Το «κατόρθωμα» της ΑΕΚ...

Το «κατόρθωμα» της ΑΕΚ...

Το «κατόρθωμα» της ΑΕΚ...

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την Ενωση που φρόντισε δύο φορές να πετάξει στα σκουπίδια την καλή δουλειά και τώρα μοιάζουν όλα να έχουν πάει στράφι...

Το έχω γράψει αρκετές φορές μέσα στην διάρκεια της σεζόν. Κατά την άποψη μου το ρόστερ της ΑΕΚ, είναι πολύ πιο φτωχό σε ποιότητα και από αυτό του ΠΑΟΚ και από αυτό του Παναθηναϊκού, όπως τουλάχιστον αυτό διαμορφώθηκε με τις προσθήκες που έκαναν οι “πράσινοι” τον Γενάρη.
Παρά ταύτα η καλή δουλειά των προπονητών της Ενωσης και η ομαδική προσπάθεια, όχι μόνο δεν επέτρεπαν να γίνει ευδιάκριτο αυτό, αλλά δημιουργούσαν και την αίσθηση ότι η ΑΕΚ είναι σαφώς ανώτερη και καλύτερη ομάδα από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Κι' ενώ αυτό συνέβαινε σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, η ίδια η ΑΕΚ και η διοίκησή της, φαινόταν να μην τον συνειδητοποιεί και κυρίως να μην το εκτιμά...

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν εξετάζω τα πως και τα γιατί και ούτε έχουν τόσο μεγάλη σημασία σε σχέση με το ίδιο το γεγονός, η ΑΕΚ κατάφερε να αποχωριστεί μέσα στη διάρκεια μίας απολύτως επιτυχημένης σεζόν μέχρι πριν ένα μήνα, δύο κατά την άποψη μου καλούς προπονητές.

Αλλωστε το έγραψα όταν έφυγε και ο Δέλλας και όταν έφυγε και ο Πογιέτ, ότι ήταν λάθος που η ΑΕΚ δεν συνέχισε μαζί τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν. Επαναλαμβάνω δεν με αφορούν τα πως και τα γιατί, δεν είναι αυτό το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι ότι η ΑΕΚ με μέτριο υλικό, είχε φτιάξει μία απολύτως αποτελεσματική ομάδα, η οποία είχε πολύ μεγάλο προβάδισμα και από Παναθηναϊκό και από ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Και μέσα σε αυτή τη σεζόν, στην πρώτη χρονιάς της επιστροφής της στην Σούπερ Λίγκα, κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται να διώξει, να χωρίσει, ότι θέλετε βάλτε, με δύο προπονητές. Που να μην πήγαιναν και καλά τα πράγματα δηλαδή; Θα είχε αλλάξει 6-7 προπονητές ο Μελισσανίδης.

Οταν λοιπόν φέρεσαι με τέτοια απερισκεψία και επιπολαιότητα, όταν δεν εκτιμάς τι σου προσφέρει το ποδόσφαιρο, τότε το πιθανότερο είναι να το πληρώσεις. Και η εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ειδικά τα εκτός έδρας, αλλά και στο πρώτο των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, είναι για να το πληρώσει με τον πιο άσχημο τρόπο.

Στην Τούμπα η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε, αν και αντιμετώπισε έναν μάλλον μέτριο για να μην γράψω κακό και χωρίς ρυθμό ΠΑΟΚ, έχασε. Και έχασε γιατί η εικόνα της δεν ήταν εικόνα ομάδας, αλλά θιάσου που είναι σε περιοδεία και οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης ξέρουν ότι αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις γιατί θα τους αντικαταστήσουν άλλοι...

Αν δεν μεσολαβήσει κάτι εντελώς απρόβλεπτο δεν βλέπω πως η ΑΕΚ θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ, κάτι που τρεις τέσσερις αγωνιστικές πριν τελειώσει η κανονική περίοδος έμοιαζε εξαιρετικά πιθανό. Για την αλήθεια δυσκολεύομαι να φανταστώ πως θα περάσει έστω κι' έναν εκ των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ, είναι επειδή και αυτοί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η πτώση όμως της ΑΕΚ μέσα στη σεζόν, όσο περνούσε ο καιρός ήταν όχι απλώς μεγάλη, θα έλεγα κατακόρυφη και αυτό οφείλεται στη δική της ασυνέπεια και στην κατάργηση από την πλευρά της διοίκησης της, της ποδοσφαιρικής λογικής.

Ανεξάρτητα όμως από το σε ποια θέση θα τερματίσει η ΑΕΚ στα πλέι οφ, ακόμη κι' αν βγει πρώτη δηλαδή, η εφετινή σεζόν είναι επί της ουσίας και σε ότι έχει να κάνει το χτίσιμο της ομάδας, μία πεταμένη σεζόν. Ολα το καλοκαίρι θα γίνουν από την αρχή, με έναν άλλο προπονητή και με πολλούς διαφορετικούς παίκτες... Κοινώς μία εντελώς νέα ομάδα. Χωρίς λόγο...

Best of internet