα αμυντικά χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Αραβίδης, δεξί ο Πλατέλλας και στην κορυφή ο Τζεμπούρ.

Ανώτερος και κυνικός!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών, αν ήθελε να παραμείνει ζωντανός για την πρώτη θέση των πλέι-οφ, και έδειξε στην Λεωφόρο μεγαλύτερη θέληση και ενέργεια από την ΑΕΚ που λίγο πολύ ήταν λογικό να παρουσιάσει σημάδια κόπωσης, καθώς το αθηναϊκό ντέρμπι ήταν το τρίτο ματς της «Ένωσης» την τελευταία εβδομάδα!

Οι «πράσινοι» μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και στην πρώτη τους εξαιρετική ανάπτυξη στο ανοιχτό γήπεδο, πήραν κεφάλι στο σκορ! Στο 12' μετά το «τρίγωνο» Λέτο-Λουντ-Μπεργκ, η μπάλα μετά το τακουνάκι του Σουηδό έφτασε στον Φινλανδό, ο οποίος από πλάγια θέση και κοντά στην τελική γραμμή έστειλε την μπάλα στον ουρανό τον διχτύων, νικώντας τον εξουδετερωμένο Ανέστη.

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Λουντ με την φανέλα του «τριφυλλιού»! Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να περιμένει στο δικό της γήπεδο και να... ποντάρει στο επιθετικό τρανζίσιον. Από τους «κιτρινόμαυρους», όμως, έλειψε η σωστή μετάβαση, έλειψαν οι άρτιες επιλογές(εκτός ματς τόσο ο Γιόχανσον όσο και οι εξτρέμ, ένας Μάνταλος δεν μπορούσε να φέρει την άνοιξη) και ήταν φανέρο πως οι παίκτες του «δικεφάλου» ήταν επηρεασμένοι από το βαρύ πρόγραμμα των τελευταίων ημερών.

Το «τριφύλλι» χωρίς να παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο και κάνοντας απλά τα απαραίτητα βρήκε και δεύτερο γκολ που του έδωσε σημαντικό «μαξιλαράκι» για την νίκη! Από το πρέσινγκ ψηλά του Κουτρουμπή, η μπάλα βγήκε δεξιά στον Βιγιαφάνιες, ο Αργεντινός σέρβιρε και ο Μπεργκ με προβολή έγραψε το 2-0!

Ο Παναθηναϊκός με... μπασκετική ευστοχία «καθάριζε» το παιχνίδι, μιας και στις δύο πολύ καλές του στιγμές βρήκε δίχτυα!

Στο... ρελαντί και 3-0

Όσο και να ήθελε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, όσο και να ήθελε να παλέψει για να βρει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, η ΑΕΚ δεν μπορούσε. Το μυαλό ήθελε, τα πόδια δεν είχαν την δυνατότητα. Η είσοδος του Μπουανανότε στο 46' δεν άλλαξε τίποτα, ούτε και η μετατόπιση του Μάνταλου στα άκρα, καθώς η «Ένωση» είχε ξεμείνει από δυνάμεις και αυτό ήταν εμφανές από χιλιόμετρα μακριά!

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ήταν σοβαρός, δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή και ο Στραματσόνι βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Λέτο και Κουτρουμπή, Βιγιαφάνιες και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε Μπουμάλ, Βλαχοδήμο και Κλωναρίδη. Με την είσοδο του Μπουμάλ στο 60' ο Ιταλός γύρισε το σύστημα σε 4-4-1-1 και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ήταν εκείνος που έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα!

Μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε στο... ξέφωτο, πέρασε τον Ανέστη και στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για έναν Παναθηναϊκό που ήταν ανώτερος και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις αδυναμίες του αντιπάλου. Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ΑΕΚ παίζει τα... ρέστα της για την πρωτιά, καθώς μετά από αυτή την ήττα έχασε πολύτιμο έδαφος!

MAN OF THE MATCH: Ακόμη μία σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση από τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός ήταν απολαυστικός με την μπάλα στα πόδια αλλά και ουσιαστικός. Μισό γκολ η σέντρα του στο γκολ του Μπεργκ, για σεμινάριο η ντρίμπλα πάνω στον Ντίντακ στο δεύτερο μέρος όπου σήκωσε στο πόδι την Λεωφόρο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιώργος Κουτρουμπής. Στην δεύτερη... φυσική του θέση, εκείνη του αμυντικού μέσου, ο Έλληνας άσος ήταν εξαιρετικός. Βοήθησε αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι με πολλές κερδισμένες μάχες ενώ και δημιουργικά ήταν άριστος. Από δικό του κλέψιμο και μεταβίβαση στην άκρη ξεκινά το δεύτερο γκολ του «τριφυλλιού». Σε αυτή την κατηγορία και ο Ρούμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος άνοιξε τον δρόμο για την νίκη της ομάδας του και είχε πολύ καλή παρουσία στην μεσαία γραμμή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η... μπαταρία της ΑΕΚ ήταν άδεια από τα συνεχόμενα ματς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το rotation ήταν αρκετά μικρό με βάση τα δεδομένα και ήταν απολύτως λογικό να παρουσιαστεί η «Ένωση» πολύ μακριά από την καλή της εικόνα. Σε κανένα σημείο του αγώνα, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Σιμόες στο 7', ο «δικέφαλος» δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό ούτε για τα βασικά και η ήττα με κάτω τα χέρια ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο.

Η ΓΚΑΦΑ: Δημήτρης Κολοβέτσιος. Ο νεαρός στόπερ χάνει τον Μάρκους Μπεργκ στο 2-0 του Παναθηναϊκού και δίνει την ευκαιρία στον Σουηδό στράικερ για ένα γκολ σαν σε προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Σιδηρόπουλο και τους επόπτες του απόψε στην Λεωφόρο. Επιβεβαίωσε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι αυτή την στιγμή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη νίκη σε ντέρμπι αυτή την αγωνιστική περίοδο και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει στην κορυφή μετά το διπλό στην Νέα Σμύρνη! Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, βρήκαν την ΑΕΚ σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση και με την αποτελεσματικότητα του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν στο «τρίποντο»!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΑΓΩΝΕΣ

1.ΠΑΟΚ 7

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7

3. ΑΕΚ 5

4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η, 26/5)

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (18.15)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκος (20.30)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα