Adios από Χετάφε, Ράγιο! (vid, pics)

Gazzetta team
Adios από Χετάφε, Ράγιο! (vid, pics)

bet365

Η αδιάφορη Μπέτις έπαιξε για τη... Χιχόν, επικράτησε 2-1 της Χετάφε και την έστειλε στη Segunda, μαζί με Ράγιο, Λεβάντε! Τεράστια νίκη σωτηρίας η Σπόρτινγκ!

Μπορεί η Μπέτις να είχε εξασφαλίσει την παραμονή της, ωστόσο τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Μπενιτο Βιγιαμαρίν, αφού η Χετάφε με διπλό θα κρατούσε θέση στην Primera! Ωστόσο, οι Σεβιγιάνοι... έπαιξαν για τη Χιχόν, επικράτησαν 2-1 και καταδίκασαν σε υποβιβασμό την αντίπαλό τους! Βέβαια, η Χετάφε το πάλεψε, αλλά φωνάζει σωστά για τη διαιτησία και ειδικά η φάση του πέναλτι για το δεύτερο γκολ. Ο Πατσέγια στο 56' άνοιξε το σκορ και στο 73' από την άσρπη βούλα ο Ρούμπεν Κάστρο πέτυχε το 2-0. Η Χετάφε που έμεινε με δέκα παίκτες στο 75' εξαιτίας της αποβολής του Μπουεντια κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Πίεσε, προσπάθησε για κάτι περισσότερο, μάταια όμως...


Την ίδια ώρα η Χιχόν έκανε το καθήκον της, αφού κέρδισε 2-0 τη Βιγιαρεάλ και πήρε μια... τρελή παραμονή! Πολύ δυνατό ξεκίνημα, αφού μόλις στο 8' ο Γιόνι άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και κάποιες καλές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 79' από τον Σέρχιο Αλβάρες που διαμόρφωσε το 2-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπέτις χάρισε τη σωτηρία! Απίθανο σκηνικό μετά το τελευταίο σφύριγμα, όταν χιλιάδες οπαδοί της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Μολινόν για να πανηγυρίσουν!

Το κλίμα στο Βαγιέκας... παγωμένο, άλλωστε τα όσα εξελίχθηκαν μέσα στην εβδομάδα προκάλεσαν κλίμα δυσπιστίας. Ο Πάκο Χέμεθ τόνισε πως όλοι έχουν καθαρή τη συνείδησή τους, η Ράγιο κέρδισε 3-1, αλλά παραμονή δεν ήρθε εξαιτίας της... Μπέτις. Στο 12' ο Πάμπλο πέτυχε το 1-0 και στο 23' ο Χοθαμπέντ πέτυχε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 60' με πέναλτι του Βέρθα. Η Ράγιο πήρε τη νίκη με τέρμα του Φέντορ στο 73'.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα