Γιουβέντους - Σαμπντόρια 5-0

Γιουβέντους - Σαμπντόρια 5-0

bet365

Με νέες εμφανίσεις και τον Ντιμπάλα να ξεπερνάει τον Τέβες, η Γιουβέντους γιόρτασε το 5ο σερί scudetto με το 5-0 επί της Σαμπντόρια.

Το πρώτο το πήρε αήττητη! Το δεύτερο χωρίς προπονητή (τιμωρία Αντόνιο Κόντε) για τέσσερις μήνες. Το τρίτο σπάζοντας κάθε ρεκόρ με 102 βαθμούς! Το τέταρτο αλλάζοντας προπονητή (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντί Κόντε) στη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας. Το πέμπτο έχοντας αλλάξει τα 10/25 του ρόστερ και έχοντας μείνει στο -11 και την... 14η θέση μετά τις πρώτες δέκα αγωνιστικές. Η Γιουβέντους, με λίγα λόγια, βρίσκει πάντα νέο τρόπο για να κάνει στο τέλος αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο: Φιέστες!

Φορώντας για πρώτη φορά τις νέες εμφανίσεις, οι Μπιανκονέρι μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς και στο 5' άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Εβρά μετά το φάουλ του Ντιμπάλα (1-0). Εχοντας προηγηθεί η ήττα στη Βερόνα και το κράξιμο του Αλέγκρι, η Γιούβε δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει και αυτό το διαπίστωσε στο 15' η άτυχη Σαμπντόρια, όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σκρίνιαρ, ο οποίος ανέτρεψε στο τετ α τετ (από κάθετη του Ντιμπάλα) τον Μάντζουκιτς. Ο Αργεντίνος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0, φτάνοντας τα 22 γκολ και προσπερνώντας την επίδοση του Κάρλος Τέβες στην πρώτη του σεζόν στο Τορίνο (21).

Να κάνει το νταμπλ θέλει η Γιουβέντους, που αντιμετωπίζει την Μίλαν στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Σε απόδοση 1.35 στην Sportingbet το συγκεκριμένο πιθανό σενάριο.

Το ματς ήταν μονόλογος της Γιούβε, η οποία είχε δύο καλά σουτ του Ντιμπάλα στο 22' και στο 29', για να ακολουθήσει το οριζόντιο δοκάρι με την κεφαλιά του Λιχτστάινερ στο 32' -από ωραίο σήκωμα της μπάλας από τον Ντιμπάλα- και το σουτ του Μάντζουκιτς που έφυγε λίγο άουτ στο 34'. Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και το έβαλε ο Αργεντίνος στο 37' με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, φτάνοντας στα 23 γκολ στη σεζόν (3-0). Λίγα λεπτά μετά, στο 41', η ομάδα του Αλέγκρι είχε και δεύτερο οριζόντιο δοκάρι, αυτή τη φορά σε σουτ του Πογκμπά από τα 30 μέτρα.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, η Γιουβέντους έριξε κάπως τον ρυθμό της, αν και απείλησε από νωρίς και συγκεκριμένα στο 52', όταν ο Κιελίνι βρέθηκε απέναντι από τον Μπρονιόλι αλλά ο πορτιέρε απέκρουσε. Ο Αλέγκρι άρχισε τις αλλαγές μετά το 60', οι Μπιανκονέρι είπαν να φορτσάρουν ξανά μετά το 70' και στο 77' ο Κιελίνι με τρομερό -ειδικά για Κιελίνι- σουτ εκτός περιοχής μετά την λάθος απομάκρυνση του Μπρινιόλι, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι για το 4-0! Ηταν το πρώτο γκολ του διεθνή στόπερ μετά τον Φεβρουάριο του 2014, για να ολοκληρωθεί το πάρτι στο 84', όταν ο Ερνάνες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μοράτα πήρε την κεφαλιά και ο Μπονούτσι με προβολή από κοντά έγραψε το τελικό 5-0!

 

SERIE A Τελευταία Νέα