ΑΕΛ - Χανιά 3-0

ΑΕΛ - Χανιά 3-0

bet365

Με το... χορταστικό 3-0 η ΑΕΛ επικράτησε των Χανιών κι αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της που έδωσαν δυναμικό παρών στο Arena για να πανηγυρίζουν την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα! ΛΑΡΙΣΑ, αποστολή: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για την ΑΕΛ βρέθηκε ο Καβουσάκης, με τους Σουλιώτη, Βέρτζο μπροστά του και τους Μασούρα, Κοντοχρήστο στα άκρα. Ο Αναστασόπουλος ήταν στον άξονα με τον Βαρέλα, στα δεξιά ο Ροβίθης, αριστερά ο Κουτσιανικούλης και ο Μαρουκάκης με τον Καπό στην κορυφή. Στην αντίπερα όχθη, την εστία των Χανίων υπερασπίστηκε ο Πρίφτης, με τον Παγώνη δεξιά, τον Χατζηλιάδη αριστερά και τους Διαμαντόπουλο, Καρτσάμπα σε θέση στόπερ. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ρίκκα, με τον Μασάντο δίπλα του σε πιο δημιουργικό ρόλο. Στα φτερά από αριστερά κινήθηκε ο Τσούτσιας, δεξιά ο Καμινιώτης και στην κορυφή ο Παλιάτσος με τον Γκέσιο να τον πλαισιώνει.

Δυνατά από το πρώτο λεπτό

Μπορεί η ΑΕΛ να είχε αλλαγές, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να πιέσει με την σέντρα τα Χανιά, ψάχνοντας το γκολ που θα… άνοιγε τον χορό. Αυτό, όμως, δεν ήρθε παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχαν οι «βυσσινί», με τον Μαρουκάκη να δοκιμάζει πολλές φορές το πόδι του, αλλά να μη μπορεί να βρει δίχτυα, είτε γιατί αστοχούσε, είτε γιατί έβρισκε απέναντί του τον Πρίφτη, που όποτε χρειάστηκε τον «νίκησε».

Ότι δεν έκανε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ, όμως, κατάφερε να το δημιουργήσει, αφού από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων. Ήταν το 35ο λεπτό, όταν μετά από προσωπική ενέργεια του Μαρουκάκη, που έμεινε όρθιος και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Βαρέλα, που απλά έσπρωξε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία των Χανίων.

Το γκολ, δεν άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, με την ΑΕΛ να μην επαναπαύεται και να πιέζει. Απόρροια αυτού, ήταν και το δεύτερο γκολ, με τον Καπό να πιέζει ακόμα μία φορά ψηλά και να δικαιώνεται. Στο 40’ συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος επιθετικός της ΑΕΛ κατάφερε να κλέψει την μπάλα από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και να φύγει μόνος του στην κόντρα, με τον Πρίφτη να μη μπορεί να αποσοβήσει το 2-0.

Πίεση, αλλά…

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ είχε και πάλι τον έλεγχο, όμως η πίεση δεν ήταν αντίστοιχη με το πρώτο ημίχρονο. Οι «βυσσινί» όσο περνούσε η ώρα, κατέβασαν ταχύτητα, χωρίς, βέβαια, να σταματήσουν να ψάχνουν το γκολ. Ο Μαρουκάκης ήταν και πάλι ο πιο κινητικός, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να νικήσει τον Πρίφτη, που και πάλι δεν τον άφηνε με… τίποτα να βρει δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, όμως, ήρθε η… εκδίκηση.

Σε μία μπαλιά του επιθετικού της ΑΕΛ, ο τερματοφύλακας των Κρητικών έκανε την γκάφα του αγώνα και κατάφερε να χάσει την μπάλα. Αυτή στρώθηκε στον Πάτο, που δε θα μπορούσε να αστοχήσει σε κενή εστία, γράφοντας έτσι το τελικό 3-0, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για τους «βυσσινί».

MVP: Μαρουκάκης. Δε σκόραρε, αλλά ήταν ο πιο κινητικός παίκτης, ενώ έχει στο ενεργητικό του και δύο ασίστ. Είναι κρίμα που δεν βρήκε δίχτυα, αλλά και πάλι, ήταν ο κορυφαίος.

Στο ύψος του: Καπός. Ο… μικρός ήταν και πάλι πολύ καλός, ενώ όλο το δεύτερο γκολ είναι δική του ενέργεια, κλέβει, βγαίνει στην κόντρα και στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Χανίων, που αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα κόντρα στους επιθετικούς της ΑΕΛ, με το σκορ να τους… κολακεύει.

Η γκάφα: Ανήκει στον Πρίφτη, όπου κάνει δώρο το τρίτο γκολ, αφού χάνει την μπάλα μόνος του και ο Πάτο την στέλνει στο βάθος της εστίας του.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα