Forza Palermo!

Gazzetta team
Forza Palermo!

bet365

Η Παλέρμο νίκησε 3-2 την Ελλάς Βερόνα και έμεινε στην Serie A. Υποβιβάστηκε η Κάρπι, addio με γκολ για Ντι Νατάλε, Κλόζε.

Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις αμέτρητες αλλαγές προπονητών, η Παλέρμο κατάφερε κάτι που ήταν απίθανο και την τελευταία αγωνιστική παρέμεινε στην Serie A. Οι Rosanero νίκησαν 3-2 την υποβιβασμένη Βερόνα στην Σικελία και αφού έκαναν φινάλε με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές πανηγύρισαν την παραμονή, με την Ελλάς και τις νεοφώτιστες, Φροζινόνε και Κάρπι να υποβιβάζονται.

Στο σκορ άνοιξε στο 28' με το δυνατό σουτ του Φράνκο Βάσκες το οποίο δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Γκολίνι και στο 35' οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Μοργκανέλα της Παλέρμο έριξε αγκωνία και χτύπησε τον Βσόλεκ, ο οποίος αντέδρασε όμως ο Ιράτι απέβαλλε και τους δύο, με το πρώτο μέρος να τελείωνει με 1-0. Στο 49' ο Βιβιάνι ισοφάρισε με σουτ και έκανε το 1-1 και εκείνη τη στιγμή οι Σικελοί υποβιβάζονταν αφού η Κάρπι προηγούνταν από το ημίχρονο εκτός έδρας της Ουντινέζε. Ευτυχώς για την ομάδα του Μπαλαρντίνι, που γλίτωσε από τα δοκάρια των Πατσίνι και Ιονίτα, ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Μαρέσκα ύστερα από εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Ρισπόλι (2-1). Στο 64' ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρισπόλι έκανε το 3-1 και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει κόντρα σε 39 διαφορετικές ομάδες στην ιστορία της Serie A. Ο πρώην άσος της Παλέρμο, Ερος Πιζάνο, σκόραρε ύστερα από φάουλ, όμως το 3-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και οι Σικελοί πανηγύρισαν έξαλλα την παραμονή στην κατηγορία.

4άρα η Φιορεντίνα στο «αντίο» Κλόζε
Στο Olimpico η Λάτσιο υποδέχθηκε τη Φιορεντίνα και ήθελε τη νίκη για να κλείσει όμορφα η 5ετία του Μίροσλαβ Κλόζε στη Ρώμη. Το γκολ του Λούλιτς στο 2' από κοντά, μετά την εκτέλεση κόρνερ και την ανεπιτυχή προσπάθεια του Αστόρι να διώξει, έδωσε την εντύπωση ότι οι Λατσιάλι θα κάνουν κάτι καλό αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική για αυτούς... Οι Βιόλα βγήκαν μπροστά, πίεσαν, έκαναν ευκαιρίες και στο 31' ισοφάρισαν με το σουτ του Βεσίνο (1-1). Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έχασε ευκαιρία με τον Ζάρατε και στο 40' ο Μπερναρντέσκι εκμεταλλεύτηκε τον... ύπνο των Μπίσεβατς-Χεντιλέτι και έκανε το 1-2. Μέχρι να καταλάβουν οι Ρωμαίοι τι έγινε, ήρθε και το 1-3 στο 45' από την ωραία προσπάθεια του Τέγιο.

Οι Τοσκανοί μπήκαν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη, έχοντας οριζόντιο δοκάρι στο 49' σε σουτ του Μπερναρντέσκι, για να αντιδράσει στη συνέχεια η Λάτσιο και να πλησιάσει στο γκολ με τους Κεϊτά και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Δεν το έκαναν όμως και στο 70' οι Βεσίνο-Μάτι Φερνάντες συνεργάστηκαν ωραία και ο πρώτος τελείωσε τη φάση για το 1-4! Λίγα λεπτά μετά, στο 74', οι Λατσιάλι κέρδισαν πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλόζε, για να μειώσει σε 2-4 και να αποθεωθεί από τους τιφόζι των Ρωμαίων! Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν κι άλλο, είχαν κάποιες καλές φάσεις αλλά το σκορ δεν άλλαξε, με την Φιορεντίνα να ολοκληρώνει τη σεζόν με μια επιβλητική νίκη στο Olimpico.

Γκολ στο «αντίο» ο Ντι Νατάλε, έπεσε η Κάρπι
Σε ένα ματς στο οποίο έβαλε τέλος στη μυθική καριέρα του ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, ο οποίος σκόραρε, η Κάρπι επικράτησε εκτός έδρας (1-2) της Ουντινέζε, όμως υποβιβάστηκε στην Serie B μετά τη νίκη της Παλέρμο. Στο 36' ο Φελίπε έκανε πέναλτι στον Λαζάνια και ο Βέρντι το μετέτρεψε σε γκολ και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος εκτέλεσε μέσα από την περιοχή (0-2). Ενδιάμεσα από τα δύο γκολ ο Σιρίλ Τερό άφησε τους Friuliani με δέκα παίκτες αποβλήθηκε προφανώς γιατί είπε κάτι στον διαιτητή. Ο Ντι Νατάλε μπήκε στο 79' και μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να σκοράρει αφού ο Βίντμερ ανατράπηκε από την επαφή με τον Πορκάρι και ο Τοτό ευστόχησε από την βούλα για το γκολ Νο209 στην Serie A (1-2).

 

SERIE A Τελευταία Νέα