Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ από το 20' έπαιζε με 10 (κόκκινη Τζιόλης), Ζάιρο και Ροντρίγκες αποχώρησαν τραυματίες, αλλά ήταν επτάψυχος και πήρε με την γκολάρα του «βιονικού» Χάρη Χαρίση πολύτιμο βαθμό (1-1) από τον προβλέψιμο Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο! Αποδοκιμασίες για τους «πράσινους» στο φινάλε...

Έτσι έπαιξαν

Ο Αντρέα Στραματσόνι μετά την κακή εμφάνιση στην Νέα Σμύρνη και την ειδική διαχείριση που πρέπει να κάνει κάθε προπονητής στα πλέι-οφ, έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Εβανζελίστα και Λουντ εκτός, Αμπέντ και Ταυλαρίδης εντός. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μέστο και ο Μολέδο μαζί με τον Ταυλαρίδη δίδυμο στα στόπερ.

Ο Κουτρουμπής σε ρόλο αμυντικού μέσους και εσωτερικοί οι Ζέκα και Αμπέντ. Ο Βιγιαφάνιες σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-2 σε ρόμβο ο Λέτο με τον Μπεργκ. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Γλύκος υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου», δεξί μπακ ο Κίτσιου, αριστερό ο Λέοβατς και ο Μαλεζάς με τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Τζιόλης και Τσίμιροτ τα αμυντικά χαφ, με τον Χαρίση μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο.

Δεξί «φτερό» ο Ροντρίγκες, αριστερό ο Μακ και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Τρεις πρωταγωνιστές και... αυτό ήταν!

Ένα ντέρμπι, ένα ημίχρονο, τρεις πρωταγωνιστές και δύο σούπερ καθοριστικές φάσεις για την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, μπήκε πιο δυνατά και στο 9' είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή. Ο Μπεργκ, όμως, αυτή την φορά δεν έκανε το... σύνηθες, ο Γλύκος απόκρουσε καταπληκτικά το τετ-α-τετ και κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ. Σε αυτούς τους δύο γρήγορους πρωταγωνιστές ήρθε να προστεθεί στο 20' και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Με ένα μαρκάρισμα αχρείαστο στην μεσαία γραμμή και... too much για την ποδοσφαιρική του ιδιοσυγκρασία είδε την κόκκινη κάρτα, άφησε τον «δικέφαλο» με δέκα και έδωσε από το... πουθενά το αριθμητικό πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό.

Έναν Παναθηναϊκό που θα περίμενε κανείς να κυριαρχήσει πάνω στο χορτάρι, να πιέσει τον αντίπαλο, να δημιουργήσει, να δείξει ότι έχει τον τρόπο να πάρει το «δώρο» των φιλοξενούμενων. Καμία σχέση. Το «τριφύλλι» εμφάνισε ξανά προχειρότητα στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου, δεν είχε λύσεις, δεν είχε φαντασία, δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από τους παίκτες του άξονα στο δημιουργικό κομμάτι και ο ΠΑΟΚ που έκανε απλά τα απαραίτητα και με αυτοσυγκέντρωση, αλληλοκαλύψεις και συνοχή κράτησε εύκολα το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

«Χ»αρούμενος ο ΠΑΟΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για τον Παναθηναϊκό! Με τον... κλασσικό τρόπο των τελευταίων παιχνιδιών, δηλαδή με μια συνεργασία του Λέτο με τον Μπεργκ, το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ στο 46' με τον Σουηδό στράικερ και έδειχνε να κάνει την ζωή του πιο εύκολη ενόψει της συνέχειας του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ, όμως, τιμώρησε την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων και τρία λεπτά αργότερα μια φοβερή σουτάρα του Χαρίση έφερε το παιχνίδι στα ίσια! Το ματς και πάλι από την... αρχή, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας και να πιέζει.

Ο Στραματσόνι έριξε στο ματς Μπουμάλ και Καλτσά, μετά το 78' έπαιξε με τον Ζέκα μοναδικό χαφ, τρεις εξτρέμ μπροστά του(Μπουμάλ, Καλτσάς, Βιγιαφάνιες) και δύο επιθετικούς(Λέτο, Μπεργκ) σε μια διάταξη 4-1-3-2 αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν... μονόπατος και προσπαθούσε να απειλήσει μοναχά με σέντρες! Η άμυνα του ΠΑΟΚ «καθάριζε» χωρίς δυσκολία και είναι ενδεικτικό της επιθετικής γύμνιας του Παναθηναϊκού, το γεγονός πως η μοναδική καλή στιγμή για το 2-1 ήρθε με τον Μπεργκ στο 77'.

Ο Ιταλός τεχνικός... ξέχασε την τρίτη αλλαγή, ο Ίβιτς έβλεπε τους δέκα παίκτες του να λειτουργούν σαν «στρατιωτάκια» και ο ΠΑΟΚ κράτησε μέχρι τέλους έναν βαθμό που όπως ήρθε του κάνει για νίκη!

MAN OF THE MATCH: Γιώργος Τζαβέλλας. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως σε κάθε μονομαχία ψαχνόταν για... μανούρα, συνηθισμένα πράγματα δηλαδή για εκείνον, ο Έλληνας στόπερ του ΠΑΟΚ έκανε σπουδαίο παιχνίδι απόψε στην Λεωφόρο. Έβγαινε πρώτος στις περισσότερες μπάλες, είχε καίριες επεμβάσεις μέσα στην περιοχή και έδωσε πολλές λύσεις στην πίεση που δέχθηκε η άμυνα του «δικεφάλου» από τον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός ήταν... όαση για την δημιουργία του Παναθηναϊκού. Δεν είναι τυχαίο πως και στις τρεις καλές φάσεις της ομάδας του είναι πρωταγωνιστής. Ανοίγει το σκορ με υπέροχο διαγώνιο τελείωμα και θα μπορούσε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στο «τριφύλλι» με ωραία κίνηση και δυνατό σουτ στο 77' αλλά η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μεντί Αμπέντ. Σε ακόμη ένα φετινό παιχνίδι κινήθηκε σε ρηχά νερά. Δεν έχει καμία σχέση με τον εξαιρετικό «box to box» μέσο που βλέπαμε πριν δύο χρόνια. Αρκετά λάθη με την μπάλα, μηδενική προσφορά στην ανάπτυξη του «τριφυλλιού».

Η ΓΚΑΦΑ: Με μία ενέργεια δυσανάλογη της εμπειρίας και της αξίας του, ο Αλέξανδρος Τζιόλης άφησε τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο από το πρώτο εικοσάλεπτο, αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Ο διεθνής μέσος πήγε με τις τάπες πάνω στο καλάμι του Ζέκα σε μία φάση στο κέντρο του γηπέδου και αποβλήθηκε ορθά από τον διαιτητή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κύζας χρησιμοποιεί το γράμμα του νόμου για το σκληρό μαρκάρισμα του Τζιόλη και σωστά του δείχνει απευθείας κόκκινη. Από κει και πέρα έκανε αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο και είχε αρκετές ακατανόητες υποδείξεις σε μονομαχίες των παικτών. Χωρίς λάθη οι επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες αλλά είχε... απαντήσεις ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η τρομερή γκολάρα του Χαρίση σε συνδυασμό με την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Ίβιτς(μοναδική εξαίρεση το γκολ του Παναθηναϊκού) έφεραν το ματς στο 1-1 και φυσικά κερδισμένος της αναμέτρησης είναι ο «δικέφαλος». Οι «πράσινοι» αν και για 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω, αν και με συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ανέπάφη την εστία τους στο 1-0 και στην συνέχεια μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γλύκου, προβληματίζοντας ξανά με την εικόνα τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα