ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0

ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0

bet365

Εν μέσω αποθέωσης λόγω... Κυπέλλου, η ΑΕΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ με 1-0 τον Πανιώνιο και βρέθηκε μετά από 2 αγωνιστικές μόνη πρώτη στην κορυφή των πλέι οφ! Σπουδαίες επεμβάσεις από Ανέστη και Διούδη!

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, η ΑΕΚ ήθελε να δώσει συνέχεια και να πατήσει και στην 1η θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ. Το έκανε και αυτό, μετά το 1-0 επί του Πανιωνίου, έχοντας για ακόμη μία φορά σκόρερ τον Μάνταλο και πολύ καλό τον Τζιμπούρ. Οι Κιτρινόμαυροι, που δεν είχαν τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο αλλά τον βοηθό Νίκο Παναγιωτάρα, αποθεώθηκαν από τους 15.000 οπαδούς της και θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν, αν και έχουν ήδη εξασφαλίσει το καλό εισιτήριο για το Europa League. Πολύ κακός ο διαιτητής Λαμπρόπουλος...

Με την 11άδα του κυπέλλου ξεκίνησε η ΑΕΚ, έχοντας μία αλλαγή, με τον Πλατέλλα να παίρνει τη θέση του τραυματία Βάργκας. Με τον κόσμο της να έχει πανηγυρική διάθεση, η Ενωση ήθελε το γρήγορο γκολ που θα έκανε θεωρητικά πιο εύκολα τα πράγματα και θα μπορούσε να το πετύχει στο 10', αν ο Διούδης δεν έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην πολύ δυνατή κεφαλιά του Αραβίδη. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχαν φάσεις, είτε επειδή έκαναν εύκολα λάθη είτε επειδή ο Πανιώνιος αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε κενούς χώρους.

Οι Νεοσμυρνιώτες, που πόνταραν και στην κούραση της ΑΕΚ από τον τελικό του κυπέλλου, έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 27' με το δυνατό σουτ του Ανσαριφάρντ που απέκρουσε ο Ανέστης και στη συνέχεια ήρθαν τα νεύρα στο ΟΑΚΑ λόγω κάποιων εντελώς λανθασμένων αποφάσεων του διαιτητή Λαμπρόπουλο. Οχι τέτοιες ώστε να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα αλλά αρκετές για να εκνευρίσουν, ενώ δεν υπήρχε λόγος, τους παίκτες των δύο ομάδων. Και κάπως έτσι, με τον Πανιώνιο να αμύνεται σωστά και την ΑΕΚ να έχει θέμα στην τελική πάσα, το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ...

Στην επανάληψη, πάντως, η Ενωση μπήκε πολύ δυνατά και αυτό έκανε τη διαφορά. Οι Κιτρινόμαυροι πίεσαν από την αρχή, έκλεισαν τον Πανιώνιο και απείλησαν στο 53' με τον Πλατέλλα και στο 55' με τον Αραβίδη. Ενα λεπτό μετά, ο διαιτητής Λαμπρόπουλος δεν έδωσε πέναλτι (και δεύτερη κίτρινη) στην ανατροπή του Μάνταλου από τον Σιώπη αλλά αμέσως μετά, στο 57', ο άσος της ΑΕΚ έκανε το 1-0 με σουτ εντός περιοχής μετά την σέντρα του Πλατέλλα και την κεφαλιά του Γιόχανσον.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άρχισε τις αλλαγές για τον Πανιώνιο, ο Νίκος Παναγιωτάρας για την ΑΕΚ έβαλε τον Κορδέρο αντί του Αραβίδη, ο διαιτητής Λαμπρόπουλος έδειξε «παίζετε» σε χέρι του Ρισβάνη μετά το σουτ του Κορδέρο και στο 74' η ΑΕΚ -που πήγε στο 4-3-3 μετά την είσοδο του Ισπανού- είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αφού ο Γιόχανσον έβγαλε τετ α τετ τον Τζιμπούρ αλλά ο Διούδης απέκρουσε! Το ίδιο έκανε και σε ένα καλό σουτ του Πλατέλλα λίγα λεπτά μετά, με την ΑΕΚ να ελέγχει το ματς αλλά να χρειάζεται την απόκρουση του Ανέστη στο 87', στο δυνατό σουτ του Μπακασέτα, για να πάρει τη νίκη και την 1η θέση στη βαθμολογία των πλέι οφ.

Man of the match: Ο Μάνταλος σκόραρε ξανά και έκρινε τον αγώνα, δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ. Ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα (είχε φανεί από το γκολ με τον Ατρόμητο στον ημιτελικό κυπέλλου), κάνει τη διαφορά για την Ενωση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τασούλης... Είχε πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του Πανιώνιου αφού οι Γκάλο και Πλατέλλας τον έβαζαν στη μέση και έκαναν ό,τι ήθελαν. Από αυτή την πλευρά προήλθε και το γκολ της ΑΕΚ.

Στο ύψος του: Πολύ καλός και πάλι ο Τζιμπούρ, κρατούσε μπάλα όταν έπρεπε, τη μοίραζε σωστά και είχε και μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει ξανά. Πολύ καλός και ο Ανέστης, ο οποίος αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε ενώ σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν να μπουν και οι Γιόχανσον και Διούδης.

Η γκάφα: Ο Διούδης έκανε πολύ καλή εμφάνιση αλλά δεν απέφυγε το λάθος, με τον τρόπο που προσπάθησε να το σώσει, στο γκολ του Μάνταλου στην κλειστή γωνία.

Το στραγάλι: Ο Λαμπρόπουλος... αποκλείεται να είναι συνάδελφος με τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ στον τελικό του κυπέλλου. Ο Λαμπρόπουλος έχασε κάθε έλεγχο στον πειθαρχικό τομέα, δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ και αποβολή του Σιώπη στην ίδια φάση και γενικά κατάφερε να προκαλέσει νεύρα στο ΟΑΚΑ.

Το ταμείο του Gazzetta: Μπορεί ο καιρός αλλά και η ώρα έναρξης να απέτρεψαν τους οπαδούς της ΑΕΚ να ανέβουν στο ΟΑΚΑ πιο μαζικά από ό,τι το έκαναν αλλά αυτό δεν επηρέασε την ομάδα. Αν και υπήρχε κούραση από τον τελικό της Τρίτης, η Ενωση έκανε το χρέος της, ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ και τώρα θα προετοιμαστεί για το ματς της Δευτέρας στη Λεωφόρο. Οσο για τον Πανιώνιο, το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά δεν απέφυγε την ήττα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Πλατέλλας (90' Τζανετόπουλος), Τζιμπούρ (84' Πέκχαρτ), Αραβίδης (70' Κορδέρο).

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασούλης, Κόρμπος (61' Καραμάνος), Σιώπης (89' Καθάριος), Μασούρας (65' Μπαργκάν), Μπακασέτας, Χαλκιαδάκης, Ανσαριφάρντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα