Μία από τα ίδια...

Μία από τα ίδια...

Μία από τα ίδια...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν νίκησε σε ακόμη ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και το μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, για να δούμε αν έστω ήταν η τελευταία! Ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι επί Στραματσόνι αποτυγχάνει να νικήσει(λιγότερο από 50% το ποσοστό νικών του Ιταλού), αποτυγχάνει απόψε απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, ο οποίος με την... ανοησία του Τζιόλη στο 20' και το τακτικό λάθος στην αρχή της επανάληψης που έφερε το γκολ του Μπεργκ, επί της ουσίας του «χαρίζει» το παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» μετά την Νέα Σμύρνη και την γκέλα με τον Πανιώνιο, απογοήτευσαν ξανά με την συνολική τους εικόνα, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Απέναντι σε μία ομάδα που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, το «τριφύλλι» δεν δημιούργησε πάνω από δύο καλές φάσεις στα καρέ του Γλύκου. Το γκολ του Μπεργκ μετά την έξοχη ασίστ του Λέτο(η συνεργασία των δύο είναι... όαση στην προβληματική δημιουργία του Παναθηναϊκού) και το δοκάρι του Σουηδού στο 79΄ήταν οι μοναδικές στιγμές που οι «πράσινοι» απείλησαν.

Από το υπέροχο 1-1 του Χαρίση και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός αναλώθηκε σε σέντρες από αριστερά και δεξιά, σέντρες χωρίς στόχο, σέντρες... ότι πρέπει για το κεφάλι του Μαλέζα και τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του Τζαβέλλα που ήταν και ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και αδικεί τον εαυτό του με τους αστείους τσαμπουκάδες σε κάθε φάση.

Ο Στραματσόνι για ένα τέταρτο έπαιξε μόνο με τον Ζέκα στο κέντρο και τους Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Καλτσά, Λέτο, Μπεργκ από την μέση και μπροστά σε ένα 4-1-3-2 που ήταν 4-1-5 σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, η εικόνα της ομάδας του παρέπεμπε σε μία ομάδα αδούλευτη όταν το πράγμα στραβώνει, χωρίς εναλλακτικό πλάνο παρά μόνο τα γεμίσματα.

Ο Παναθηναϊκός αν συνεχίσει να τα περιμένει όλα από τις συνεργασίες των δύο επιθετικών του και όχι να τους τροφοδοτεί μέσα στο «κουτί» για να τελειώνουν φάσεις, θα έχει μεγάλο πρόβλημα ενόψει της συνέχειας. Ο Ιταλός, μάλιστα, για κάποιον λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, δεν έκανε ποτέ την τρίτη του αλλαγή και έκαψε στο ζέσταμα τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο αλλά και τον Ρόμπιν Λουντ που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον αρνητικό απόψε και χωρίς καθαρό μυαλό Βιγιαφάνιες.

Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στην βαθμολογία, παραμένει χωρίς νίκη στα πλέι-οφ και συνεχίζει το αδιανόητο σερί για το μέγεθος του, ένα σερί που τον θέλει να μην επικρατεί απέναντι σε καμία ομάδα της πρώτης πεντάδας μέχρι στιγμής. Η πρωτιά έγινε δύσκολη υπόθεση και όπως όλα δείχνουν θα έρθει μόνο με δέκα πόντους και... πάνω στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.

Διόλου εύκολο. Όπως έστρωσαν, όμως, οι «πράσινοι» ας κοιμηθούν σε μία μαρτυρική χρονιά που δεν λέει να γυρίσει το χαρτί με τίποτα και για κανέναν λόγο... Τουλάχιστον η παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα που φέρνει στο μύαλο όλων άλλες εποχές του Παναθηναϊκού και η επιστροφή της 13 στην θέση, φτιάχνει λίγη την όλη κατάσταση, με τον Βραζιλιάνο να έχει... άπειρη δουλειά μπροστά του σε όλα τα επίπεδα...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 5, Μέστο 5, Νάνο 5, Μολέδο 6, Ταυλαρίδης 6, Ζέκα 5, Αμπέντ 3, Βιγιαφάνιες 4, Κουτρουμπής 5, Μπεργκ 7, Λέτο 6, Μπουμάλ 4, Καλτσάς(-)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.