Η επιστροφή του Ζαμπράνο

Η επιστροφή του Ζαμπράνο

Η επιστροφή του Ζαμπράνο

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει μέσα από το blog του στο gazzetta για την περίπτωση του Κάρλος Ζαμπράνο, τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν ξέχασε, φέρνοντας στο προσκήνιο το πρώτο «μεγάλο» μεταγραφικό στόρι για τους Πειραιώτες. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που υπάρχουν.

Δεν ξέρουμε πόσο εφικτό είναι να... προχωρήσει. Άλλωστε είμαστε ακόμη σε μια εβδομάδα που ο Ολυμπιακός μόλις ολοκλήρωσε την αγωνιστική δράση της σεζόν, και έχουν κυκλοφορήσει ελάχιστες σκηνές από τα «προσεχώς». Μπήκε όμως ήδη σε εκείνη την ιδιαίτερη «λίστα» που αν μη τι άλλο αποτελεί ξεχωριστή παράδοση για τους Ερυθρόλευκους και τις μεταγραφικές τους αναζητήσεις.

Στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που γίνονται θέμα συζήτησης σε δύο-τρεις-τέσσερις διαφορετικές μεταγραφικές περιόδους. Μια διαδικασία που αν μη τι άλλο αποτελεί «δώρο» στους ρεπόρτερ που τέτοια εποχή προσπαθούν να εναρμονισθούν με τον... βηματισμό των αναζητήσεων.
Φτάνει να έχεις κρατήσεις τις... περσινές σου σημειώσεις και όλα μπορεί να συμβούν. Θυμηθείτε για παράδειγμα την υπόθεση του Φινμπόγκασον ή εκείνη του Μασάδο παλιότερα και θα εκτιμήσετε τη σχετική πληροφορία.

Κάρλος Ζαμπράνο λοιπόν. Έπαιξε «γερά» τον περασμένο Αύγουστο σαν ελεύθερος όταν και ήταν μακράν η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για την «καλή» θέση των στόπερ. Στόπερ με ταχύτητα που μπορεί να παίξει και από τις δύο πλευρές. Με αυτό το χαρακτηριστικό ταμπεραμέντο των λάτιν κεντρικών αμυντικών. Και κυρίως με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο τόσο μέσω Μπουντεσλίγκα όσο και με την εθνική του ομάδα (Κόπα Αμέρικα).

Ο ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο ο Μάρκο Σίλβα θα «έχτιζε» την βασική αμυντική γραμμή της ομάδας για τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Του έγινε πρόταση, του έγινε και μια δεύτερη αλλά μιας και ο Περουβιανός είναι από μικρό παιδί στη Γερμανία (τον αγόρασε η Σάλκε το 2006, σε ηλικία 17 χρονών) δεν του ήταν εύκολο να το αποφασίσει. Ανανέωσε λοιπόν με την Άιντραχτ για μια τριετία δηλώνοντας μάλιστα ότι βασικό του κριτήριο δεν ήταν τα χρήματα. Προφανώς όμως δεν τον δικαίωσε και η συνέχεια. Διότι εννέα μήνες μετά μάλλον πακετάρει...

Πως ήρθαν τα πράγματα: Η ομάδα της Φρανκφούρτης, Δευτέρα παίζει μια... χρονιά, στο εκτός έδρας με τη Νυρεμβέργη. Παίζει την κατηγορία της επόμενης σεζόν. Και μετά το 1-1 στο πρώτο ματς; Δεν τη λες ακριβώς και φαβορί για παραμονή στη Μπουντεσλίγκα.
Ο Ζαμπράνο λοιπόν ούτε να ακούει για υποβιβασμό. Είναι ήδη στα «μαχαίρια» με τον κόουτς Νίκο Κόβατς, δεν έπαιξε στο πρώτο μπαράζ και θα είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη αν θα παραμείνει στη βάση του και τη νέα περίοδο.

Ο Ολυμπιακός λέγεται από ατζέντηδες ότι είναι ήδη «ενημερωμένος» με λεπτομέρειες για την περίπτωση. Και φέρεται να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του προς την Άιντραχτ για να μιλήσει για την αγορά του Περουβιανού αμυντικού. Στο «κόλπο» σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας είναι και η Γκρέμιο, ενώ στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες συναντά κανείς και το όνομα της Σάο Πάολο. Δεν πρόκειται για περίπτωση που γίνεται εύκολα καθώς κοστολογείται περί τα 4-5 εκατ ευρώ. Οι Ερυθρόλευκοι όμως ξαναλέμε ότι τον έχουν ξεχωρίσει από πέρσι. Αν λοιπόν τους δοθεί η ευκαιρία γιατί όχι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής