Λα Κορούνια - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Gazzetta team
Λα Κορούνια - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

bet365

Με δύο γκολ του Ρονάλντο η Ρεάλ νίκησε εκτός την Λα Κορούνια (0-2) όμως ο τίτλος πήγε στην Μπαρτσελόνα. Focus στον τελικό του Champions η ομάδα του Ζιντάν.

Οι Merengues έκαναν το καθήκον τους, όμως γνώριζαν εδώ και μέρες ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί το θαύμα και να πάρουν τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική μέσα από τα χέρια της Μπάρτσα. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έφτασε τις 12 σερί νίκες στην La Liga -κάτι που είχε να συμβεί από το 2010 και είναι η πρώτη που το κάνει- όμως τερμάτισε ξανά πίσω από τους Καταλανούς και πλέον συγκεντρώνεται στο τελευταίο ματς της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από τον τελικό του Champions League κόντρα στην Ατλέτικo στο Μιλάνο.

Μόλις στο 7’ άνοιξε το σκορ η Ρεάλ, όταν ο Μπέιλ μπήκε από αριστερά, έδωσε στον Μπενζεμά και το σουτ του Γάλλου έγινε ασίστ για τον Ρονάλντο, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο επόμενο κομμάτι του ματς όμως οι φάσεις δεν υπήρχαν, μέχρι να έρθει το δεύτερο γκολ. Στο 25’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-2 μέσα σε διαμαρτυρίες των Γαλιθιάνων για φάουλ του Μπέιλ στον Αρίμπας το οποίο δεν υπήρξε ποτέ. Τρία λεπτά αργότερα ο CR7 θα μπορούσε να έχει κάνει χατ-τρικ όμως αφού έφυγε σωστά και έκανε εξαιρετικό κοντρόλ το πλασέ του πήγε στο κάθετο δοκάρι ενώ στο 34’ μετά το αριστερό σουτ του η μπάλα πήγε στο οριζόντιο. Ο Μπενζεμά λίγο νωρίτερα είχε δει τον Πλετίκοσα να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι και στο 36’ απείλησε για πρώτη φορά η Ντεπορτίβο με το αριστερό του Καρτάμπια που πέρασε έξω.

Δεν κατέκτησε τρόπαιο στην Ισπανία. Θα κλείσει, όμως, τη φετινή χρονιά με το ευρωπαϊκό η Ρεάλ Μαδρίτης; Σε απόδοση 1.75 στην Mybet να σηκώσουν οι Μαδριλένοι το τρόπαιο.

Με το σκορ στο ματς της Γρανάδα να έχει γίνει γνωστό, ο ρυθμός του ματς στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση και ο Ζιντάν δεν είχε λόγο να ρισκάρει περισσότερο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη στιγμή που είχε χάσει και το Χρυσό Παπούτσι. Ο Κέιλορ Νάβας σταμάτησε το σουτ του Λούκας και στο 65’ ο Σίντνεϊ απείλησε με σουτ έξω. Στο 72’ η Ντεπορτίβο έχασε την καλύτερη ευκαιρία της με τον Ρομπέρ να κάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Κοσταρικανό keeper της Ρεάλ να αποκρούει με τα πόδια. Στο τελευταίο κομμάτι της επανάληψης η Ρεάλ κράτησε μπάλα και είχε καλές στιγμές με Ισκο (79’) και Χάμες (87’) όμως το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα