Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-0 (4-3 στα πέναλτι)

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 0-0 (4-3 στα πέναλτι)

bet365

Ο Παπασταθόπουλος βρήκε σίδερο και η Μπάγερν που νίκησε 4-3 τη Ντόρτμουντ στα πέναλτι (0-0 και η παράταση), κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας και ο Γκουαρδιόλα φεύγει με νταμπλ.

Ηταν το πιο γεμάτο φινάλε μίας εκπληκτικής σεζόν στη Γερμανία. Η Μπάγερν μπορεί να ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε, αλλά η Ντόρτμουντ έκανε πράξη στο χορτάρι εκείνη τη φράση που έχει να κάνει με την αξία του ηττημένου και τη δόξα που αυτή φέρνει στον νικητή. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε το ιδανικό αντίο με νταμπλ, καθώς οι Βαυαροί του ήταν πιο εύστοχοι από την άσπρη βούλα. Εκεί, στις ψυχρές εκτελέσεις κρίθηκε ο τελικός του Κυπέλλου, έπειτα από το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Στα πέναλτι η Μπάγερν πήρε το τρόπαιο με 4-3 και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να σημαδεύει το δοκάρι στην δική του προσπάθεια.



ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Καγκάβα 0-1
Βιδάλ 1-1
Μπέντερ 1-1 (απόκρουση Νόιερ)
Λεβαντόφσκι 2-1
Παπασταθόπουλος 2-1 (δοκάρι)
Κίμιχ 2-1 (απόκρουση Μπούρκι)
Ομπαμεγιάνγκ 2-2
Μίλερ 3-2
Ρόις 3-3
Ντάγκλας Κόστα 4-3 και νταμπλ για τη Μπάγερν

Σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν όλοι, ο τελικός ήταν κλειστό-προσεκτικό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Χωρίς υπερβολή, στο Α’ μέρος δεν έγινε καμία κλασική φάση για γκολ. Στην επανάληψη όμως παίχτηκε περισσότερο ποδόσφαιρο. Η Μπάγερν πίεσε και η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα. Στο 52’ ο Λεβαντόφσκι δεν πρόλαβε να βάλει οριακά την προβολή και στο 57’ απάντησε με σουτ ο Ομπαμεγιάνγκ. Ο Λεβαντόφσκι (64’) από σούπερ θέση δεν σημάδεψε καλά και ο Μπούρκι (75’) είπε όχι στον Ριμπερί. Ωσπου στο 85’ και μετά από τρομερή επέλαση του Παπασταθόπουλου, ο Ομπαμεγιάνγκ ολομόναχος έχασε τη φάση του τελικού.

Καθώς ο αγώνα πήγε στην παράταση, εκεί υπήρξε μόνο μία δυνατή στιγμή, με τον Ντουρμ (94’) να εμφανίζεται από το πουθενά και με τάκλιν να προλαβαίνει τον Λεβαντόφσκι πριν σκοράρει. Ετσι η βραδιά στο Βερολίνο οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Νόιερ έπιασε την εκτέλεση του Μπέντερ και ο Σωκράτης βρήκε το δεξί δοκάρι χαμηλά. Η κάκιστη εκτέλεση του Κίμιχ που απέκρουσε ο Μπούρκι δεν στοίχησε όμως στους Βαυαρούς. Ο Ντάγκλας Κόστα έβαλε το τελευταίο χτύπημα και τους χάρισε την 18η κούπα στον θεσμό και το 11ο νταμπλ της ιστορίας τους. Αντιθέτως, οι Βεστφαλοί ηττήθηκαν για Πέμπτη φορά στους οκτώ τελικούς που έχουν βρεθεί.

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα):
Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Βιδάλ, Τιάγκο, Ντάγκλας Κόστα, Ριμπερί (108' Κομάν), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Παπασταθόπουλος, Χούμελς (78’ Γκίντερ), Πίστσεκ, Σμέλτσερ (70' Ντουρμ), Μπέντερ, Βάιγκλ, Κάστρο (106' Καγκάβα), Μχιταριάν, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ


 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα