Κολοβέτσιος: «Όνειρό μας το πρωτάθλημα»

Κολοβέτσιος: «Όνειρό μας το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
Κολοβέτσιος: «Όνειρό μας το πρωτάθλημα»

bet365

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τονίζοντας πως όνειρο όλων στην ΑΕΚ είναι το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Real FM:

-Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τον πρώτο σου τίτλο;

Τα συναισθήματα είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον πρώτο σου τίτλο, όπως ισχύει στην δική μου περίπτωση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, όχι μόνο για μένα προσωπικά αλλά και για τους εκατομμύρια φιλάθλους που κάναμε χαρούμενους. Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν μια λύτρωση για την ομάδα μας, που περίμενε πώς και πώς έναν τίτλο τα τελευταία χρόνια. Ξέραμε ότι η ομάδα μας είχε περάσει πάρα πολλές δυσκολίες και υπήρχε τεράστια προσμονή για έναν τίτλο. Όλα πήγαν καλά και στο τέλος κάναμε ευτυχησμένους και τους οπαδούς μας και τους εαυτούς μας.

-Τι έγινε χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Χαμός. Πανικός επικράτησε. Ήρθε πάρα πολύς κόσμος, γιορτάσαμε όλοι μαζί και πραγματικά ήταν μια γιορτή που τη χαρήκαμε όλοι.

-Ακουγόταν το σύνθημα «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια»...

Ναι, ήταν το ιδανικό μέρος. Θεωρώ ότι σιγά σιγά και αυτό θα πάρει τον δρόμο του. Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο ότι θα το καταφέρει κι αυτό. Εξάλλου, κάνει τεράστιο αγώνα και μην ξεχνάμε ότι το γήπεδο για την ΑΕΚ θα είναι το Α και το Ω.

-Ξεχωρίζεις μια ατάκα ή μια εικόνα από χθες;

Εγώ θα κρατήσω τον κόουτς, τον κύριο Μανωλά, ο οποίος κάποια στιγμή είχε λυγίσει και δεν το πίστευε. Δεν το πίστευε πραγματικά. Πηγαίναμε από δίπλα του, να του δώσουμε συγχαρητήρια, να τον αγκαλιάσουμε...

-Είναι το κεντρικό πρόσωπο ο Στέλιος Μανωλάς για αυτή την επιτυχία;

Φυσικά και είναι. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, για μένα ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσε να δώσει η ομάδα. Εξάλλου, μιλάμε για έναν ζωντανό θρύλο της ΑΕΚ, για μια τεράστια οντότητα. Και μόνο βλέποντάς τον στα αποδυτήρια, ξέροντας ότι έχει τόσες εμπειρίες από τελικούς, από πρωταθλήματα, είναι από μόνο του σαν στοίχημα να μπεις μέσα και να τα δώσεις όλα.

-Υπήρχε κάτι που σας είπε πριν από τον τελικό;

Εγώ θα κρατήσω κάποια λόγια που μας είπε: ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζουν τόσο ρόλο οι τακτικές, όσο να μπεις με καρδιά. Να δείξεις ότι είσαι εδώ για να το πάρεις.

-Τι υποχρεώσεις δημιουργεί στην ΑΕΚ αυτός ο τίτλος για την επόμενη χρονιά;

Σίγουρα ανεβαίνει ο πήχης. Μην ξεχνάμε ότι η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν ένας στόχος από την αρχή της χρονιάς, περιμέναμε ότι θα έρθει αργά η γρήγορα μια επιτυχία, εξάλλου στην ΑΕΚ είμαστε, είμαστε... καταδικασμένοι να έχουμε επιτυχίες. Πλέον ανεβάσαμε σκαλοπάτι την ομάδα και τα καλύτερα έρχονται.

-Με όλα όσα πέρασε η ΑΕΚ μέσα στη χρονιά, πώς καταφέρατε να μείνετε ενωμένοι;

Όταν θέλεις να παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν καθημερινά στο ποδόσφαιρο, οι αλλαγές προπονητών και όλα τα υπόλοιπα, πρέπει να τα ξεπερνάς αμέσως. Αν μένεις εκεί δεν θα μπορείς να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. Εμείς το καταφέραμε. Κανένα παιδί δεν έδειξε δισταγμό, δώσαμε όλοι το 100%, με αποκορύφωμα το χθεσινό και φέραμε μια επιτυχία στην ομάδα.

-Το πιο ωραίο όνειρο είναι να πανηγυρίσεις και ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ;

Γιατί όχι; Η ιστορία της ομάδας, το όνομά της... Και οι παίκτες και ο πρόεδρος, έχουν όλοι αυτό το όνειρο. Εφόσον ήρθε η κατάκτηση του κυπέλλου φέτος, του χρόνου να ανέβουμε ακόμη ένα σκαλοπάτι και να πάμε για πρωτάθλημα. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα και θα είναι στόχος μας.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα