Ψηφίδης: «Μόνο ο Καρυπίδης ενδιαφέρεται για την νέα ΠΑΕ Άρης»

Ψηφίδης: «Μόνο ο Καρυπίδης ενδιαφέρεται για την νέα ΠΑΕ Άρης»

Gazzetta team
Ψηφίδης: «Μόνο ο Καρυπίδης ενδιαφέρεται για την νέα ΠΑΕ Άρης»

bet365

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιάννης Ψηφίδης στάθηκε στην επόμενη ημέρα στον Άρη με την σύσταση νέα ΠΑΕ, αλλά και για τον Θόδωρο Καρυπίδη που είναι μέχρι τώρα ο μοναδικό ενδιαφερόμενος.

O πρόεδρος του ΑΣ Άρης με δηλώσεις του στάθηκε στις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που έχει οριστεί για τις 30 Μαΐου. Εκεί αναμένεται να παρθεί η απόφαση για την επόμενη μέρα στον σύλλογο με την σύσταση νέας ΠΑΕ, όπως υποστήριξε στο «Μητρόπολις».

Για τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο διοικητικό κομμάτι: «Έχει χαραχθεί μια διαδρομή την οποία ακολουθούμε και πάμε καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτή ήταν η γραμμή που έπρεπε να ακολουθήσουμε εμείς οι καινούριοι. Έκλεισε το ποδοσφαιρικό θέμα της βαθμολογίας, ο Άρης είναι πρωταγωνιστής και πρώτος στον όμιλό του. Επόμενη κίνηση είναι να ανέλθει προς την επαγγελματική κατηγορία. Για να ανέλθει στην επαγγελματική κατηγορία πρέπει να γίνει γρήγορα η Γενική Συνέλευση, να έχουμε όλους τους χρόνους μέχρι να φτάσουμε στην αδειοδότηση της ομάδας, για να υπαχθεί και να παίξει στη Football League».

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο Αμπερντίν - Χαρτς.

Για το γεγονός ότι ο έφορος του τμήματος είναι έτοιμος να βάλει 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να πάρει στα χέρια του τη νέα ΠΑΕ: «Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Αυτό το οποίο θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι Αρειανοί και οι ακροατές, είναι ότι η Γενική Συνέλευση γίνεται για αυτόν τον σκοπό. Ξεκινάει από κάπου η δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας και το ύψος των μετοχών θα το αποφασίσουν τα μέλη. Δεν ξέρουμε αν αύριο έρθει κάποιος και θέλει να βάλει λιγότερα ή περισσότερα. Μέχρι στιγμής αυτό που σας πληροφορώ είναι ότι έχουμε τη συμμετοχή του τωρινού εφόρου, ο οποίος περιμένει να πάρει το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Δεν μπορεί ούτε αυτός να πει το ποσό, γιατί θα εξαρτηθεί από το σύνολο της Γενικής Συνέλευσης».

Για την πραγματική αξία που έχει μία ΠΑΕ σαν τον Άρη, μετά την άνοδο στη Football League: «Το όριο για μία ερασιτεχνική ομάδα -που είναι ο Άρης και έπαιξε στη Γ’ Εθνική- για να ανέλθει είναι 360.000 ευρώ από τον νόμο. Αυτό είναι το όριο, το μίνιμουμ. Η επένδυση πριν λίγα χρόνια που είχε γίνει πάλι στην ΠΑΕ Άρης, εκτιμώ ότι άξιζε πάνω από 10 εκατομμύρια. Σήμερα αυτό το νούμερο πρέπει να έχει χαμηλώσει σοβαρά. Δεν είναι για να το συζητάμε μεταξύ μας, αλλά είναι η εκτίμηση των μελών του Α.Σ. που θα εκτελέσουν τη Γενική Συνέλευση. Δεν είναι ωραίο να μεταφέρουμε πράγματα που είναι πιθανά. Τα συγκεκριμένα πράγματα είναι ότι τελειώσαμε. Ο Άρης μας παίζει το τελευταίο του παιχνίδι την Κυριακή στη Γ’ Εθνική».

Για το αν υπάρχει άλλος επενδυτής εκτός του εφόρου: «Δεν έχει εμφανιστεί κανένας άλλος μέχρι στιγμής. Αυτό μπορώ να το βεβαιώσω. Αυτή τη συμμετοχή έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή και είναι η μοναδική».

Για το ενδεχόμενο να θελήσει ο έφορος να βάλει μικρότερο ποσό σε σχέση με αυτό που θα αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση: «Μπορούν να συμβούν διάφορα πράγματα και δεν πρέπει να προκαθορίζουμε καταστάσεις. Επαναλαμβάνω ότι είναι θέμα των μελών της Γενικής Συνέλευσης. Αυτοί θα αποφασίσουν. Θα κάνουν τη Γενική Συνέλευση τα μέλη και θα πουν τι πιστεύει ο καθένας. Θα γίνει ψηφοφορία και θα ψηφιστεί αυτό το θέμα. Για μένα ο Άρης έχει αξία 50 εκατομμυρίων. Λέει τίποτα αυτό; Μία ιστορική ομάδα με τέτοιο μέγεθος, μία από τις πέντε μεγαλύτερες αθλητικές οργανώσεις στον αθλητικό χώρο, έχει μία αξία. Μία υπεραξία. Το πώς εκτιμήσει το κάθε μέλος και με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά και το πώς πρέπει να ξεκινήσουμε κτλ, για μένα αυτά τα νούμερα δεν φτάνουν στη Football League. Για μία διαδρομή στη Football League, για να είναι ανάλογη με αυτή που κάναμε στη Γ’ Εθνική, θεωρώ ότι είναι λίγα».

Για το τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Άρη από τη Γενική Συνέλευση: «Τους περιμένουμε στη Γενική Συνέλευση στις 30 Μαΐου. Είναι η πιο σημαντική των τελευταίων ετών και ιδρύεται ξανά το ποδοσφαιρικό τμήμα με νέα μορφή. Η πορεία είναι συγκεκριμένη. Πρέπει να την ετοιμάσουμε, πρέπει να είναι σύντομη. Να μην πάμε στις ιστορίες που διαδέχονται τον αθλητικό νόμο γιατί θα φτάσουμε στις αρχές Αυγούστου. Μακάρι να είναι όλα σύντομα και οι αποφάσεις των μελών θα είναι πολύ σημαντικές. Τους παρακαλούμε να έρθουν στη Γενική Συνέλευση αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα