Γιαννακόπουλος: «Πρωτάθλημα και Ευρώπη με την Σπάρτη!»

Gazzetta team
Γιαννακόπουλος: «Πρωτάθλημα και Ευρώπη με την Σπάρτη!»

bet365

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο στην Σπάρτη και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, ενώ έθεσε και τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς και όχι μόνο...

Τον απολογισμό των τελευταίων χρόνων αλλά και τα πλάνα για την επόμενη μέρα της ΑΕ Σπάρτη στις επαγγελματικές κατηγορίες παρουσίασε η διοίκηση των Πρωταθλητών, παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μενελάιον».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου:
Καλησπέρα σας,
Κοιτάζοντας όλους εσάς και έχοντας στο μυαλό μου τα όσα έχουν προηγηθεί σκέφτομαι πως ξεκινήσαμε μαζί μια προσπάθεια από το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα και φτάσαμε να προετοιμαζόμαστε για τη Football League. Θέλω λοιπόν σήμερα αφού σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας να κάνουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων αυτής της 3ετιας και να σταθούμε στα σχέδια και το όραμα μας για το μέλλον της Σπάρτης ως ομάδα αλλά και πολύ περισσότερο την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Δημήτρη Νικόλαρο που με ενέπνευσε και αναζωπύρωσε τη φλόγα που καίει για την ομάδα μου από την ημέρα που γεννήθηκα.

Τον κύριο Γιάννη Βουζιώτη ο οποίος με προσωπικό κόστος αφήνοντας πίσω τη δουλειά του και τις προσωπικές του υποχρεώσεις αφιέρωσε ατελείωτες ώρες για την ομάδα.

Τον κύριο Απόστολο Παύλου που κατάφερε να μην ξεφύγουν τα οικονομικά μας δεδομένα και να έχουμε μια πετυχημένη και αποτελεσματική διαχείριση. Μάλιστα, μέσα από τις σωστές επιλογές καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο με μικρότερο μπάτζετ από συλλόγους όπως ο Παναργειακός.

Τον κύριο Δημήτρη Καρρά για τις προσωπικές θυσίες του, όπως και την εξαιρετική επιλογή των αθλητών μας. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τον χώρο και είχε τεράστια συνδρομή στην επιτυχία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους κυρίους Δημήτρη Μπάρδη, Άρη Γιαννακόπουλο, Μπάμπη Σκούρο, Αντώνη Μαλεπιτζή και Νίκο Γιαννακόπουλο αλλά και όλους τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που βρίσκονταν στο πλευρό της ομάδας και συνέβαλλαν τα μέγιστα, ο καθένας με τον τρόπο του, στην επίτευξη των στόχων μας.

Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα που στάθηκε αρωγός στην μεγάλη και επιτυχημένη πορεία της ομάδας με αποκορύφωμα την άνοδο στην Football League.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης για τη συνεργασία τον πρώην Δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο και τον νυν Βαγγέλη Βαλιώτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε είτε προφορικά, είτε με επιστολές πως θα σταθεί δίπλα μας στο θέμα του γηπέδου.

Τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτη Καρρά για την στήριξη που παρείχε σε όλα τα επίπεδα. Όλους τους χορηγούς που ενίσχυσαν την ομάδα, τους οποίους εύχομαι να έχουμε πάλι κοντά μας.

Για τον απολογισμό: «Πριν από περίπου ένα χρόνο στις 14ης Ιουνίου 2015 πετύχαμε την πρώτη μας μεγάλη επιτυχία με την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μετά το μπαράζ του Περιστερίου και την μεγάλη ανατροπή με την Κυπαρισσία (από 0-2 σε 3-2) όλη η Σπάρτη γιόρτασε. Χιλιάδες είχαν έρθει στο Περιστέρι, πολύ περισσότεροι γιόρτασαν στην πλατεία της πόλης μας.

Για εμάς βέβαια οι πανηγυρισμοί σταμάτησαν την επομένη κιόλας μέρα, όπου ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το επόμενο μας βήμα για την άνοδο στη Football League. Συνεχίσαμε δυναμικά τον προγραμματισμό δίχως εκπτώσεις. Με το ίδιο ζήλο και πάθος, κινηθήκαμε μεθοδικά χωρίς τυμπανουκρουσίες και πολλά λόγια. Ακούσαμε τις εισηγήσεις του προπονητή μας Σωτήρη Αντωνίου και δημιουργήσαμε μια ομάδα που πρωταγωνίστησε ξανά.

Έτσι στις 24 Απριλίου πανηγυρίσαμε στο Λουτράκι την κατάκτηση του τίτλου και χιλιάδες κόσμου βρέθηκε, ένα χρόνο μετά, ξανά στην πλατεία της Σπάρτης για να πανηγυρίσει τη νέα επιτυχία. Μακάρι κάθε χρόνο μετά από σκληρή δουλειά το ραντεβού μας να γίνεται στην πλατεία για να γιορτάζουμε επιτυχίες.
Αυτά λοιπόν έχουμε πετύχει όλοι μαζί μόλις μέσα σε μια τριετία. Τώρα όμως ξεκινάνε όλα. Από την πλευρά μου έχω τεράστιο όραμα όπως και όλοι εσείς για την πόλη μας και θέλω να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου. Ξέρετε πως είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί αλλά εδώ είναι το σπίτι μου και όλο αυτό που συμβαίνει είναι ένα παιδικό όνειρο, κάτι που σκεφτόμουν από πολύ παλιά. Έβλεπα τόσες ομάδες Παγκοσμίως να χρησιμοποιούν τ΄ όνομα μας (Σπάρτα Πράγας, Σπάρτα Ρότερνταμ και τόσες ακόμη είναι γύρω στις 20) και εμείς να μην έχουμε τίποτε. Βλέπεις μετά το παράδειγμα της Λέστερ και λες γιατί όχι; Το όραμα και ο στόχος μας δεν είναι η Α’ Εθνική αλλά και η Ευρώπη. Δεν μπορεί να λείπουν οι Σπαρτιάτες από εκεί».
Για τον στόχο και το project: «Σε αυτό το σημείο θέλω να σας αναλύσω τη σκέψη μου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μέρος του πλάνου μας, είναι ένα άθλημα πολύ κοντά στην κοινωνία. Μέσα από τον αθλητισμό λοιπόν πιστεύω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε και πολλά άλλα πράγματα που αφορούν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη μας. Για αυτό θέλω να πω δύο πράγματα για κάποια project που έχω στο μυαλό μου. Κινήσεις που μπορούν να αποφέρουν έσοδα στην κοινωνία μας και θέσεις εργασίας.

1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
Θέλουμε να δημιουργήσουμε (κατασκευάσουμε) ένα θεματικό πάρκο ανάλογο του «χωριού του Αστερίξ» στο Παρίσι με θέμα τον Λεωνίδα και τους 300. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη του πολιτισμού και της ανεκτίμητης κληρονομιάς των προγόνων μας και πολλές θέσεις εργασίας.

2) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός τεράστιου και υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου για την ανάπτυξη όλων των αθλητών της Πελοποννήσου αλλά και όχι μόνο. Τι θέλω να πω; Βλέπουμε ομάδες από τις βόρειες χώρες να επιλέγουν για την προετοιμασία τους κέντρα στη Νότια Ιταλία και Ισπανία. Λογικό, αφού στην Ελλάδα δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Ε, αυτό θα το αλλάξουμε και θα τους «αναγκάσουμε» να έρθουν στη Λακωνία.

3) ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΕΞΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα κέντρο ευεξίας για τους ηλικιωμένους. Ας τους απλώσουμε το χέρι και ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Ξέρετε πόσοι Σκανδιναβοί θα ήθελαν να ζήσουν τα τελευταία τους χρόνια στην Ελλάδα;

4) CAMP SECURITY

Παράλληλα, βλέπουμε πως ταξιδεύουν πολλοί συμπατριώτες μας στο Ισραήλ προκειμένου να πάρουν άδεια πιστοποίησης σε θέματα ασφαλείας. Θα φτιάξουμε ένα camp που θα παρέχει την καλύτερη εκπαίδευση και τεχνογνωσία σε αυτά τα θέματα και τη δυνατότητα επαγγελματικής πιστοποίησης. Δε νομίζω πως υπάρχει καταλληλότερο μέρος από την Σπάρτη να συμβεί αυτό.

5) ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Θεωρώ αδύνατο να μην έχει η Σπάρτη ένα αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ιστορίας της και των προγόνων μας.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα σχέδια μας για το μέλλον. Για να καταφέρουμε όμως να τα κάνουμε πράξη υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα. Θα πρέπει να συνεργαστούμε. Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος και ιδιωτική πρωτοβουλία να γίνουμε ένα κομμάτι και να πορευτούμε μαζί. Μην προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου αλλά να συνεργαστούμε. Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες που δεν προχωρούν λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων. Οι Λάκωνες θα τους δείξουμε πως γίνεται με άλλο τρόπο. Η περιοχή μας έχει παραμεληθεί διαχρονικά, θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι το σήμα κατατεθέν των Ελλήνων. Ας προσπαθήσουμε μέσω του αθλητισμού να προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα μας οδηγήσουν σε ουσιαστικά βήματα προόδου.
Η άνοδος της Σπάρτης εκτός από χαρά και ικανοποίηση φέρνει μαζί της και μια μεγάλη προοπτική εξέλιξης σε διάφορους τομείς. Χρειάζεται όμως η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου και των τοπικών Αρχών.

Εδώ θέλω να σταθώ σε κάποια ζητήματα και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους…
Ειπώθηκε σε δύο διαφορετικά δημοτικά συμβούλια ότι:
«Ο Γιαννακόπουλος ήρθε ως άλλος Κοσκωτάς»
«Δεν θα φτιάξουμε γήπεδο για να το εκμεταλλεύεται ο καπιταλιστής Γιαννακόπουλος»…
Ειλικρινά σας μιλάω έτσι δεν πάμε πουθενά.
Ενημερωτικά σας λέω τα εξής: Έχω δαπανήσει 550.000 ευρώ για την ομάδα.
Δεσμεύομαι λοιπόν ότι εφόσον προχωρήσει το θέμα του γηπέδου, ότι ΟΛΑ και το τονίζω ΟΛΑ τα πιθανά κέρδη από την εκμετάλλευση του γηπέδου θα επενδύονται είτε στην ομάδα, είτε στις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών.

Η Σπάρτη είναι ομάδα με έδρα την Σπάρτη. Εδώ είναι το σπίτι μας. Και μαζί με τους χιλιάδες Σπαρτιάτες και όλους τους Λάκωνες θέλουμε να τη δούμε να παίζει σ’ ένα γήπεδο που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ένα γήπεδο που θα μπορεί να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκά παιχνίδια ακόμη και διεθνείς διοργανώσεις.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ήδη έχει ανατεθεί σε τεχνικό γραφείο η μελέτη για την κατασκευή γηπέδου στο Σαϊνοπούλειο. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί η μελέτη στην Περιφέρεια ώστε να υπάρξουν εξελίξεις για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του project μας. Πιστεύουμε στην βοήθεια αλλά και την έμπρακτη στήριξη όλων των φορέων (του Δήμου και της Περιφέρειας) αλλά και του κόσμου μας για να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο – στολίδι και να αναπτύξουμε τις υποδομές μας σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Καταλαβαίνετε όλοι ποια είναι το οφέλη (εμπορικές χρήσεις, εκατοντάδες θέσεις εργασίας) για την περιοχή μας αν το καταφέρουμε.

Επίσης, γνωρίζουμε πως θα χρειαστούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό γήπεδο Σπάρτης προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Ο Δήμος ξέρει καλά τι χρειάζεται να γίνει και αναμένουμε τις προτάσεις του προκειμένου να δρομολογηθούν και οι όποιες εξελίξεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ομάδα και την πόλη.

Και θέλω να γνωρίζετε κάτι. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μετακόμισης της ομάδας σε άλλη πόλη πλην της Σπάρτης. Στην περίπτωση όμως που δεν προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα στο Δημοτικό Στάδιο, τότε θα αναγκαστούμε να στραφούμε σε άλλες επιλογές.

Η ΑΕ Σπάρτη θα δώσει επίσης μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες και στα τμήματα υποδομής με γνώμονα πάντα την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Πριν από μερικές εβδομάδες η ομάδα Νέων μας κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ενώ και η ομάδα Παίδων στέφθηκε Πρωταθλήτρια δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον. Το όραμα μας είναι η προώθηση νεαρών αθλητών αλλά κυρίως του σπαρτιάτικου ταλέντου στην ανδρική ομάδα αλλά και στις Εθνικές ομάδες μας.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Γύθειο (για Ολυμπιακό) και στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική και να συγχαρώ τη γυναικεία ομάδα «Καρυάτιδες» για την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε φέτος και που την έφερε μια ανάσα από την άνοδο της στη Β’ Εθνική.

Μετά τον κύριο Γιαννακόπουλο, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΕ Σπάρτη, Γιάννης Βουζιώτης: «Θέλω να μιλήσω για την τελευταία διετία που βρίσκομαι στο τιμόνι της Σπάρτης. Ευχαριστώ όλους του συνεργάτες μου. Η χρονιά ξεκίνησε 12 Αυγούστου και αναλάβαμε να τρέξουμε την ομάδα. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα και τρέξαμε να κλείσουμε ποδοσφαιριστές και να κατέβει η ομάδα για να πάμε στη Γ’ Εθνική. Βασικός παράγοντας ήταν οι τοπικοί επιχειρηματίες της πόλης και μας βοήθησαν. Δώσαμε τα πάντα για να επιτύχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κύριο Γιαννακόπουλο για την τιμή που μου έκανε».
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος, Απόστολος Παύλου, υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη και ευεργέτη της ομάδας για την εμπιστοσύνη του. Όλους τους συνεργάτες που είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε και έβαλαν την ξεχωριστή πινελιά τους. Από εκεί και πέρα, οι προκλήσεις είναι μεγάλες για τη νέα σεζόν. Δεν έχω μάθει να λέω πολλά λόγια. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας. Έκανε το γήπεδο απόρθητο φρούριο. Είχαμε μόνο νίκες και δύο ισοπαλίες που ήρθαν στο τέλος της αναμέτρησης. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους».

Ο Ηλίας Κατσογιάννης, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούσαν το γήπεδο: «Όλο αυτό το διάστημα που είμαι εδώ, με έχουν αγκαλιάσει όλους και ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που βοηθούν. Αν δεν υπήρχαν οι επιτυχίες της τελευταίας διετίας δεν θα ήμουν και εγώ εδώ.
Θέλω να μιλήσω για κάποια θέματα που αφορούν την ομάδα και την πόλη. Το όνομα της Σπάρτης εκτός από το ότι είναι από τα κορυφαία, είναι αναξιοποίητο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό σε διάστημα ενός μήνα, αλλά θέλει μία διαδικασία που θέλει χρόνο αλλά είμαι βέβαιος πως μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι το καλύτερο στοιχείο από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια. Εν τάχει ο στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την ομάδα και με την ιστορία της πόλης και του λαού. Θέλουμε να αλλάξουμε το λογότυπο έτσι ώστε να έχει στοιχεία που θα μπορούμε να διαφημίσουμε την πόλη. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς για να φέρουμε εκδηλώσεις, ανάπτυξη και έσοδα αλλά και να προωθήσουμε την περιοχή όσο περισσότερο γίνεται. Εγώ προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτό το κομμάτι με πυρήνα την ποδοσφαιρική ομάδα. Θέλουμε να γίνει πρεσβευτής του νομού και της περιφέρειας. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε και να γίνουμε το στοιχείο που θα συστρατεύσει όλες τις δυνάμεις. Είναι σημαντικές ,αλλά είναι εν υπνώσει. Στόχος είναι να ξυπνήσουν γύρω από την ομάδα. Να συνεργαστούμε με το πανεπιστήμιο της πόλης.

Σαν άνθρωπος που έχω σπουδάσει είναι η απαραίτητη η παρουσία τους για να βοηθήσουν το έργο που ξεκινήσαμε. Θέλουμε με τις ακαδημίες τα ταλέντα της πόλης να υπηρετούν την ομάδα.
Στο θέμα του γηπέδου, όπως συνήθως, κάποιος είναι ο κακός στην ιστορία. Αυτός πρέπει να είμαι εγώ. Έχω αναλάβει να το τρέξω εκ μέρους της ομάδας και ήδη έχουν γίνει κάποια πράγματα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρω. Τα νέα χρονιά στόχος είναι το Δημοτικό Γήπεδο Σπάρτης να είναι η έδρα μας. Δεν είναι έτοιμο για τη Φούτμπολ Λιγκ ακόμα. Το τελευταίο μήνα έχουν γίνει συναντήσεις με τον Δήμαρχο όσο και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, πρώην Δήμαρχο και με όλους τους προϊσταμένους του Δήμου.

Ευχαριστώ όλους αυτούς για την καλή συνεννόηση. Θέλουν να κρατήσουν την ομάδα στην πόλη. Όλα αυτά είναι σε πρώιμο επίπεδο. Δεν έχει φτάσει εκεί που θα θέλαμε ακόμα. Δυστυχώς ο χρόνος πιέζει γιατί έτσι είναι οι κανονισμοί και οι ημερομηνίες που η διοργανώτρια θέτει.
Θέλουμε να μείνουμε εδώ. Το πότε και αν θα γίνουν οι κατασκευές δεν είναι ευθύνη της ομάδας. Η ομάδα δεν θα συμμετέχει σε τέτοιες συζητήσεις. Θα κάνει ό,τι της ζητηθεί αλλά θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα από τους άλλους φορείς.

Στενεύουν τα περιθώρια και είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε ενδεχόμενα και άλλα σημεία – πόλεις που θα φιλοξενήσουν την ομάδα. Προτεραιότητα είναι να μείνει η ομάδα στην πόλη. Δεύτερη επιλογή είναι να μείνει στο Νομό. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που δεν θα ήθελα να το συζητήσω καν. Πρέπει να ανοιχθούμε και στους άλλους Δήμους για να ξέρουμε αν θα μπορούσαν να μας φιλοξενήσουν. Παράλληλα με αυτό, υπάρχει τεράστιο πρότζεκτ που τρέχει. Λέγεται μόνιμο γήπεδο στολίδι για την πόλη την περιφέρεια και την Ελλάδα. Είναι στο Σαϊνοπούλειο ίδρυμα. Έγινε μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Τατούλη, την κ. Τζανετέα και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτή τη συνάντηση και τη δέσμευση που είχαμε σε προφορικό επίπεδο ότι θα σταθούν αρωγοί στα όνειρα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.
Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών. Δεσμευόμαστε και εμπράκτως πως για την ομάδα θέλουμε να μείνει για χρόνια στην πόλη. Ήδη έχει ανατεθεί σε τεχνική εταιρία της πόλης να γίνει η Μελέτη για το χώρο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και να κατασκευαστεί αυτή η εγκατάσταση για να αγωνιστεί η ομάδα σε όποια κατηγορία πρέπει. Στη συνέχεια να τελειοποιηθεί και να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκούς αγώνες ή της Εθνικής ομάδας».

Ο Δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Βαλιώτης ανέφερε από την πλευρά του: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε δημόσια την οικογένεια Γιαννακόπουλου για την προσφορά στην πόλη και το νομό Λακωνίας. Είναι μία προσφορά που δεν έχει κριτήρια οικονομικά, αλλά είναι προσφορά αγάπης. Άκουσα το όραμα του κ. Γιαννακοπουλου και για εμάς είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Με έκπληξη άκουσα ότι έγινε μελέτη στο Ξενία, κάτι που δεν γνώριζα. Θεωρώ πως πρέπει να το δούμε άμεσα, γιατί η μελέτη που αναθέσαμε είναι της τάξης 180.000 ευρώ. Πρέπει να βγάλουμε τη Σπάρτη από αυτή τη μιζέρια.
Στους δέκα μήνες είχα την τιμή σαν Δήμαρχος να υποδεχτώ την ομάδα της Σπάρτης σε δύο ανόδους. Ευελπιστώ και με την ωριμότητα που σας διακρίνει να είμαι ο Δήμαρχος που θα υποδεχτεί την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Η θητεία του Δήμου είναι πενταετής και δεν θέλω να βάλω και στόχο της Ευρώπης στην πενταετία. Αλλά όλος ο κόσμος ξέρει πως αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή.
Το γήπεδο της πόλης είναι σε αρχαιολογικό χώρο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά. Πέρυσι βγάλαμε άδεια για να παίξει στη Γ’ Εθνική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα