Ζιλμπέρτο: «Έφτιαχνα μπάλες με πλαστικά»

Ζιλμπέρτο: «Έφτιαχνα μπάλες με πλαστικά»

Ζιλμπέρτο: «Έφτιαχνα μπάλες με πλαστικά»

bet365

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Βραζιλία, τις προσπάθειες για καθιέρωση στο ποδόσφαιρο και την πίστη στις δυνατότητες του στο αθλητικό μάνατζμεντ.

Ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού μίλησε στο «FourFoutTwo» της Μαλαισίας σε συνέντευξη που έγινε πριν ανακοινωθεί η συμφωνία του με το «τριφύλλι». Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος συγκίνησε με την αναφορά στα παιδικά του χρόνια ενώ με όσα είπε για την ποδοσφαιρική του νοοτροπία αποκάλυψε τους λόγους που πέτυχε τόσα πολλά στην καριέρα του. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ικανότητες που πιστεύει πως έχει ως αθλητικός μάνατζερ!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζιλμπέρτο:

Για τα παιδικά του χρόνια: «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έπαιζα για τη Βραζιλία. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιούσα κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν και προσπαθούσα πολύ σκληρά στην προπόνηση. Για πολλούς στη Βραζιλία, το ποδόσφαιρο είναι μοναδική διέξοδος. Είναι εύκολο να παίζεις, δεν χρειάζεσαι λεφτά να παίζεις και αν δεν έχεις μπάλα, φτιάχνεις μία. Εγώ στο παρελθόν συνήθιζα να φτιάχνω μία με πλαστικά. Η δική μου κατάσταση διέφερε σε σύγκριση με των περισσότερων. Εντάχθηκα σε μία ακαδημία και μετά έπρεπε να γυρίσω στη γενέτειρα μου για να δουλέψω. Απέχει πολύ από το ιδανικό» ανέφερε ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε:

Για την νοοτροπία του: «Κάποιες φορές ήταν εύκολο να χάσεις τη συγκέντρωση σου, αλλά εγώ πάντα ήμουν προσηλωμένος και ήξερα τι ήθελα. Η πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετική. Δεν αφορά μόνο στο να έχεις μια καλή ζωή, να κυκλοφορείς με ακριβά αυτοκίνητα και να παίζεις το Σαββατοκύριακο. Όλα σχετίζονται με το πόσο θα προσπαθήσεις και να είσαι τυχερός εδώ και εκεί. Το 80% των ποδοσφαιριστών δεν παίρνουν πολλά χρήματα».

Για την... ζωή μετά το ποδόσφαιρο: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο μόλις την προηγούμενη σεζόν και ακόμα δεν έχω συνηθίσει να με αποκαλούν πρώην ποδοσφαιριστή. Απολαμβάνω κάθε στιγμή της καθημερινότητας. Έχω μία κατασκευαστική εταιρία, ένα ξενοδοχείο και ένα συμβουλευτικό γραφείο στη Βραζιλία. Δεν ξέρω εάν θα ήθελα να γίνω προπονητής. Για να πετύχεις στην προπονητική πρέπει να το θέλεις πολύ και δεν έχω τέτοια επιθυμία. Ακόμα δεν άρχισα να κολλάω ένσημα ως στέλεχος. Πιστεύω ότι θα πάω καλά στο μάνατζμεντ, ως αθλητικός διευθυντής».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα