Παραίτηση με αιχμές στη FIFA

Gazzetta team
Παραίτηση με αιχμές στη FIFA

bet365

Ο επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Ντομένικο Σκάλα, παραιτήθηκε εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τον τρόπο που οι μεταρρυθμίσεις στην Ομοσπονδία στερούν από τις επιτροπές την ανεξαρτησία τους.

Μια ακόμα αποχώρηση στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αυτή τη φορά με καταγγελίες όχι για το παρελθόν, αλλά για το μέλλον. Ο Σκάλα αποχώρησε από τη θέση του στην εκτελεστική επιτροπή, ενοχλημένος από την δυνατότητα του νέο συμβουλίου της FIFA να προσλαμβάνει και να απολύει όταν κρίνει απαραίτητο τους προέδρους των επιτροπών, όπως η ελεγκτική, η ηθικής και η οικονομική.

«Στερείται ανεξαρτησίας», τόνισε ο Σκάλα, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο το συμβούλιο μπορεί να παρεμποδίσει έρευνες, είτε απομακρύνοντας μέλη των επιτροπών, είτε απειλώντας τα με απομάκρυνση. «Αυτό υπονομεύει έναν βασικό άξονα της καλής διακυβέρνησης της FIFA και καταστρέφει μια σημαντική κατάκτηση των μεταρρυθμίσεων», είπε.

Ο Σκάλα ήταν εκ των βασικών υπεύθυνων για την γρήγορη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα και της απομάκρυνσης του Μπλάτερ και του Πλατινί.

Η FIFA δέχθηκε την παραίτησή του και έβαλε στη θέση του τον αναπληρωτή πρόεδρο Σίντι Μαμπάσο Κογιάνο, ενώ τόνισε ότι τα σχόλια του Ελβετού είναι αβάσιμα, προσθέτοντας ότι παρερμήνευσε την απόφαση για τις αρμοδιότητες του συμβουλίου. «Η απόφαση λήφθηκε για να επιτρέψει στο συμβούλιο να προσλαμβάνει μέλη σε προσωρινή βάση. Επιπλέον, επιτρέπει την άμεση απομάκρυνση ατόμων που έχουν παρέβη τις υποχρεώσεις τους».

 

Τελευταία Νέα