Ο καθαρός λόγος του Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο καθαρός λόγος του Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο καθαρός λόγος του Ζιλμπέρτο Σίλβα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις... προγραμματικές δηλώσεις του νέου διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και περιμένει μετά τα ποιοτικά λόγια, τα πρώτα έργα του Βραζιλιάνου.

«Όταν ήρθα εδώ για πρώτη φορά ως παίκτης, όλη την ώρα ακούγαμε συνέχεια γι'αυτό ότι ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός. Κάποιες φορές που αρχίζαμε να μιλάμε για τον Ολυμπιακό ξεχνούσαμε πόσο μεγάλος είναι ο Παναθηναϊκός. Θέλω να αλλάξω, θέλω να ξεκινήσω να μιλάω για τον Παναθηναϊκό και να μην σκεφτόμαστε τις άλλες ομάδες. Δεν θέλω να μιλάω πολύ για τις άλλες ομάδες. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που αξίζει. Θα ενισχύσουμε τη δύναμη αυτής της ομάδας».
Η παραπάνω δήλωση... made in New York ανήκει στον Ζιλμπέρτο Σίλβα και σε συνδυασμό με την ατάκα περί αναγκαίας ενότητας, δείχνουν πως ο Βραζιλιάνος παραμένει ένας πανέξυπνος, σεμνός, ταπεινός και ειλικρινής άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο οποίος εκτός του ότι γνωρίζει άριστα που έχει έρθει, δεν φοβάται να πει την γνώμη του και με τρόπο να δείξει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από το καλοκαίρι του 2014 και έπειτα, ο Παναθηναϊκός στο εσωτερικό του δεν λειτούργησε ως μια «γροθιά», δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι ρόλοι με αποτέλεσμα την φυγή του Νίκου Νταμπίζα και το... αλαλούμ στην μεταγραφική περίοδο της σεζόν 14-15, ενώ φέτος χάθηκε και το απίστευτο δέσιμο που υπήρχε ανάμεσα στην κερκίδα και την ομάδα με αιτία τον αποκλεισμό-ντροπή από την Καμπάλα όπου έβαλε τέλος εποχής στην ανοχή για τους πάντες. Ο Ζιλμπέρτο έχοντας ζήσει την «φαγωμάρα» των πολυμετοχικών αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου στο νταμπλ του 2010, γνωρίζει από πρώτο χέρι πως η ενότητα και το να αποτελεί ο σύλλογος μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια είναι το Α και το Ω για την επιτυχία. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά γενικότερα στο ποδόσφαιρο.

Έχοντας ζήσει τρία χρόνια στο «πράσινο» περιβάλλον γνωρίζει πως ο σύλλογος ως καθαρά ποδοσφαιρική οντότητα θα πρέπει να αποβάλλει-όσο δύσκολο και αν είναι- την περιρρεούσα ατμόσφαιρα από το σύστημα που ζει και βασιλεύει σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο πόλεμος στο σάπιο κατεστημένο είναι δουλειά της διοίκησης και ΜΟΝΟ! Δουλειά του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι να παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή ομάδα πάνω στο χορτάρι ακόμη και αν ο αντίπαλος αγωνίζεται με 14 και όχι με 11! Είναι ξεκάθαρο πως ο Βραζιλιάνος θέλει να αποβάλλει από τα αποδυτήρια κάθε πιθανή δικαιολογία ακόμη και αν αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή!

Ο Βραζιλιάνος σε κάθε συνέντευξή του δεν υπόσχεται τίτλους, δεν τάζει πράγματα και θαύματα και λειτουργεί όπως και την εποχή που φορούσε την φανέλα του Παναθηναϊκού. Σεμνά και ταπεινά. Υποσχέθηκε μοναχά σκληρή δουλειά και θέλει να μιλήσει με τα έργα και τις πράξεις του. Έργα και πράξεις που θα δούμε από τον Ιούλιο και μετά, καθώς ο Ζιλμπέρτο θέλει τον χρόνο του για να μελετήσει όλα τα δεδομένα και να έχει πλήρη εικόνα πριν αποφασίσει ακόμη και για το πιο ασήμαντο φαινομενικά θέμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.