Το εμπεδώσατε; ΜΟΝΟ η ΑΕΚ!

Το εμπεδώσατε; ΜΟΝΟ η ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Ένωση του «ήρθαμε» και την πιο εύκολη κατάκτηση Κυπέλλου στην ιστορία της...

Αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ, στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση! Τόσο εύκολη κατάκτηση κυπέλλου στην ιστορία της η ΑΕΚ δεν έχει να… θυμάται από εκείνο το ματς με τα επτά γκολ στον Απόλλωνα Αθηνών.

Απέναντι σε αντίπαλο με ποιότητα και ρόστερ (όχι απλά ισάξιο, αλλά πολύ καλύτερο από κάθε άποψη) όπως είναι ο Ολυμπιακός, ειλικρινά δεν μου έρχεται στο μυαλό καθόλου η προηγούμενη –αντίστοιχα– εύκολη κατάκτηση κυπέλλου στην ιστορία της Ένωσης…

Σίγουρα η αγωνιστική απραξία του αντίπαλου έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά θαρρώ είναι άλλο αυτό και άλλο η εικόνα της διάθεσης και της… λύσσας που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και δεν είχαν σε καμία περίπτωση οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού.

Στον τελικό παρωδία, τον χειρότερο στην ιστορία σε ότι αφορά την οργάνωση και το τελικό αποτέλεσμα (δίχως κόσμο), η ΑΕΚ έφτασε στην εύκολη, πολύ εύκολη κατάκτηση του τροπαίου (ενός ακόμη) και απέδειξε ότι είναι η μόνη που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία των ερυθρόλευκων, αρχικά να τους κερδίσει και μετά να τους εκθρονίσει!

Το μότο «ερχόμαστε» προκαλούσε γέλιο στους αντιπάλους, το χλεύαζαν στον Πειραιά, το… γλένταγαν (και καλά έκαναν) οι φίλοι του Ολυμπιακού. Μετά το πρώτο «χαστούκι» από τον Βάργκας άρχισαν να το… ψάχνουν το θέμα! Από χθες φαντάζομαι το κατάλαβαν ΟΛΟΙ!

Το εμπεδώσατε; Εντάξει; ΜΟΝΟ η ΑΕΚ φίλοι μου, μόνο και το ήξεραν καλύτερα απ’ όλους στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ασχολούνταν μαζί της από όταν ήταν η ομάδα στην Γ’ κατηγορία, από τότε…

Ο τίτλος ήρθε με καθυστέρηση ενός χρόνου. Αλλά κι εγώ αν ήμουν δεν θα μπορούσα να το φανταστώ τόσο καλά και να το σχεδιάσω τόσο τέλεια. Απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, καθαρά, αγωνιστικά, παντελονάτα! Έτσι έπρεπε, έτσι έγινε… Κρίμα μόνο που δεν μπόρεσε να το γιορτάσει ο κόσμος στο ΟΑΚΑ. Ας είναι… Το γλέντησε στα πατρογονικά του εδάφη!

Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται έπειτα από όσα βίωσε ο Ενωσίτης. Είναι κάτι που ΔΕΝ θα καταλάβει κανείς και ποτέ (όπως και τους ΑΕΚτσήδες γενικά…). Προσωπικά πάντως χαίρομαι λίγο παραπάνω σήμερα για όσους δεν είναι εδώ ανάμεσά μας… Για όλους εκείνους που δεν το έζησαν κοντά μας, αλλά από εκεί ψηλά. Χαρείτε το και για μας!

Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η ΑΕΚ απέδειξε το «ερχόμαστε» με τη νίκη σε ΟΛΑ εντός έδρας ντέρμπι και επιβεβαίωσε το «ήρθαμε» με την κατάκτηση του κυπέλλου που αγωνιστικά ήρθε πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά… Μπράβο σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, μπράβο σε όλο το τιμ του Μανωλά, μπράβο στον Δέλλα και τον Πογιέτ, μπράβο στη μεγάλη οικογένεια της Ένωσης…

Υγ: Υπέροχος σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος ο Τσόρι… Δεν είναι μόνο η φωτογραφία του με το υπέροχο στιγμιότυπο που φιλάει το χέρι μίας μικρής φίλης της ΑΕΚ, αλλά και το «μπράβο ΑΕΚ» και το «ήταν ανώτεροι – καλύτεροι από μας» που έγραψε στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Και μη μου θυμίσει κάποιος τη φωτογραφία του σε κλαμπ οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, τη θυμάμαι πολύ καλά. Αυτό δεν αλλάζει τη τίμια στάση του και την υπέροχη κίνησή του και την αναγνώρισή του στην ΑΕΚ… Μακάρι να το καταλάβουν και να παραδειγματιστούν από τον Αργεντινό!

Υγ2: Εξαιρετικός ο Μάνταλος, εκπληκτικός ο Τζιμπούρ, σούπερ τα στόπερ (και οι δυο, Άρθο και Κολοβέτσιος). Και οι υπόλοιποι μια χαρά, απλά οι συγκεκριμένοι ήταν λίγο πάνω απ’ όλους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...