Οι καταγγελίες Γκιρτζίκη για τον τελικό!

Οι καταγγελίες Γκιρτζίκη για τον τελικό!

bet365

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για συγκεκριμένες καταγγελίες όσον αφορά στον τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά και στην απονομή του Κυπέλλου στην ΑΕΚ.
Μιλώντας στο Xanthi Channel είπε για:
Την οργή του και την απογοήτευσή του μετά τον τελικό: Η απογοήτευσή μου ήταν έντονη να σας πω γιατί; Οι προσκλήσεις που δόθηκαν, δόθηκαν σε πρόσωπα καταγεγραμμένα με ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας. Όταν γίνεται ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, θα έλεγα ότι έρχονται οι στενοί συγγενείς των ομάδων που πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι κύριοι και άψογοι! Δυστυχώς μεταξύ αυτών ήταν αλήτες. Νομίζω ότι αυτό έγινε επιλεκτικά και μεθοδευμένα. Και επίσης η απογοήτευση μου έγκειται και στο άλλο σημείο. Στο ότι δεν έγινε ουδεμία παρέμβαση σ’ αυτούς τους λίγους, που μπορούσαν να τους πάρουν σηκωτούς, και να τους δικάσουν αυτόφωρο. Αυτούς που έβριζαν «εν χορώ» με ύβρεις που δεν θέλω να επαναλάβω, γιατί η μάνα μου θα σηκωθεί από κει που κοιμάται ήσυχα και… Πώς να τους χαρακτηρίσω αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να λέγονται 'κύριοι';
Το εάν ήθελε κόσμο στον τελικό: Αυτοί που ήρθανε στην εκδήλωση του τελικού, ήταν ξεχωριστοί άνθρωποι. Ήτανε λίγοι! Δηλαδή αν ερχόταν οι φίλαθλοι; Τι περισσότερο θα γινόταν; Μάλλον οι φίλαθλοι θα ήτανε πολύ πιο άψογοι και θα έπρεπε να υπάρχουν φίλαθλοι 30.000 της ΑΕΚ και 30.000 του Ολυμπιακού. Αλλά αυτοί οι λίγοι, είναι αυτοί οι λίγοι που τους επιτρέπουν πάντα να τα κάνουν αυτά τα επεισόδια μέσα στα γήπεδα. Επιτέλους ας τους ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ! Ας τους καταδικάσουν, ας τους παραδώσουν στην αστυνομία να δικαστούν! Αλλά και η αστυνομία έχει την ευθύνη της. Δεν επελήφθη. Δυο φορές έκανα παρέμβαση. Ο ταξίαρχος ο επικεφαλής ούτε καν εμφανίσθηκε. Το ίδιο και ο εισαγγελέας που ήτανε υπεύθυνος για αυτό το πράγμα. Δυο ανθρώπους δεν μπορούσε να δώσει ο εισαγγελέας εντολή να τους συλλάβουν; ΔΕΝ το έκανε!
Το ότι μόνο τελικός δεν ήταν εν τέλει με διοργανώτρια την ΕΠΟ: Έκανα όλες τις απονομές και τις βραβεύσεις. Είδατε να κάνω την απονομή του κυπέλλου; Όχι! Δεν την έκανα. Μου επέτρεψαν να την κάνω; Που μπήκε ανθρώπινο «τείχος» μπροστά με εντολή παράγοντα της ΑΕΚ και είπε «πάρτε το μόνοι σας»; Και έρχονται τώρα κάποια Μέσα Ενημέρωσης να λένε «ο Γκιρτζίκης δεν έδωσε το Κύπελλο»; Πως είναι δυνατόν να δώσω τα μετάλλια, να δώσω τις βραβεύσεις τις ειδικές, να αγκαλιάσω το δικό μας το παιδί, τον αρχηγό της ΑΕΚ που το έδωσε το έπαθλο MVP; Και τον αγκάλιασα τον Μάνταλο και τον φίλησα γιατί είναι δικό μας παιδί. Ξεκίνησε από τη Ξάνθη. Είναι στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος. Είναι δικό μας παιδί. Εγώ δεν ξεχωρίζω τα παιδιά ποιας ποδοσφαιρικής ομάδος είναι. Και τι φταίνε τα παιδιά; Έδωσε κανένα παιδί δικαίωμα είτε του Ολυμπιακού είτε της ΑΕΚ; Όχι. Φταίνε οι παράγοντες λοιπόν!
Το κομμάτι της αστυνόμευσης: Η ΕΠΟ είχε και σεκιουριτάδες, είχε και αστυνόμευση, και ματ, και εισαγγελείς, είχε και επικεφαλής… Τι να πω; Φυσικά και θέλαμε κόσμο, ασφυκτικά γεμάτο το γήπεδο! Και η πολιτεία να αναλάμβανε την ευθύνη της περιφρούρησης και της φύλαξης. Άμα η πολιτεία δεν μπορεί να μας προστατέψει από 60.000 κόσμο, τότε πως θα μας προστατέψει από τα σύνορα τα εξωτερικά; Γιατί είμαστε φορολογούμενοι; Γιατί πληρώνουμε; Με έκαναν πρόεδρο για να υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο. Και θα το υπερασπιστώ μέχρι τέλους!
Την μη παρουσία του Κοντονή στον τελικό: Ρωτήστε τον ίδιο τον κο Κοντονή γιατί δεν ήρθε στον τελικό. Εγώ έχω το θάρρος να αντιμετωπίζω τους πάντες. Κι αυτούς που με βρίζουν, και αυτούς που μου χαμογελούν! Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν φοβάμαι και κανέναν.
Τις εκλογές της ΕΠΟ: Εγώ είχα το θάρρος να πω από τον Δεκέμβριο και μετά ότι είμαι υποψήφιος. Είχα το θάρρος να κάνω συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, να πάω σε όλες τις εκδηλώσεις και είχα το θάρρος χθες (σ. σ. Τετάρτη 18/5) να συγκεντρώσω όλες τις Ενώσεις. Ο αριθμός των Ενώσεων που με περιβάλλει με αγάπη και εμπιστοσύνη, μου είναι αρκετός, κι όσο κι αν κάποια Μέσα Ενημέρωσης θέλουν να κάνουν «αντιπολίτευση», γιατί αντιπολίτευση στην ουσία δεν υπάρχει γιατί στην ουσία υπάρχει μόνο «αντιπολίτευση» των Μέσων Ενημέρωσης, αυτών που υπηρετούν κάποια σκοπιμότητα, για να παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο. Λοιπόν εγώ θα τους δίνω απαντήσεις στη πράξη.
Το 37 + 5 που τον ισχυροποιεί από τις Ενώσεις: Θα επιβεβαιωθεί αυτό στη Γενική Συνέλευση με τον καλύτερο τρόπο! Η αντιπολίτευση δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιον θα βάλει ακόμη απέναντι μου ως αντίπαλο! Τους περιμένω με ανοιχτή αγκαλιά!
Το εάν θα αντέξουν οι Ενώσεις: Ασκούνται τρομερές πιέσεις και με όλους τους τρόπους. Γράφονται καθημερινά αυτά τα οποία πράττουν!
Το πως αντιδράει έως τώρα: Και στη πόλη μου ακόμη περνάω απαρατήρητος γιατί δεν είμαι επιδειξίας: 19 χρόνια όμως που βρίσκομαι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχω αναπτύξει σχέσεις όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και διεθνώς! Αυτή τη στιγμή και χωρίς να περιαυτολογήσω, θα σας πω ότι οι σχέσεις μου με τη FIFA και την UEFA, όχι μόνο είναι άριστες, αλλά είναι πολύ- πολύ φιλικές! Και με τους προηγούμενους προέδρους της FIFA και της UEFA αλλά και με τον σημερινό πρόεδρο Τζιάνι Ινφαντίνο που εκλέχθηκε πρόσφατα. Ένα άλλο αξιόλογο στέλεχος, και καμαρώνω για αυτό, είναι ένας πρώην συνάδελφος μου από το ‘ 97 που εκλεχτήκαμε μαζί και υπηρετήσαμε μαζί για αρκετές τριετίες στην Ομοσπονδία είναι ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Βρέθηκε πριν από χρόνια στην UEFA και αυτή τη στιγμή είναι ο Εκτελεστικός Γραμματέας της UEFA στην ουσία ο πρόεδρος γιατί δεν υπάρχει πρόεδρος.
Το εάν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της UEFA ο Θεοδωρίδης: Είναι καθαρά δικό του θέμα! Σε προσωπικά θέματα δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε. Περιμένουμε να επισημοποιήσει την απόφαση του. Αν θα είναι αυτό, τότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι και ο πρόεδρος που θα εκλεγεί στην Αθήνα στις 13- 14 Σεπτέμβρη που θα γίνει το Συνέδριο και θα συμμετέχει ΟΛΗ η Ευρώπη! Είναι τιμή για τη χώρα μας, είναι ενίσχυση οικονομική, τουριστικής μορφής, είναι ο ποδοσφαιρικός τουρισμός, και δεν είναι μόνο αυτό! Θα πρέπει να ξαναπούμε και κάτι άλλο! Στο Μεξικό που ήμουν περάσαμε και μια απόφαση, και βάλαμε τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος τον Θοδωρή Ζαγοράκη ο οποίος είναι και ευρωβουλευτής, που ήταν αυτός που σήκωσε το κύπελλο, το μεγαλύτερο τρόπαιο που κατέκτησε ποτέ η χώρα! Ο Θοδωρής κατάφερε να σηκώσει στα χέρια του το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Με εισήγηση μου στη FIFA, τον τοποθετήσαμε κι είναι κοινά αποδεκτό στο Συνέδριο, να είναι στην Οικονομική Επιτροπή της FIFA! Όπως βλέπετε λοιπόν το Ελληνικό Ποδόσφαιρό όσο κι αν κάποιοι θέλουν να το ταπεινώσουν, να το σύρουν στα τάρταρα, γιατί αυτή είναι η προσπάθεια τους δεν θα το πετύχουν!
Το ότι αντιμετωπίζει το... μπλοκ των ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού: Η χθεσινή (σ.σ. της Τετάρτης) συνάντηση στέλνει ένα καθαρό μήνυμα: ότι δεν θα αφήσουμε την τριπλέτα των ΠΑΕ ή όποιοι άλλοι σκέπτονται να ποδηγετήσουνε τις Ενώσεις μαζί με την ΕΠΣ Μακεδονίας, την ΕΠΣ Αθηνών… Οι υπόλοιπες Ενώσεις δίνουν βροντερό «ΠΑΡΩΝ» και δεν θα παραχωρήσουν το δικαίωμά τους να αποφασίζουν αυτές και να διοικούν αυτές το Ελληνικό Ποδόσφαιρό και την Ομοσπονδία. Να το πάρουν όλοι αυτό το μήνυμα! Οι Ενώσεις ΔΕΝ θα παραχωρήσουν το δικαίωμα τους με όποιο τίμημα. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τους ελέγξουν. Δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Και εγώ για αυτό το σκοπό βρίσκομαι εδώ.
Την σκληρή του στάση σήμερα: Θα γίνομαι ακόμη πιο σκληρός με τη βρωμιά που με αντιμετωπίζουν από δω και πέρα. Όση βρωμιά χρησιμοποιούν για να με αντιμετωπίσουν με βρώμικο, με πρόστυχο τρόπο και κυριολεκτώ σε αυτό… Θέλω να με αντιμετωπίζουν με αυτό που είμαι, ανδρίκια και παλικαρίσια! Εάν κάποιοι νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα με αντιμετωπίσουν, να είναι σίγουροι, και σε διαβεβαιώνω και σένα που με ακούς, ότι θα είμαι σκληρός. Θα είμαι πιο σκληρός από το ατσάλι». Αυτό δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα